Rewendor Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2015 Kendimi bildim bileli krampa yatkın bacaklarım var. Soğuk havada kayakta falan bacaklarıma rahat kramp girer. Snowboard yapan, yıllarca ligde buz hokeyi oynamış biri için hoş bir özellik değil :) Ama soğuk kısmını göze aldım, en azından nadir oluyor, oldu mu da şiddetlenmeden müdahale edebiliyorum. Çok daha pis bir kramp türü var ama: Gece bacağa giren kramp. Yaşayanlar hemen yüzünü buruşturdu eminim. En şiddetli hale gelene kadar uyandırmıyor da. Yıllardır ara ara başıma geliyor, çok acı veren, çok iğrenç bir durum. Dün gece yine başıma geldi, korkunç bir keskin acıyla uyandım. Şiddetliydi de, öyle ki ayak parmakalrımı kendime çekmeyi bile başaramadım, kas sistemi komple kilitlenmişti. 20 dk falan sırf kasılma düzelsin diye uğraştım. Sonrasında da en ufak bir harekette yine gelir gibi oluyordu. Öğleni geçtik, hala bacak kasları taş gibi sert şişkin durumda, hafif ağrı sürüyor, geçmiş tecrübelerden biliyorum, akşama kadar da böyle sürecek. Sözün özü pis bir durum, birkaç ayda bir de başıma geliyor. İnternette biraz bakındım, kalsium, potasyum eksikliği falan diyorlar. Bunların eksikliği de yok. Buna neyin sebep olduğunu bilen, çözümünü bilen var mıdır? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2015 Kan akisinin olmadigi bir pozisyonda kasiyosun vucudunu bacaklarini. Ben yatakta laptopla dota oynarken pudge 2km den cekince kasilmistim. 90 saniye pauseladim resmen sdgs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2015 benim bazen sabah uyandığımda, sonra gerilme hareketi yaptığımda kramp giriyor bacağıma. hareketsiz kalınca kendi kendine geçiyor ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2015 mineral eksikliğidir bence hemen emin olma değildir diye. maden suyu iç ve muz ye. geçer bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frostbite Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2015 potasyum eksikliği muz ve soda ya abanın.abanın dediysem günde 1 soda bir muz yeterde artar bile.. edit:yuh aynı olmuş imamın mesajla neredeyse aklın yolu bir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
incdarkness Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2015 benim ayak bas parmagima bir cesit kramp giriyodu eskiden su son donem hic olmadi parmak bildigin dusuyo geri cekmem gerekiyo ozellikle yuzerken falan basima gelince cok rahatsiz edici bir durum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2015 Protein toplanmasi yasiyosun bas parmaginda abi. Onun ozel bir hareketi var kas gelistirmek icin onu yap gecer Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yumy Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2015 Gece kramp olayını yaşadım ben de birkaç kere, hepsi de gün içinde çok yorulduğum zamanlardı. Yani kendini çok zorladığın, yeteri kadar dinlenemediğin günlerde yaşıyor olabilirsin belki? Sürekli yaşadığın birşeyse gidip test yaptırmakta fayda var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oldun Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2015 la doktora git hemi de iyi bir tanesine.Ben ufak bir yerde büyüdüm doktorlar vitamin zart zurt deyip durdular.Sonunda tüm vucuduma krap girip bayılınca epilepsi oldugunu ögrendik.Demem o ki sendeki farklı bişeydir yada gercekten de mineral eksiligidir faln ama bir bilene sor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Deno- Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2015 ben de 3 sene kadar eskrim yapmıştım vakti zamanında, o sebeple roberto carlos stili kaslara sahibim bacağın o bölgesinde. tabi eskrim günleri gibi