Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

paticik oruç tayfa

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
paticikte müslüman pek yok galiba. müslüman olup da oruç tutmayan da baya var gibi.

oruç tutan kim var? ben tutuyorum ve felaket durumdayım. birazdan yatıp iftara doğru kalkıcam. allah hakkaten sabır versin, 17 saat ne ya :(
Mesaj tarihi:
kardeş vakit geçiriyoruz kafamız dağılsın kim oruç tutuyor ne yiyip içiyorlar, nasıl geçiriyorlar ramazanı. yani burada bir ramazan oruç muhabbeti yapmak da mı yasak. bu kadar düşman olmayın lütfen.
Mesaj tarihi:
-Deno- said:

dostum oruç tutacağına git karnı aç olanın karnını doyur, napsın karnı aç olan senin onun halinden anlamanı

din fixed

abi kuran'da oruç fakirin halinden anlayın diye yazmıyor ki. allah farz kılmış. ama fakirin halinden anlama geyiği sonradan uydurulmuş ve orucun farz olmasıyla uzaktan yakından alakası yok. orucun bonusu gibi düşün onu.
Mesaj tarihi:
sen işin özünü anlamamışsın ki. kendin için tutuyorsun onu, başkasını ne yapacaksın? 17 saatten de şikayet etme hem, ya kutuplara daha yakın olsaydın? allahtan iyi mi biliyorsun sen? mekke-medinenin yerel saati ne güzel saat, onun enlemi boylamı ne güzel enlem boylam.

düşünüp ibret al.
Mesaj tarihi:
hayır mesela derler ki sahurda şunu yedim tok tuttu, işte bugün şöyle bir şey oldu vs vs. maksat muhabbet. adam atıyorum yurt dışındadır başından geçen olayı anlatır ilginç bir olay olur. yaşadığı yerde oruç kısadır zorlanmıyordur. bir ton muhabbet olur yani FORUM burası.
Mesaj tarihi:
-Deno- said:

ha ben hem oruç tutuyorum hem de karnı aç olanı doyuruyorum diyorsan o zaman güzel bak aferin

(tu) zaten ramazanda ayrıyetten zekat var abi, o da dinimizin farzı. malın 40'ta 1'ini veriyorsun. mesela kurban kesmek de böyledir. fakirler et yesin diye değildir. allah farz kılmıştır onun rızası için yapılır. ama tabii ki gidip kesip bütün et buzdolabına sote edilmez ki mümkün mertebe dağıtılır ayrıca hayra girilir. yani bunlarda amaç direk bu değil yoksa dediğin gibi kurban kesmeye de oruç tutmaya da gerek yok. zaten oruç tutup adam döven söven hakaret eden adamlar o kadar çok ki memlekette boşu boşuna aç kalıyorlar.
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...