Mrlee Mesaj tarihi: Kasım 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2016 sigortasız çalışacaksın işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mrlee Mesaj tarihi: Kasım 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2016 bir tane de mülteci kimliği ayarla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Kasım 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2016 300 tl net aylik gel basla yarin..multecilerin ederi o..onda da insafliysan veriyorsun parayi.. kurumsal degilse kiraci-bim a101 baska da yok ekseri kirayi 1 2 ay takiyor..1 sene takani da var..cekte hapis yok kira kontratina itiraz etsen adam 1-2 sene oturur ceza alsa bile 10 gun anca yatar cikar.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Kasım 14, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2016 Mrlee said: 2 ay sonra çıkıyorsak niye giriyoruz Ben de bunu merak ediyorum, zaten devlet katkısı vs diye hayvan gbi reklam yaptılar, benim gibi para biriktirme disiplini olmayan saflar bi bok sanıp girdi, şu ana kadar girmemiş, bu numaraları yemeyen anadolu çocuğu bunu da yemez gibime geliyo, ama bilemediğim bişi var belli ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Kasım 14, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2016 tufaya getirip ne kadar elemani iceride tutarsak kar mantigi..uzun vadeli nakit toplanacak..sana bana fazla gelmez de calisanlarin kesinti min 100 tl..13 milyon calisan..cok para..her ay kesilecek bir de..sozde devlet destegi var..20 sene sonra ancak odenecek.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Aralık 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2016 şu bes işi ne zamandır aklımda da inceleyip tartamadım bi türlü. şimdi zorunlu iş gelince nisanda geçilcek. kafamda bazı sorular var hak edişlere bakınca 56 yaşa daha 30 yıl var. ama 10 yıl sonra %60 alınabiliyor. 3 kere gir-çık yapabilir miyim 1 kere girip sürekli durmak yerine. sanki öyle daha çok kazandırıyor. yanlışım nerede? 10 yıl duranlara 1000TL + %5 ek pay diye bişey söyleniyor, bu zorunlu için mi sadece? bunun hakedişi anında mı? fon sürekli değiştirmek mantıklı bir şey mi? neye göre takip edip nasıl davranmak lazım? bankalar düzgün yönlendirme yaparlar mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Aralık 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2016 mm bu arada su mega projelerin hazine garantili amarikan enflasyonu artisli tik geri odemesi 23.7 milyar dolarcikmis.. 30 sene sonrasina artik hangi iktidar oderse oder o garanti paralari..nasilsa o zamana kadar meblag cerez olacak.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Aralık 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2016 çerez olması neden? bu da çok konuşulanlardan biri ama anlamadı ben Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Aralık 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2016 BES'e para yatıyorsun sonra yatırdığın yerin fornlarından birini şeçiyorsun. Şeçtiğin fona göre kazanç geliyor. O fonun yatırdığı yere Kendin yatırsan daha yüksek bir gelir elde ediyorsun. Ayrıca Fonların %40 (yanlış hatırlamıyorsam) negatif faiz veriyor çıktığından beri. Yatırdığın paranın %25'i kadar bir parayı ayrıca devlet senin adına tutuyor. Yalnız bu paraya gelen faiz çok çok az, 2 senede 4000 TL'ye 150 Tl gibi bir şey eklediler. Toplamda kazancın, kendin işlettiğinden aza geliyor şu anda. 2 senedir BES'deyim pişmanım... Devlet katkısına faiz gelir diye hevesle girdiydim :( Pis sigortacıda kandırdı faiz var diyede çok düşük... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Aralık 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2016 devlet katkısı da fona girmiyor mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Aralık 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2016 Ayrı malesef... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cute Mesaj tarihi: Aralık 29, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2016 Tekrar yazayım emeklilik para garantisi demektir.Bu olayların adlarında zaten aldatmaca var güya senin adına para biriktiriyorlar işte her türlü ibnelik olabilir.İşe girişmeden önce iyi araştırmakta fayda var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