değil, ama gelişme çağında yaptığım için hep bir şişkin durur oralar. aynı kramp sorunu bende de var. sabaha karşı oluyor genelde. iki ayda bir mutlaka olur bana da, kendime çekerim parmakları falan. ucunda yakalarım genelde. boktan bir durum epey, uyku sersemi olduğu için de hep noluyo lan diye uyanıyosun. çözüm bulursan benimle de paylaş. hızlı yüzerken de bazen oluyor mesela bana daha ender olarak, sende de var mı bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2015 Zaten muz seven, iş günlerinde ara ara kahvaltıyı muzla geçiştiren biriyim :) O yüzden ondan olduğunu sanmıyorum. Ek olarak ara ara check-up için kan testi yaptırıyorum, değerler iyi çıkıyor. Şu parmakta protein toplanması nedir, onu bilemedim. Fiziksel zorlama yaptığım günler haliyle olma ihtimali artıyor ama gayet dingin günlerde de başıma geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2015 spor sonrası soğuk su ile yıka bacakları hatta beklet sonra imkan var ise biri bacaklarına masaj yapsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2015 -Deno- said: ben de 3 sene kadar eskrim yapmıştım vakti zamanında, o sebeple roberto carlos stili kaslara sahibim bacağın o bölgesinde. tabi eskrim günleri gibi değil, ama gelişme çağında yaptığım için hep bir şişkin durur oralar. aynı kramp sorunu bende de var. sabaha karşı oluyor genelde. iki ayda bir mutlaka olur bana da, kendime çekerim parmakları falan. ucunda yakalarım genelde. boktan bir durum epey, uyku sersemi olduğu için de hep noluyo lan diye uyanıyosun. çözüm bulursan benimle de paylaş. hızlı yüzerken de bazen oluyor mesela bana daha ender olarak, sende de var mı bilmiyorum. Kramp alt bacağa giriyor. Üst bacak bende de şişkin buz hokeyinden dolayı. Pantolon alırken ya üst tarafa dar oluyor, orası olsa alt bacak bol kalıyor :D Kas yapısı sebepli mi acaba... Hızlı yüzerken de 1-2 defa başıma geldi ama normal dışı sıklık değil diye ciddiye almadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonfire Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2015 gece bacağıma benimde giriyor, önce hamlıktan diye düşündüm ama şimdi sporu düzenli yaparken de oluyor. Eskiden ayak serçe parmağımdan girerdi. Şimdilerde inletiyor kolay geçmiyor ve gün boyunca acısı devam ediyor hafif seker/topallar gibi yürüyorum öyle olunca. Üstüne gidince düzeliyor gibi ama tam da düzelmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2015 imamizer said: muz ye. bişey mi ima etmeye çalışıyosun evet kramp bence de çok kötü ama daha da kötüsü her yıl onlarca insanın hapşırması tabii en kötüsü hapşırırken kramp girmesi diye düşünüyorum ama mutlaka daha kötüsü vardır halime şükrediyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2015 konserde hapşurmak mesela şarkıcısın şarkının ortasında hapşuruk krizi geliyor off 7-8 kez hapşuruyorsun. bir de soda içerken hapşurunca burnundan çıkıyor birazı, genzin yanıyor ama konserde hapşurmak daha kötüdür. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JrStorMesT Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2015 Ben direk ayak bileklerini dizi falan dümdüz ayni hizada olucak sekilde geriyorum kramp giren bacağı. Sonra krampi kontrol ede ede normal pozisyona dönüyorum. Uykudan o sekilde uyanmak kötü ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karamürselidelihamdi Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2015 Arada bana da oluyor mal gibi kalıyorum yatakta,uykum da kaçıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2015 Gece Krampları Bu kramplar daha çok dinlenme sırasında ve en çok da gece meydana gelen kramplardır. Bu nedenle ‘gece krampları’ olarak da adlandırılırlar. Çoğu kez bir tehlike oluşturmadıkları halde son derece ağrılı ve uyku böldükleri için de ayrıca rahatsız edici olabilirler. Gece kramplarının gecede birkaç kez veya haftanın birkaç gecesi olmak üzere sık tekrarladığı görülebilir. Ne yazık ki gece kramplarının kesin nedeni her zaman tespit edilemeyebilir ve çoğu kez bu kramplar kas yorgunluğuna ya da sinirlerle ilgili bir probleme bağlanır. Ayrıca genetik faktörlerin de rol oynayabileceği düşünülür. Öte yandan gece krampları diye tanımladığınız şikayet aslında gece krampı değil de başka bir sorun olabilir. Dolaşım bozuklukları, periyodik bacak hareket bozukluğu, sinir hasarlanması, huzursuz bacak sendromu ya da istem dışı kasılmalara neden olan distoni benzeri rahatsızlıklar, sebepsiz gece krampları ile karıştırılmamalıdır. Huzursuz bacak sendromu genelde ağrılı bir durum değildir ama kramplara yol açabilir. Gece krampları ile ilgili olabilecek durumlar ve rahatsızlıklar: Addison hastalığı (böbrek üstü bezleriyle ilgili bir hastalık) Alkolizm Bel fıtığı Böbrek yetmezliği Diyabet Hamilelik Kan dolaşımı bozukluğu Kronik böbrek yetmezliği Miyopati (bir kas hastalığı) MS (Multiple Skleroz) hastalığı Nöropati Osteoartrit (kireçlenme) Parkinson hastalığı Periferik arter hastalığı (bir damar hastalığıdır) Sinir sıkışmaları Siroz Spinal stenoz (omurilik kanal darlığı) Tiroid hastalıkları Uzun süren ishal Uzun süreler oturmak, kötü oturma pozisyonu Varisler Vitamin eksiklikleri (B1, B5, B6 gibi) Bu rahatsızlıklar, başka belirtilerin yanı sıra, bazı kişilerde kramplara da neden olabilen rahatsızlıklardır. Gece kramplarının altta yatan nedenini bulmak için kapsamlı bir muayene gerekebilir. Hastanın hikayesi dinlenmeli ve çeşitli testler yapılmalıdır. Hastadaki diğer sağlık şikayetleri de dikkate alınmalıdır. Bu şekilde gece meydana gelen kramplar zararsız mı yoksa altta yatan başka bir hastalıktan mı kaynaklanıyor, anlaşılabilir. Uzun süren gece kramplarında eğer altta yatan bir hastalık, geçerli bir neden tespit edilememişse doktor tarafından verilecek çeşitli egzersizler ve ilaç tedavisi ile kramplara çözüm aranabilir. - See more at: http://nedenolur.net/kramp-neden-olur/#sthash.xFUrPKsY.dpuf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2015 gecen sene, tam kis oncesi oluyodu bana da uykuda. 3 hafta icinde 5 kere falan oldu. sonra kendi kendine gecti. nedenini cozemedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frostbite Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2015 akıma şu geldi direk http://www.youtube.com/watch?v=FyUwABS_Drg hatta polis akademesi paraodisi vardı lol.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2015 o listeye baktım, sanırım hamileyim. das valla ban da oluyor ya sabaha karşı çat die kramp ile uyanıyorum böle hemen parmaklarımı kendime doğru çekmeye çalışıyorum, bazen yırtıyorum erkenden bazen işe yaramıyor işkence çekerek uyanıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2015 bende de var aynısı ancak 2 ayda bir falan olduğundan senin kadar kötü değil neyse ki. oldu mu ana bacı gidiyorum ama :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2015 Bu olay lise dönemindeyken vs. hemen hemen her gece geliyordu başıma, sonra nedense kendiliğinden geçti. İnanılmaz leş bir olay harbi ya, allah kimseye çektirmesin. ne uykun kalıyor ne rahatın... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2015 daha dün gece oldu ya :/ sol bacak pert şu anda. de bana ayak parmaklarına filan değil direk bacak kaslarıma giriyor kramp. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar