Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni hiz tespit sistemi

Editor

Öne çıkan mesajlar

ginaly said:

132 olması gerekmez mi lan. neden 120.

132 radarın %10 yanılma payından kaynaklanıyor. Ölçümde 131 çıkan adam bu özelliği bahane edip ben aslında 119dum yanlış ölçmüşler diye mahkemeye itiraz ederse davayı kazanıyor, örnekleri de olmuş.

Bu sistemde öyle bi hata payı yok, girişin belli çıkışın belli.
Sosyal ağlarda paylaş

ShadowFax said:

scorch said:

izmir-aydın otobanında hız sınırlaması yoksa np. bana koymaz.

bi o yolda çılgın gibi hız yapmaya bayılıyorum muhtemelen türkiye'deki en güzel yollardan biri sşdkfls

pic releated;
http://i.imgur.com/8s4MsSF.png

oha, fluence di mi bu? 120'ye yaklaşınca korkuyorum ben o araçta.

Yep.
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

ginaly said:

132 olması gerekmez mi lan. neden 120.

132 radarın %10 yanılma payından kaynaklanıyor. Ölçümde 131 çıkan adam bu özelliği bahane edip ben aslında 119dum yanlış ölçmüşler diye mahkemeye itiraz ederse davayı kazanıyor, örnekleri de olmuş.

Bu sistemde öyle bi hata payı yok, girişin belli çıkışın belli.

Of bu nasil bir cahillik

Kulaktan duyma ama bir baska cahilden duymus direk gelmis buraya yazmis
Sosyal ağlarda paylaş

şu sistemde tek anlamadıgım nokta benim virajlar, mesela bu olayı bi 3-4 yıldır yeşilyurt ataköy arasındaki sahil yolunda kullanıyolar 70 limit ama viraji içeriden alırsan bi 10-12 saniye önce bitiriyorsun yolu daha bile fazla hatta.

ki bu süre tem gibi uzun mesafelerde daha çok etkili olur diye düşünüyorum yani sol şeritten giden 70km hızlı araç yolu 15 dakikada bitirecekken sağ şeritten virajı açıktan alan araç 70km hızla giderken 16dkaikada bitireceginden eşitsizlik olabilir neyse
Sosyal ağlarda paylaş

senin dediğin gibi olsaydi 1.2km daha fazla yol katedilmesi lazim yaklaşik
o da 18km yolda 60 derecelelik 120 viraj olmasi lazim ki bunlarin yarisi sağ yarisi sol oldugunu farzedersek zaten bi viraji icten aliyorsan digerini de icten almak icin katetdigin yol, orta seritten gittiğinle aynı olur
basit matematik şu
takma kafana
Sosyal ağlarda paylaş

Red_Skull said:

tamam takmıyorum panpa

burası gördüğün gibi tek virajli bir yol yaklaşık 2km yol 3 şerit ve şerit uzunlukları oldulça fazla yani neredeyse 100 metrede bile 4-5 metre fark açılacak kadar içeriden alınca yol dedigim gibi 10-15 saniye daha kısa sürüyor neyse

2 km yi içerden 90 saniyede biterse (80km/h) senin hesabına gore 2080 metreyi 93.8 saniyede biter ve 93.8 saniyeye göre ortalama hız 0.2km/h düşük çıkar(dışardan alan).
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...