Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bugün ne yesek? / Tariflerimiz bardak ve kaşıkladır


Drall

Öne çıkan mesajlar

Abi yok, mantığın tutarsız seyrediyo. Olaylar şöyle gelişseydi bu dediğin doğru olabilirdi:

Cihangirde akrepsiz bi evde oturmak
Bisikleti single speede çevirip turuncu ve fosforlu maviye falan boyamak
Her öğünü dışarıdan yemek

Bendeki sinan çetin entelliği yüklemesi değil yani bence

Bi de rakı almadım dün, amsterdamdan bi arkadaşım gelmiş onla bağlama çaldık
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben fırın torbasında tavuğa çok alıştım ya, hep bundan yapıyorum.
Son zamanlarda tavuk yerine hindiye geçtim gerçi, tadı daha güzel oluyor. En son mantarlı hindi yaptım mesela, güzel oldu bayağı. Ama yine de farklı bişeyler arıyorum.

Eskiden ne güzel wokta sebzeli tavuk filan yapıyordum ya, üşeniyorum şimdi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Önceki sayfalardada konuşuldu bu, haklısın ama işte dökmüştük artık :( neyse ki hayvan gibi ekmek banarak görüntünün ayıbını örttük o gün sdf

Ayrıca gaza geldim yine alıyorum 24kitchenlı pakedi ya. Yeter oldu gaza gelip yemek yapamıyorum
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 ay sonra ...
Dün full+full vegan tam kız tavlamalık bi sofra kurmuştum, buharda pişmiş brokoli ve havuç, zeytinyağlı pırasa, döküm tavada kanlıca ve istiridye mantarı ızgara, veggy kız tavlamaya çalışmıyosanız yanına da bi fırında somon koyun mis

O değil de hadin yemek tutoları paylaşın bu topikte, en azından menü paylaşın da ne pişircem diye düşünürken kilo kaybetmeyelim
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

FISTIK EZMESİ

Marketlerde satılandan daha iyi olacağı garantisi ile birlikte başlıyalım;

Malzemeler;

-Tuzsuz Kapalı fıstığınızı temin edin.
-Zeytinyağınız hazır bulunsun.
-Tereyağınız hazır bulunsun.
-Kalitesine inandığınız balınız hazır bulunsun.

Yapılışı;(100 gr için, dilerseniz 100gr ölçütü sabit alıp istediğiniz miktarı uygulayabilirsiniz.)

-Fıstıklarını soyun. ( 100 gr. )
-tavada hafif ateşte 2 dakika evet tam 2 dakika ısıtın.
-hemen tavadan alıp miksera atın ve çekin. Bu da 2 dakika.
-Çekilmiş fıstığı mikser içinde düzeltin.
-2 çorba kaşığı zeytinyağı koyun.
-2 tatlı kaşığı bal koyun.
-1 tatlı kaşığı yüzeyini kaplıcak şekilde tereyeağını koyun.
-Tüm herşeyi tekrar mikserdan geçirin.( Ortalama 2 dakika)

Bittiğinde yıllarca ben nerde yanlış yaptım acaba diye beyin tat merkezinden uyarı alacaksınız. Proteini yüksektir, yağları pok yağ değildir. Güvenle tüketiniz.

Not; Hepsini hemen yemeyin, tekrar yapması zor gelecektir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ooo bunu yaparım ben, fındık versiyonunu da yapsana bi ara. hatta antalyadan ceviz getiricem, ceviz ezmesi de yapılır aslında burdurda falan yapıyolar. onu da deneme yamulma yoluyla deniyim bi.

bu arada vegan kız tavlamak işin geyiği ama bi iki yakın arkadaşım vegan, yemeğe insan çağırmaktan da çok keyif aldığımdan onları çağırdığımda yiyebilecekleri lezzetli yemekler yapmak hoşuma gider. ha ben eti gümletirken bana tiksintiyle bakıyosa zaten yakın arkadaşım değildir sdf
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Akhlaur said:

Hadi şöyle tavuklu hindili değişik bi yemek yaz ya.


Hacut dün tavuk çığlık attı. Kanatları bagetleri zeytinyağı, bolca soya sosu, balzamik sirke, biraz üzüm sirkesi ve beyaz karabiberle marine ediyosun, sonrasında tuzlayıp(soyanın tuzunu da hesaba katarak) ver elini 250 derece fırında üste yakın rafa (mini fırınsa pişirir mi bilmem ama), değişik güzel bişey oluyo standart baharat çeşnili tavuğa kıyas. Soya yakışıyormuş tavuğa. Ben de çok uzun zamandır tavuk yemiyodum, dün bi komşu hadi gıdaklayalım diyince gıdakladım sdf
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 ay sonra ...
Paylaşılmadı ama etin lezzetli olmadığı şehirde biftek güzel olmuyo, çiğ yiyosun çünkü. Çiğ hali lezzetli olan et lazım. Bi kere öyle bi pirzola yediğimden beri şehirden aldığım biftek ve pirzolayı az pişmiş yiyemiyorum. Algılarım değişti adeta o etin çiğ güzelliğini tadınca.

Tandır işine bakın derim. Topikte vardı galiba slow cook tarifi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...