Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

mantık hatası için özür

sefacaNBA

Öne çıkan mesajlar

http://www.haberler.com/orucu-uykuyla-gecirmek-sevabini-eksiltiyor-7434724-haberi/

bakın... bu böyleyse 10 saat oruçla 18 saat oruç da bir tutulmaz. adam avustralya'da 5'te sahur 5'te iftar yapacak, hele ki öğrenciyse NŞA öğlen 2'ye kadar uyuyacak zaten. e adam 5'te yedi, kalkar kalkmaz acıkmaz. en fazla susar ki o da yarım saat sonra gider. oldu saat 3. e zaten adam kendine geldi, 2 saat kaldı. o arada yemek memek hazırlasa zaten ezana bile anca yetiştirir herhalde. şimdi ben burada nasıl tutuyorum yani... haa şu var, avustralya'da 20 sene sonra işler değişecek. biz yan gel yat osman tutarken onlar çilesini yaşayacak. ama 20 sene sonra avustralya'daki adamla türkiye'deki adamın yaşaması garanti değil. ben şimdi 22 yaşımdayım, atıyorum 30 yaşımda öldüm. benim oruçların çoğu yaz sıcağında. normal bir ömür yaşasam 30 yaşından sonra bir 15 yıl falan rahat oruç tutacaktım ama bana o fırsat bile gelmemiş olacak. öteki yanda avustralya'da eleman kışın kolay oruçları tutup öldü. şimdi ikimiz de farzı yerine getirdik ama benim orucumun süresi daha uzun olduğu için elbette mükafatı daha fazla olacak. yukarıdaki haber bunu doğrular.
Sosyal ağlarda paylaş

masa said:

Sevabı ona göre artıyor.
Geçen bir hasta oruç tutmak için kan sulandırıcı ilaçlarını bırakmış. Beyninde pıhtı attı sol tarafı felç kaldı. Ama hayvan gibi sevap aldı.

bu biraz sistemi abuse etmek gibi geldi bana. near death exp trigger ederek çarpanları bozuyorlar. o zaman hepimiz pıhtı attıralım, felç olalım yani.
Sosyal ağlarda paylaş

cok ilginc ya, adamlar dini frequent flyer uyeligiyle falan karistiriyor galiba

bunlarin cember sakalli arap versiyonlari daha da komik, eski calistigim sirkete her sabah gelen bi kargo elemani vardi, arap muhammed

turk oldugumu ogrenince direk "ehe din kardesim" moduna girdiydi herif, benim uzerimden sevap puani arttirma calismalarina basladiydi

yok o selamun aleykum diyince sevap kazanirmis, eger ben aleykum selam diye cevap verirsem ikimizin de aldigi sevap katlanirmis falan

cogunlugun dinden, iyi karakterden anladigi bu kadar iste. sevap puanlarini topla, cennete first class bileti kap!
Sosyal ağlarda paylaş

bende normalde ramazanda içmiyordum, oruçta tutmuyorum...

arkadaşla yemek yicez diye bi yere oturduk, menüyü istedik...

menüde sadece alkollü içecekler var. sorduk yiyecek birşeyde yokmuş... alkolsüz olarak sadece su var hehe...

kalkmayada utandık, mecburen bira içtim. kendimi kirlenmiş hissediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

elesso said:

bende normalde ramazanda içmiyordum, oruçta tutmuyorum...

arkadaşla yemek yicez diye bi yere oturduk, menüyü istedik...

menüde sadece alkollü içecekler var. sorduk yiyecek birşeyde yokmuş... alkolsüz olarak sadece su var hehe...

kalkmayada utandık, mecburen bira içtim. kendimi kirlenmiş hissediyorum.

Abi siz gece kulübüne falan gitmişsiniz o ne ya çay bile olmayan yer ahahah.

Şu utanma olayı bende de vardı ilk defa geçenlerde bişi söylemeden kalktık bu küçükbakkalköy tarafında bi bistro var gidelim dedi eşim baldız bir de arkadaşı, muhabbete diye girdik içersi bildiğin saçma derecede elit bi yer çıktı. Oturduk önce sonra rahat edemedim ben kalktık gittik içim bi tuhaf oldu ama yine de ssfsd
Sosyal ağlarda paylaş

sefacaNBA said:

http://www.haberler.com/orucu-uykuyla-gecirmek-sevabini-eksiltiyor-7434724-haberi/

bakın... bu böyleyse 10 saat oruçla 18 saat oruç da bir tutulmaz. adam avustralya'da 5'te sahur 5'te iftar yapacak, hele ki öğrenciyse NŞA öğlen 2'ye kadar uyuyacak zaten. e adam 5'te yedi, kalkar kalkmaz acıkmaz. en fazla susar ki o da yarım saat sonra gider. oldu saat 3. e zaten adam kendine geldi, 2 saat kaldı. o arada yemek memek hazırlasa zaten ezana bile anca yetiştirir herhalde. şimdi ben burada nasıl tutuyorum yani... haa şu var, avustralya'da 20 sene sonra işler değişecek. biz yan gel yat osman tutarken onlar çilesini yaşayacak. ama 20 sene sonra avustralya'daki adamla türkiye'deki adamın yaşaması garanti değil. ben şimdi 22 yaşımdayım, atıyorum 30 yaşımda öldüm. benim oruçların çoğu yaz sıcağında. normal bir ömür yaşasam 30 yaşından sonra bir 15 yıl falan rahat oruç tutacaktım ama bana o fırsat bile gelmemiş olacak. öteki yanda avustralya'da eleman kışın kolay oruçları tutup öldü. şimdi ikimiz de farzı yerine getirdik ama benim orucumun süresi daha uzun olduğu için elbette mükafatı daha fazla olacak. yukarıdaki haber bunu doğrular.

I can't even
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...