scorch Mesaj tarihi: Ocak 1, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2017 bi işsiz güçsüz mod ilk sayfaya QA şeklinde yazanlardan seçme toplasa ya :( ben 35 senede öğrendiğimi söyleyeyim zorunlu deprem sigortası, ötv xx katkısı bilmemne diye 20 senedir ekstra eklenen devlet haraçlarını görüyorum. üstüne yıllardır biriken deprem sigortası vs. ile ilgili olarak "ne oldu o paralar?" sorusuna pişkin pişkin, -iç oldu hacı, soğuk su için" şeklinde tepki veren bir devletimiz varken. bu işten tek karlı çıkanın devlet olacağına inancım tam. şimdi benim merakım ve korkum, bu adamlar 3 sene sonra 5 sene sonra, kardeş BİS çok güzel işliyor, ssk ve bağkur'u kapattık, herkeşi buraya geçirdik derler mi? - ha demezler demek için neye güvenipte diyorsunuz kısmı önemli - ya da bis içerisinde kalıp, normal şirkette bir de üstüne sgk kesintisi ile emekli olduğunda, devletin kardeş sende bis varmış, senin sgk emeklilik hakedişin 2x lira ama sende bis olduğu için 1x lira vereceğiz şeklinde bir atar gider yapma ihtimali nedir - yada tam tersi kardeş sende bis yok sana başını vereceğiz deme ihtimali - kafamda deli sorular, devlet emekliliğime de çöker mi korkusu vs. bis olayında ne devletin ne de özel kurumun benim kendimi düşündüğüm kadar düşünebileceğine asla inanmıyorum bu sebeple onların kasasında biriktirip geri almak için 2304 takla atmaktansa, biriktirebiliyorsam kendim biriktirmeyi tercih ederim. sgk 4500 doldurup da huzura ermek dışında bir talebim de yok semih cumhuriyeti devletinden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yumy Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2017 Bu zorunlu BES iptali için şubelere mi gitmek gerekiyordu, var mı iptal ettiren? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2017 sms geliyo arıyosun iptal oluyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yumy Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2017 sms ne zaman geliyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2017 şubat gibi falan gelmişti ALLIANZ yaptırdı bize mesela 0850-399-9999 aradığında iptal ettirmek istiyosanız bişiyi tuşlayın dedikten sonra biz sizi ararız diyip iptal ettiler. iptal ettirdikten sonra kesintiyi şubat ve martta 5 gün sonra yatırdılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2017 coktan sokmus olmalari lazim..sms in de gelmis olmasi lazim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2017 1000+ çalışan varsa Ocak'ta, 200-1000 arası ise Nisan'da, 50-200 arası ise Temmuz'da, 50> ise 2018 Ocak'ta otomatik Bes sistemine geçiyor şirketler. Çıkış işlemi de baya basit, avivasa için internet üzerinden hallediliyor. Yalnız çıkmak istiyorum dedikçe "BAK EMİN MİSİN DEVLET KATKISI GİDİYOR", "BAK VALLA DEVLET PARA VERCEK" diye yazılar çıkarttı önüme. Bu kadar tutmak istiyorsa kesin bi bokluk var diye daha bir hevesle çıktım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2017 buyuk pislik var canim..bankalar her sene isletim ucreti kesecekmis % bilmem kac..ustune erken cikarsan para kesilecek..inceden % 30 40 hersene eriyor oradaki para alim gucu olarak.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yumy Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2017 İş bankası bizimkisi, ilk ay kesimleri gerçekleşti ama iptal için herhangi birşey göremedim sitede. Sms falan da gelmedi. Arayacağım birazdan şubeyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2017 İş bankasının direkt emeklilik sistemi yok diye biliyorum, anadolu sigorta olmasın? Onların sitesinde bakman lazım banka sitesinde olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yumy Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2017 Evet anadolu olması lazım. Eve geçince bakacağım, tenks Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2017 Annemin BES'i vardı (eski sistemde) 1900 lira 20 sene sonra 27200 olmuş. Sigortacı zaman aşımı olmasın diye eve geldi. Benim üstüme geçme imkanı vardı istemedim. Nakit aldık geri. Kısa bir hesaplama yaptım. 2007'deki miktarı altında tutsaymışız 60000 civarı olacakmış. O yüzden fiziki altın > BES (devlet %100 teşvik verse bile altın daha kazançlıydı) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yumy Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2017 yumy said: Evet anadolu olması lazım. Eve geçince bakacağım, tenks *bulamadı* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar