Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

WoW 5.6 milyon oyuncuya düşmüş


pattisliborek

Öne çıkan mesajlar

@Laurelin, content hakkında dediklerine katılıyorum, sadece tek sorunun LFR imiş gibi gösterilmesine itirazım. gayet oyuncuların istediği hatta baskı yaptığı birşeydi.

@fin;

o free migration'lar dengelemiyo işte. dengelemiş olsa idi mevcut abuk durum olmazdı.

zaten sunucunun kalabalık tarafı (horde/ally her ne ise) kalabalık olmaktan oyunun ilk haftası dışında şikayet etmediği için geçmiyo kimse. sayısı az olan tarafa da free migration vermedikleri için loop'a giriyor konu. anca işte 2-3 server migrate edeceklerde, ki o halde bile çözülmedi dunemaul. Şu anda 3 sunucu birbirine bağlı ama bildiğin orgrimmar'da in cin top oynuyor, npc'ler birbrini selamlıyor filan.

oyunun ilk senesi de değil, oyuncuların alayında min 3-4 alt var, 11 tane alt'ı olan bile baya fazla. hangi birini taşısın adam.

said:
Yapmaları gereken server merge ama 20 euro almak varken niye yapayım böyle birşeyi diyor Blizzard.


aynen öyle düşünüyor ama hiç oturup ağlamasınlar subslarımız niye düştü diye. Sırf tek başına şu çok önemli.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Fin said:

free migrate açıp dengeliyorlar onu
adamlar memnum low pop realmde oynamaktan öbür türlü 3-4 karakteri 40-60€ ya istediğin yere taşıyosun zaten np


herkes zengin diil :P 4 karakteri tasimak az buz para degil. ben pandaria yi aldigimda level kasamiyordum allylar yuzunden hani git gud durumuda degil oyunu oynamak istiyorsan seve seve transfer ucreti odiyceksin diyor. 5-95 durumda iken allylar rahat ve kalmak istiyorlar onlara free migration acikti, horde gitmek istiyor ama gidemezsin diyor blizz. hani durumun aptalligi su, free migrate in cozum olmadigini anlamalari lazimdi 10 senede.

karakteri tasidim sonra geri aldim oynarim arkadaslarla diye, hooop giddi eurolar. hem oyunu satin aldim, hem sub aldim hemde blizzardin yetersiziliginden dogan bir durum icin ekstra para odedim

timeless isle geldiginde ve draenor aciklandiginda gene migration gozuktu, 2 karakteri gecirdim gene para verdim ve goldumun yarisi ve birsuru karakterim eski serverda kaldi

nickleri filan saymiyorum bile

kati realm sistemi miaydini doldurmus birsey, transferler otamatik zaten. her patch olmasada blizz expansion basi 90 boost vericegine her karaktere 1 migrate hakki tanisa cok daha fazla oyuncuyu oyunda tutar daha cok para kazanirdi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

enagement iste, 5 gunde karakter kasarim diyen adam 5 gunde bikip birakiyor :P

benim banka ve void epic dolu xmog icin, senelerin emegi var niye sifirdan basliyim? karakterime olan bagim yuzunden o kadar sene oynamisim filan. blizzardin 5 gunde bikan adam yerine sadik musterileri tutmaya calismasi lazimdi, yanlis strateji

budget friendly olmak ile player friendly olmak farkli, server hatasini duzeltmek icin oyuncu cebinden odeme yapmamali. blizzard server populasyonunu dengeliyemiyor diye tbc den beri oynadigim serveri, nickimi, paramin buyuk kismini birakip uste birde blizzarda para verip yeni servera boktan nickle basliyorum?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Birde eski havası yok artık eskiden ben cyclonede gladyatörüm üstelik veya high warlordum üstüne cthun farmlıyoz dediğimde kızlar memelerini açar erkekim diye üstümüze atlardı şimdi ise bi değeri kalmadı adam bulmak çok zorlaştı guildlerin stabilliğini koruyamıyorsun iş haline getirdiler çoğu şeyi eskisi gibi yarım saat kırkbeş dakika girip dailyleri herşeyi halledeyim mantığı yok dolayısı ile bayıyor..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Aynı şeyi gagalayıp duruyorlar abi sizde, eskileri mutsuz edip marketting hedefleri üstünden yine istediklerini yaptılar çünkü biz yaşlandık.Sistem artık eskisi gibi değil ama şu net titan mitan hikaye bunlardan oyun çıkmaz.Devlerin çoğu benden genç ne gördü ne sunacak, ondan ben ümidi kestim.Hanımla exp yapıp çocuk yapacağım, onu kasarız artık ahaha
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

alttan gelen yeni nesille devam ediyorlar ve edecektirde, nesil bizimle son bulmadi sonucta, sanslarina oynanabilirlik olarak karsisina baska mmorpg de cikmiyor senelerdir dogru durust.

ilk ciktiginda 500k lar civarinda bu kadar ilgi beklemiyorduk diyordu blizzard :) simdi 6 milyonu begenmiyor millet.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Mopta vardı zati o farmvilee kafası...

ahmedinejad said:

wolfteam'in bile 20m oyuncusu varmış abi sahibi öyle diyordu


24M kayıtlı, ayda 1 kez oyuna giren hesap 2M+. Anlık hafta sonu/içi oyunda görebileceğin en yüksek oyuncu da bi Nou Camp'ı dolduruyor. Sahibi değil çalışanıyım bu arada, sahibi olsam burda işim ne :P.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

eheh yaşını ilerlemiş ve iş güç hele aile varsa eski sistemle bir şeyler yapabilmeniz çok zordu. Şimdi vanilla olsa mesela ne pvp de ne pve e bir halt olmazdık muhtemelen.

Vanilla benim çok boş vaktime denk gelmişti, önceki oyunlardan arkadaşları bırakmak istemedimden hem US hem EU da hesabım vardı.
Daha da saçması saat Eu da nelf druid le 20:00:00:00 +1 arası MC vs yapıp 04 e kadar kestirip 04:00-08:00 de US de Orc hunterle aynı gün bir daha MC yapıyordum :p Bu manyaklık mertebesine bir daha erişebileceğimi sanmıyorum. Pvp de ki farm sisteminede girdim rank 8 den sonra bırakmıştım.

Aynı sistemi şimdi getirse illaki yapanlar olur ama adamlar sunumda da dedi, herifler warlord title lı adamı taksi gibi boş kalmasın diye kaç kişi birden oynuyormuş. Öyle tiplerle mücadele etmeniz gerekiyordu :p Nasıl grindli mmo lar çürüdüysede bu tip zorlamalı sistemlerde yavaş yavaş çürüdü işte. Ayak uyduramazsanız siniliyorsunuz, adamlar kaç senedir milyonlarca kişiyi hala oynatıyor, çevrede hala ciddi rakipde yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya sorun o degil, sorun pandaria sonrasi icerik namina herkesi cezalandirdilar, alt olayini baltaladilar reputation, flying, dailyler ve garrisonlar ile. token almadan kendini bok gibi hissediyor insanlar raid yaparken, token almakta cok bayik filan. eskiden wotlk de casual lar girer kendi tempolarinda daily heroiclerle raid icin gear kasardi, ordan raidlerden item bekler oyalanirlardi her hafta, bir karakteri donattimi digerine gecerlerdi

su anda sistem o isi cok zor hale getirdi, rutin aktivetelerden cok daha fazla bayiyor insanlar. ayni raidi, ayni karakterle, ayni itemin bir ustu icin defalarca yapmak ve hergun bunun icin anlamsiz yan islerle ugrasmak vs ayni contenti birsuru karakterle gormek ve birsuru karakteri donatmak, eglenmek

alt friendly olmiyan hicbir expansion tutmaz bu saatten sonra, legion da alt friendly olmamanin garantisi gibi yeni pvp ve aritifact olayi ile. bunu ben alt karakter oynamayi sevmiyen, tek karakterle oynamaktan zevk olan biri olarak soyliyorum hani.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Darksun said:

40 kişilik raidde kaç item düşüyordu yahu, item sayısı azalmadı fazlalaştı, millet kolaycana gearlanınca yapacak bir şey bulamadığı için sıkılıyor bence.


evet böyle bir gerçek var, tek resetle 0 karakteri full brf heroic giydiren arkadaşlarım var. biraz şans tabi bonus roller falan hepsi güzel gelmiş ama mümkün.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

vanilla hatılarda güzel =p 1 quest bitirmek için 3-4 map geziyordun. quest yakın bir yerdeyse göbek atıyordun resmen. O yüzden TBC ye girince en dikkat çeken şey quest hubları oldu. Alıyordun dibinde yapıyordun bitiyordu mis gibi.

Vanilla only server olsa ben girmem şahsen. MC yi o kadar çok yaptımki şu anniversary geyiğinde bile zor tamamladım , nefret ediyorum kendisinden ueahe.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...