Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hearthstone: Heroes of Warcraft #8

Sam

Öne çıkan mesajlar

1,5 senedir oynadığım hesabımın yanında 3,5 ay önce bir hesap daha açtım. Gayet çatır çatır oynanıyor, hiç öyle zevk alınmaz modda falan değil oyun.

3,5 ayda naxx'ı komple aldım, BRM'yi komple aldım. Yeni exp içinde 1k kadar gold biriktirdim. Rank 12-15 arası takılıyorum, ne daily yapma konusunda bir derdim var ne de main hesaba geçeyim bunla oynanmıyor diye bir derdim var.

Yani oyun oynadığınızın farkında olduktan sonra öyle 30-60-200 pack almadan oynanmaz diye birşey yok. Amaç ne onu belirlemek lazım. Amaç bir an önce legend seviyeye ulaşmaksa ve bunu en azından 3-4 tane control destesi ile yapmaksa evet ciddi bir para yatırmanız lazım. Ama amaç eldeki kartlarla hergün daily yaparak eğlenmekse tek kuruş vermenize gerek yok.

"Ben oynarken karşı tarafa gelen kartlar yüzünden deliriyorum ondan para yatırmam lazım" bile geçerli bir sebep değil. Çünkü elinizde bütün kartlar olsa bile karşınıza böyle rakipler gelmeye devam ediyor sonuçta.
Sosyal ağlarda paylaş

bende daha bi halt yok ama ben bile dailyleri yapiyorum catir cutur :P ole rank kasiyim merakim yok zaten, egleniyim yeter maksat downtime doldiriyim kafasi ile basladim

spark yetosu kirk yilda bir ise yaradi expansiona bas pre-order i dedi ve google play de nasil fiyatlarin dusuk oldugunu soyledide emulatorle girdim aldim, birde naxx alirim yeter bana. personal mmri bu yuzden seviyorum, yetoya yeto matchliyor :P bi macta 3 tharussian, boom ve smite oyniyan birini aldim gecen beles kartlarla

neyse soruma geliim

beles packlerden hepi topu iki legendary cikti ysera ile nozdormu, nozdormuyu direk gozum kapali kiriyimmi yoksa eglecelik bile olsa ise yarama imkani varmi? karsimdakini trolliycem diye kendim trollenmek istemiyorum ahahah
Sosyal ağlarda paylaş

ben golden nozdormu patlatmıştım.

Hiç işe yaramıyor deselerde aslında iyi, koymadan önce elindeki kartlarla planı yapar basarsan kartı kendi turn'unu de hemen oynar geçersen adamın eli ayağına dolaşıyor iyice, maç kazandırıyor direk.

Heycanlı zevkli oluyor ama kimsenin deck'e koyduğunu görmedim kendim de dahil, bir kaç kez denemiştim.
Sosyal ağlarda paylaş

yav said:

Hic para harcamadan 14'e gelebildim paladinimle, otesi hayal mi?

0 para harcayarak 20 gün içinde legend olmak da mümkün. bazı mantık dışıların anlamadığı olay şu ki, oyundan aldığın zevk exponential şekilde artıyor.

yani sen tek bir deck'e yani face hunter veya zoo warlock veya mech mage'e yoğunlaşıp, diğer kartlarını dust'layıp, sadece bu deckini oynayarak legend olabilirsin. ama 1 ay içinde oyundan bayarsın feci şekilde. constructed'ın olayı farklı farklı decklerle girebilmek.

ben şu anda istediğim decki kurabiliyorum, ki meta'daki deck sayısı aslında oldukça fazla: ramp druid, midrange druid, face hunter, midrange hunter, tempo mage, freeze mage, aggro pala, midrange pala, oil rogue, mech shaman, zoolock, handlock, malylock, control warrior, patron warrior.

istediğim an istediğim decki alıyorum, eksiksiz şekilde karşıma ne rakip gelirse gelsin kafa kafaya çarpışıyorum. her questi çat diye yapabiliyorum, istediğim gibi deck değiştirebiliyorum, çok aggro geliyorsa control warrior'a geçiyorum, handlock oynuyorum 10 maç, sıkılıyorum ramp druid alıyorum.

benim tek harcadığım para 25 lira vererek BRM almak ama ben oyunun ilk 4-5 ayında, insanlık dışı oynadım. iş arıyordum, evdeydim full, günde 3 ile 10 saat arası arena yapıp kart kastım. Ha ama mesela şu anda, işsiz gibi oynayan biri, ne kadar kasarsa kassın yetişemez bugünkü metaya. bunu anlamıyor işte buradakiler. Neymiş onlar para harcamadan kıçı kırık 2-3 deckleriyle oynayıp rank 10'a gelebiliyorlarmış, e gelirler tabii, hatta rank 3-5 civarlarına da gelirler. ama oynadıkları o decke mahkum olurlar.

