Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

hayat hep boyle stresli mi olacak ?

monoscope

Öne çıkan mesajlar

ofişıl teyzeniz olarak size bir takım nasihatler veriym bari.
*elinde şiş ve yünlerle bir yandan örerek anlatmaya başlar*

efenim mutluluk, huzur, denge, adına ne derseniz deyin, pasif bi duygu diil pek. hani yani başınıza gelmesini beklerseniz daha çoook beklersiniz anlamında söylüyorum çünkü hayat zaten boktan bişe.

şahsi olgun (nearing 40) ve de dolgun (konuya vakit ayırmışlığım var psikolojik ve nörolojik açılardan) fikrimi isterseniz, bence mutlu olmak, dengede olmak için en önemli şey şu ön kabul: hayat ananızdan emdiğiniz sütü burnunuzdan getirecek zaten. bunu baştan böyle kabul ederseniz, başınıza gelen sıkıntılar vs sadece size gönderilmiş unfair belalar olmaktan çıkar, herkesin yaptığı gibi üstünden atlamanız ve/veya kenarından dolaşmanız gereken olağan bariyerler halini alır. bu, şahsi hiperrealist zannımca, insanı ergenlikten çıkarıp yetişkin yapan önemli adımlardan biridir.

bir ikinci ön kabul, çok klişe ama "öldürmeyen güçlendirir" olmalı. her dert bir şekilde halledildikçe, daha donanımlı, daha aklı başında, daha tecrübeli oluyor insanoğlu. başımıza gelenlere bela değil de öğrenme ve büyüme fırsatı diye bakmak, biliyorum ağır polyannacılık gerektiriyor ama faydalı...

son olarak, şu iki farkındalığı da tavsiye ederim:
1) stresin, üzüntünün, paniğin, bunalımın bilinen bir faydası yok. dertlerinizi derinleştirip çeşitlendirmekten, haketmediği büyüklüklere eriştirmekten başka bir işe yaramaz bunlar. bu bilinçle böyle modlara girmemek için inat ediniz. duygularınızı akılla bastırmayı öğreniniz.
2) bitecek. en kabadayı dert olsa yine bitecek. her şey biter. dertler ve/veya bunalım söz konusu olduğunda tünelin ucunda ışık olduğunu hiçbir zaman unutmayınız. bekleyiniz, hiçbir şey olmazsa time is the big healer.

ema'nın tavsiyeleriyle yetinmeyecekler için son kıyağım da aşağıdaki link olsun. dan gilbert TED'de mutluluk denen şeyin insan beyni tarafından basbaya sentezlenebileceğini anlatıyor.

encoy!
Sosyal ağlarda paylaş

Bir sürü motivational video izliyorum, benim anladığım kadarıyla stresli bir günün sonunda seni mutlu edecek şeye kavuşmak veya kavuşmayı beklemesi insana güç veriyor. Mesela ben eve gelince malak gibi yemek ye, dizi izle, zaman varsa oyun oyna yoksa yat modunda takıldığım için hayatın pek bir zevkli yanı kalmıyor benim için.

Pek çok hobi araştırdım, ilk görüşte bir hobiye bağlanamadım listeler içinde. Araştırmaya devam ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

çalşımayınca nasıl mutsuz oluyorsunuz ya
bi de çalışmayı seviyorum diyen tipler var, onlar daha da değişik
insan çalışmayı sevebilir mi lan

çalışmayınca bu sefer işin içine "para" giriyor :) parasız da bi bok olmuyor malesef.

ama o çalışmayı sevenleri anlayamıyorum. Müdürüm var şimdi 10bin tl maaş alıyor 83'lü kadın

sabah 7 de geliyor akşam 10 da çıkıyor
Sosyal ağlarda paylaş

Anhora said:

Motivasyon videolarından etkilenmek lol

GM Tradersın diye bişey demiyorum.

Ben hayatta kariyer düşüncek bi adam değilim yani o yönde kasamam 9-6 çalışır maaşımı alır basar giderim. Şirkette 10 dakika fazla kalmak zulüm geliyo bana. Millet utanmasa şirkette yatacak şaşıp kalıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...