Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Game of Thrones (2011) - HBO

di

Öne çıkan mesajlar

Saeros said:

Suark said:

10

tommen niye atladi mesela? cok mu uzuldu marciriye ya da ney yani dinine cok mu bagliydi

littlefinger değil abi bu tommen, hassas bi çocuk işte sadece
kraliçesi ölüyo, e sorumlusu da annesi. arada kalıyo yani, kendi annesini ölüme mi mahkum etsin
zaten ergenlik falan tam impulsive dönemler :p

http://i.filmot.org/P25Ui0G.jpg

la two pillars işte ya

din çökünce krallık da çöküyor. tommen'in inandığı tüm olay oydu son bi kaç bölüm, muhabbetini de yapmışlardı. karısına üzüldüğü için değil yani sdfs.

Sosyal ağlarda paylaş

_Rave said:

Suark said:

ya dizi patates genel olarak oberyn oldugunden beri o yuzden butun sacmaliklara olabilir gozuyle bakiorm artik

10

tommen niye atladi mesela? cok mu uzuldu marciriye ya da ney yani dinine cok mu bagliydi

suark ben senin bu oberyn fanboyluğunu çözemedim bitürlü ya.tamam eğlenceli karakterdi de abi diziyi her eleştirin oberyn öldükten sonra diye gidiyor sdfs.kimler kimler ggledi bi oberynin ölümünü hala kabullenemedin.

Sosyal ağlarda paylaş

"Max Damage" said:

Teori

Bence Gri Solucan hadım değil. Westeros'a geçildikten sonra bir pislik yapacağını düşünüyorum. Dani'yi Dar Deniz'i geçmek için kullandılar. İsyanı diğer kıtada yapsalar efendiler bunları bir şekilde harcardı ama şimdi Westeros'u ele geçirip darbe yapabilirler.

grey wormden yamuk gelmez.ayrıca hadım abi bütün unsulliedler.kitapta komple,dizide nası bilemem.grey wormu es geçicek halleri yok.

ayrıca en baştan hiç katılmayabilirlerdi danye istemeselerdi.bide unsullied isyandan ne anlasın.astapordaki masterları bile dany eline itaat etmeleri gereken kırbacı alıp emir verince dalıyolar anca.adamlarda benlik duygusu veya düşünüp,karar verebilme yetisi falan yok.

Sosyal ağlarda paylaş

razzRaziel said:

la two pillars işte ya

din çökünce krallık da çöküyor. tommen'in inandığı tüm olay oydu son bi kaç bölüm, muhabbetini de yapmışlardı. karısına üzüldüğü için değil yani sdfs.

bence dinle hiç alakası yok. yobaz herife uymasının sebebi onun gücüne karşı koyamamasıydı.

tommenin duygusal gelişimi dizide çok güzel işlendi, bütün o komplolar arasında ufak bir çocuk olarak kalışı diyaloglarda kendi karımı, annemi bile koruyamıyorum nasıl kral olacağım ben demesi...

bence bunu destekleyen en önemli ayrıntı aşağı atlamadan önce tacını çıkarması. sonuçta krallığı başaramadığını anladı ve karısının da öldüğünü öğrenince istifasını verip hayatına kıydı.

dizide çoğu şey baya üstünkörü ve başarısız veriliyor ama tommen konusu beni tatmin etti açıkçası.

Sosyal ağlarda paylaş

_Rave said:

"Max Damage" said:

Teori

Bence Gri Solucan hadım değil. Westeros'a geçildikten sonra bir pislik yapacağını düşünüyorum. Dani'yi Dar Deniz'i geçmek için kullandılar. İsyanı diğer kıtada yapsalar efendiler bunları bir şekilde harcardı ama şimdi Westeros'u ele geçirip darbe yapabilirler.

grey wormden yamuk gelmez.ayrıca hadım abi bütün unsulliedler.kitapta komple,dizide nası bilemem.grey wormu es geçicek halleri yok.

ayrıca en baştan hiç katılmayabilirlerdi danye istemeselerdi.bide unsullied isyandan ne anlasın.astapordaki masterları bile dany eline itaat etmeleri gereken kırbacı alıp emir verince dalıyolar anca.adamlarda benlik duygusu veya düşünüp,karar verebilme yetisi falan yok.

Daha önceki sezonların birinde köle kızlar nehirde çıplak yıkanırken bu Missandei'yi baya bir kesmişti. Sahne izleyiciye mesaj veriyordu sanki bu adama güvenmeyin diye. O açıdan dedim hadım olmayabilir diye.

Sosyal ağlarda paylaş

abi sahnede iki tane sütun var

arka planda tüm yobazların dinin yok olduğu bir şehir manzarası, ön tarafta ise iki sütunun ortasından geçip aşağı atlayan bir kral.

yani daha ne kadar açık olabilirler sdf

tommen nasıl bir kral olacağına net bi şekilde karar vermişti önceki kralları konuşurken sanırım, hatta ondan sonra da daha geçen bölüm mü ne krallık ve din iki ayrılmaz bütün vs diye de bi açıklama yapmıştı.

siz bence olay kişiselleştirip kendi üzerinizden yorumlamışsınız, tamam margaery taş gibiydi üzüldük Anne Boleyn zamanlarını biliriz hattaaaa. ama verilmek istenen olay two pillars olayı. hatta o yüzden annesini hiçe sayıyor, dine saygı duyduğu için kurallarını yerine getiriyor.

Sosyal ağlarda paylaş

_Rave said:

Marty said:

Jaegerjaquez said:

13 yaşındasın efsane hatunla her gece pompiş yapıon sonra kız havaya uçuyo ben olsam ben de atlardım

tommenle marceri yatmadilar abi. platonik bebe
zaten bi yatsalardi o sept of baeloru sparrowlarin basina tommen yikardi marceriyi cikarmak icin

nası yatmadılar? dizide gayet ikinci posta için ısrar ediyordu hatta tommen de margaery dur acelemiz yok diyodu.

tommen bi bok beceremezdi elinde fırsatda olsa.okadar pasiftiki çocuk joffreyi özledi millet.en azından piskopattı falan ama pasif değildi herif,hakkını vermek lazım.daha ilk margaeryi içeri aldıklarında salardı kingsguardı sparrowların üstüne.

kral gomen dul olarak kalmis aklimda valla. olabilir

Sosyal ağlarda paylaş

razzRaziel said:

arka planda tüm yobazların dinin yok olduğu bir şehir manzarası, ön tarafta ise iki sütunun ortasından geçip aşağı atlayan bir kral.

tommen nasıl bir kral olacağına net bi şekilde karar vermişti önceki kralları konuşurken sanırım, hatta ondan sonra da daha geçen bölüm mü ne krallık ve din iki ayrılmaz bütün vs diye de bi açıklama yapmıştı.

siz bence olay kişiselleştirip kendi üzerinizden yorumlamışsınız, tamam margaery taş gibiydi üzüldük Anne Boleyn zamanlarını biliriz hattaaaa. ama verilmek istenen olay two pillars olayı. hatta o yüzden annesini hiçe sayıyor, dine saygı duyduğu için kurallarını yerine getiriyor.

abi tommen ergen çocuk işte.kendi geliştirdiği bi fikir değil tommenin bu din ve devlet(kısaca şeriat getiriyor)tek bütünün iki sütunu hedesi.

high sparrow çok güzel beynini yıkıyor tommenin.saf çocuk,kendi fikirleri,dünya görüşü falan yok.kral olmak için eğitilmemiş zaten.babası yok,sürekli joffrey tarafından hırpalanmış bilmemne.high sparrow çok güzel cemaate recruit ediyor çocuğu ve boşluğu dolduruyor.hatta margaery bunun farkında olduğu için yokluyor ilk başta bi tommeni.ondan sonra high sparrowun tarafında olmaya karar veriyor.

zaten sürekli birinin kontrolüne giriyor tommen.zayıf karakterli çünkü.ilk tywin sonra cercei sonra margaery sonrada high sparrow.
Sosyal ağlarda paylaş

razzRaziel said:

sen de bence direk sana sunulan şeye çok takılmışsın :p evet biri çökünce diğeri de gg oluyor tamam, dizi bize bunu veriyor
ama ben dizinin ne verdiğine değil tommen'in ruh haline bakıyorum
biz hiç bu çocuğu harıl harıl dua ederken filan gördük mü?
hiç de öyle dini bütün falan biri olarak gösterilmedi bize, sadece hassas, ne yapacağını bilemeyen ürkek bi çocuk gösterildi
hatta bi ara annesine öğret bana anne pls demişti sezonun başlarında bi bölümde
e şimdi "öğret bana" dediği kadın gidip onlarca yüzlerce insanı diri diri yaktı, kraliçesi dahil olmak üzere
e haliyle onca sorumluluğun altında zaten ezilirken bi de üstüne bu gelince atıverdi kendini

annesini hiçe sayması, trial by combat'ı kaldırması filan da çok dindar olduğu için değil yine pasif, fazla hassas bi kral olduğu için. annesi, karısı hapsediliyor da gıkını çıkartamıyor. çünkü biliyor ki ağzını açsa bir sürü insan birbirine giricek, tommen'da da o göt yok işte

ay amma wot döşedim

Sosyal ağlarda paylaş

edmure, tommen

tutarsızlık filan yok, ceymi yalan söyledi işte, neden frey'i öldürsün cidden lol.

tommen de dendiği gibi kendi kişiliğini henüz oturtamamış, kolay etkilenen genç bir çocuk ki böyle kral dolu tarihte. o yüzden reşit olana kadar yerine biri atanırmış genelde. burada belli ki öyle bir sistem olmadığı için rüzgar nereden eserse oraya savruldu, çok sevdiği karısının annesi tarafından öldürülmesi, bunun yapılırken yüzlerce kişinin buharlaşması, dini kurumun yokedilmesi filan resmen çöktü krallığın sütunları. o anlık buhranla, çocuğun ne kadar hassas olduğu da düşünülürse acayip değil, serinin en anlamlı olaylarından biriydi intiharı. gücü istemedi, güç ona teslim edildi ama bunun getirdiği yükleri taşıyamadı.

ayrıca cofri'yi aratmadı tommen, cofri olsa "eti sizin kemiği benim" deyip bırakırdı kafasına göre. biri hırlasa tırsıyordu zaten, high sparrow ona da pabuç bırakmazdı.
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

asllında 3-5 değil baya cok var. hersinin nerde olduğu bilinmiyo ama yine 100'e yakın vardır.

ne 100'e yakını abi.naptın

10 tane falan en fazla.

targaryenlerin iki tanesi dark sister ve blackfyre kayıp
lannisterların kayıp.
ice tan iki tane çıkıyo.oathkeeper ve widowswail
onların dışında heartsbane var işte tarlylerin.
dayne lerin dawn'u var ama o valyrian steel değilde meteordan yapılıyor.
onların dışında iron islandsda harlawların baltası var galiba.
corbraylerin lady forhorn mu forlornumu ne var.
longclaw var.

başkada hatırlamıyorum bi iki tane daha vardır en fazla westerosta.essosta ne alemde bilmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

edmure, tommen

tutarsızlık filan yok, ceymi yalan söyledi işte, neden frey'i öldürsün cidden lol.

tommen de dendiği gibi kendi kişiliğini henüz oturtamamış, kolay etkilenen genç bir çocuk ki böyle kral dolu tarihte. o yüzden reşit olana kadar yerine biri atanırmış genelde. burada belli ki öyle bir sistem olmadığı için rüzgar nereden eserse oraya savruldu, çok sevdiği karısının annesi tarafından öldürülmesi, bunun yapılırken yüzlerce kişinin buharlaşması, dini kurumun yokedilmesi filan resmen çöktü krallığın sütunları. o anlık buhranla, çocuğun ne kadar hassas olduğu da düşünülürse acayip değil, serinin en anlamlı olaylarından biriydi intiharı. gücü istemedi, güç ona teslim edildi ama bunun getirdiği yükleri taşıyamadı.

ayrıca cofri'yi aratmadı tommen, cofri olsa "eti sizin kemiği benim" deyip bırakırdı kafasına göre. biri hırlasa tırsıyordu zaten, high sparrow ona da pabuç bırakmazdı.

abi cofri teke tekte tırsıyodu.yanında kingsguard oldumu salar adamların üstüne.isyanda olduğu gibi.

ayrıca regent sistemi var gene westerosta.ilk başta cercei sonra kevan regent oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...