Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

gözlük camı

Rerore

Öne çıkan mesajlar

ATASUN OPTIK

Yalniz saka bi yana cidden cam alirken kaziklanmamak icin kullanilabilir bu firma.

Ben en son camlari 350 ye yaptirmistim da cok sacma gelmisti.

Astigmat anti refle organik inceltilmis vs.

Cam da HOYA olmali.

Atasun kendi camini kendi takiyo sanirsam. Sen ebayden amazondan cerceve alip cam yaptirtabilirsin.

Eminim oyle cok ucuza gelir
Sosyal ağlarda paylaş

Drall said:

Nikonun gözlüklerini deneyen var mı ya? Son gözlüğümün camı o kadar kötüydü ki sınavdan sınava takabildim anca. Şöyle çok kaliteli bir şey alasım var benim de astigmat için

su an nikon kullaniyorum
ki zaman zaman gozlukle uyuyan, yatagin yanina koyup ustune yatan bir admaim.
cercevenin cilki cikti, camlarda daha dogru duzgun cizik yok.
bugulanma, gece gorusu konularinda bayagi basarili nikon
%60 inceltilmis benimkiler, astigmat'ta var, yanlis hatirlamiyorsam 1200e aldiydim camlari. 500fln de cerceveye vermistim.
Sosyal ağlarda paylaş

çerçeve para değil genelde. Titanyum vs almayacaksanız çerçeveler gayet uygun.

Cam materyali olarak mineral cam organiğe göre çizilmelere daha dayanıklı ama çok daha ağırdır. O yüzden %90 organik lens kullanılıyor.

Kalite olarak sıralamak gerekirse

Zeiss > Essilor > Altra

f/p olarak gideceksen altra al derim. Para önemli değil diyorsan kesinlikle zeiss.

Lens kaliteli olduktan ve kaplamaları güzel olduktan sonra temizle bezleri ile temizleyin bir şey olmaz.

Suyla temizleyip 5 sene kullanmanın da çok bir mantığı yok çünkü zaten 2 sene de bir muayene olup yeni numaranıza göre gözlük değiştirmeniz lazım :)
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 yıl sonra ...
Seiko da var galiba diğerlerine göre daha uygun olması lazım. Yani zenithe göre. Camın inceliğini %60 dan fazla yapabiliyorlar. Gözünde astigmat olanlar için iyi bişey çünkü baya kalinlasiyor camlarw. Atasun da vardı bir kaç yıl önce.

Şehir değiştirince gidemedim. Keske telefonla görüşüp sipariş verseydim.

Adı sanı belli olmayan bir gozlukcuden çerçeve beğendim.

Doktora gittim. 2-3 yıl önce gözler 2.25 - 2.50 miyop ve 0.25- 0.50 astigmat vardı.

Muayenede gözlere 2 miyop, 1astigmat yazdı.

Doktordan doktora değişiyor galiba. Biraz yorum farkı oluyor. Bugün yarın alcam gözlüğü.

Burayı okuyunca camın inceliği olayı aklıma geldi. Ben unutmuşum onu. Hayvan gibi kalın olmaz umarım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...