Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dünyaya kardeş mi geliyore?


scorch

Öne çıkan mesajlar

http://www.nasa.gov/news/media/newsaudio/index.html

The first exoplanet orbiting another star like our sun was discovered in 1995. Exoplanets, especially small Earth-size worlds, belonged within the realm of science fiction just 21 years ago. Today, and thousands of discoveries later, astronomers are on the cusp of finding something people have dreamed about for thousands of years -- another Earth.
demişler.

basın toplantısı vs. var sanıyorum şu sıralar.

http://www.sozcu.com.tr/2015/dunya/nasa-dunyaya-en-benzer-gezegeni-kesfetmis-olabilir-891217/

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), evrendeki dünyaya en benzer gezegeni keşfetmiş olabilir.

NASA’nın bugün saat 19:00′da yapacağı basın açıklamasında, Kepler Uzay Teleskobu ile yapılan yeni gezegenin keşfinin duyurusunun yapılacağı iddia edilyor. Bu da, dünya dışında yaşanabilecek ‘yepyeni bir dünya’ demek.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hmm daha buyukmuste gece gunduz olaylari nasil onu yazmamislar :(

said:
But like the "Earth-like" planets before them, both receive far more or less light than our own planet -- 40 percent more and two-thirds less respectively.


fazla isik aliyorsa oruc olayi zor olur insanlara, gerci bug var mekke saati ile tutabiliyorsun o zamanda birisi ne olur aciklasin 1400 isik yili uzaklikta mekke saatine nasil ayarliyabilicegimizi, rocket science diil sonucta! alti ustu uzay zaman hesabi yapilicak surda onemli bu

kible olayi sorun ama, onuda bi aciklasin bizim hocalar. bide simdi bu gezegende yasam varsa 3 harfliler ordada varmi? gittik birgun kolonize ettik peki islamin sartlarindan biri hac, o nasil olucak? 40k usulu jenerasyonlarami yayilicak cunki FTL veya warp engine la bile sirf hac icin dunyaya donmek cok masrafli olur insanlara, esitlik olmaz earthlinglerle bu gezegende yasiyanlar arasinda.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Laurelin said:



fazla isik aliyorsa oruc olayi zor olur insanlara, gerci bug var mekke saati ile tutabiliyorsun



Mekke saatini nereden duydun.

Çok uzun veya çok kısa gündüz olan kutuplara yakın yerlerde en sonunda böyle bi çözüm mü gelmiş namaz ve oruç konusunda ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Gayet ciddi soruyorum. Her gün yeni şeylere açıklama geliyor. Evrimi yalanlarken ve dalga geçerken şu an dünya 6 günde yaratıldı derlerken 6 evrede yaratıldı diyenler gördüm ama yaygınlaşmadı daha. 6 evreye koyulursa homo erektus,homo habilis,homo sapiens vs vs vs gelecek açıklamaları düşünemiyorum bile. Daha geçenlerde papa büyük patlama ve evrimi kabul etti.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya fetva geldi kutuplara yakin yerlerde yasiyanlar konusunda (kuzey ulkelerinde yasiyanlar cok agliyordu), eger abuk subuk gunes saati varsa yasadigin bolgede direk mekke saati ile tutabilirmissin. hani turkun sucu ne ekstradan tutuyor veya orta avrupada yasiyanin diye soramiyorsun ne yazikki, butun dunya mekke saati ile tutsun sahane olsun hersey iste madem bole cozum var :P

ama iste dunya saatini hesaplamak zor olur o kadar mesafede, ciddi ciddi bunun hesabini bekliyorum :P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...