sen de mesela paladin oynuyorum demişsin, aggro paladin ile legend olma ihtimalin de var gayet. ama eğer oyunu seviyorsan, bi noktada ondan sıkılacaksın başka deckler kurmak isteyeceksin. o noktada da para harcayaksın veya 4 ay kasacaksın, sonra bakacaksın başka kartlar çıkmış...

kart oyunları f2p değildir, hiçbir zaman da olmamıştır. blizzard'ın pazarlama stratejisi sadece bu. bir noktada para harcaman gerekecek meta'nın gerisinde kaldığın için. Ha ama daha önce yazdığım ve buradaki apple gibi müthiş insanların anlamadığı şeyi bir daha yazayım: Eğer 1 veya 2 tane ortalama deck ile sürekli oynamaktan baymayacak ve rank 10 civarlarında sürekli takılmaktan şikayet etmeyeceksen, para niye harcayasın? Harcama tabii ki.
Sosyal ağlarda paylaş

eee sabonis lafıma gelmek için 3 kilometre wot döşemene gerek yoktu.
para harcanmaz mı, tabiki harcanır, zevk ve fiyat/performans meselesi.
ama kimseye yeni başlayacağı bir ''pc card game'' için 500 lira gömmeyeceksen oynama diyemezsin.

adam 5 kuruş harcamadan senden fazla zevk alabilir. kiminin yere göğe sığdıramadığı oyuna ya da filme başkasının meh çekmesi gibi bişeydir bu.

adamın amacı belki adım adım tüm kartları toplamak,sonra onları golden toplamaktır ve rank 1 olmaktan daha mutlu edebilir.

Ya da kendi kurduğu deck, kendi ürettiği strateji ile elndeki kartlardan en yüksek verimi almak, para ile yaptığı deckle win almaktan daha büyük tatmin yaratabilir.

sonuçta bir oyun bu, ve kimse zevk almak için 500 lira harcamak zorunda değil.
Sosyal ağlarda paylaş

sen az biraz okuma yazma bileydin ilkokul 1'i atlamayaydın, ilk yazdığım mesajda görürdün bunu:
sabonis said:

"he ama ben öle zevkine oynayacam, kart oyunundan da çok anlamam, deck kurmak gibi dertlerim yok ama yine de 3-5 taktik verin de yolumuzu bulalım biraz biraz" diyorsanız, dinleyebilirsiniz Ace'i.

he kaldı ki kimse kimseye zorundasın demiyor. ama işte basmıyor kafanız şu olaya. Yeni bir oyuncunun benim yukarda anlattığım gibi 10 tane ciddi decki eksiksik kurabilmesi için 1500 tl falan harcaması lazım. Benim dediğim 500 tl, sadece 2-3 deck kurmaya yeter. O yüzden evet, adam gibi birkaç deckle oynamak ve yakın sürede de 10 civarı decke ulaşmak istiyorsan, 500 tl harcamazsan, bi bok elde edemezsin oyunda artık.
Sosyal ağlarda paylaş

adam 500 yetmez 1500 dedi.

o paraya pc alınıyor, ama burda oyuna harcamaktan, f2p bir oyuna harcamaktan bahsediyorsun, yat abi sen uykusuzluk başına vurmuş hadi iyi geceler

sabonis said:

asıl ben bir daha yazayım.

yeni başlayanlar ve patron warrior haricinde kontrol deckiyle oynamak isteyen X bir kişi, 500 lira civarı gömmeden, oyunun kıyısından köşesinden geçmeyi düşünmesin. çok net.

ilk mesajda bunu okuduktan sonra gerisini okumaya gerek var mı, bence yok

kıyısından köşesinden geçmesin diyorsun, ama almak zorundasın demedim diyorsun.

off off
Sosyal ağlarda paylaş

Riverwind said:

sabo oyunda bi bok elde etmekten kastın ne ki ?

ben 6 aydır falan oynuyorum arada sırada , para da harcamadım hiç , bir sürü kart eksiğim var , ama elimde ki kartlarla değişik değişik deckler yapıp oynuyorum işte gayet de zevk alıyorum

yazdım yukarda. turnuvalarda oynanan, güçlü 10 tane deckle, istediğin gibi milletle kapışmaktan, legend'a kasabilmekten vs bahsediyorum.

sen mesela bi sürü eksiğim var diyorsun. kaç tane competitive deck yapabiliyorsun mesela eksiksiz? max geldiğin rank nedir ve o rank civarlarında milletle oynayıp paso kaybetmek baymıyor mu?
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...