Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

4G ertendi

GERGE

Öne çıkan mesajlar

dreagloth said:

asdasdasda hiç altyapı ihtiyacı yok abi, takıyorsun fişi çalışıyor

nası bişi abnlatsana bana salladılar mı anliyim bende

5g mesela yeni sistem baz istasyonu gerektiriyomuş 4g ise şimdiki hatta eski baz istasyonlarında bile çalışıyormuş

kolpaysa güzel bi anlatın sıkan kişi karşımda duruo yüzüne vurayım gerçekleri,mesai sonuna kadar vaktiniz var
Sosyal ağlarda paylaş

4g için şu anki yapı üzerine

- yeni anten tipleri geliyor mecburen, frekans farklılığı var ( hepsi değişicek yani )
- desteklemeyen kabinetler değişecek
- fiber altyapı konusu var başlı başına mesele bu. Tüm tr ye fiber gidecek demek

bide bunun insani vs boyutu var.

5G konusu daha yok öyle düşün, yani senin anladıgın 5g ile ali usmanovun anladıgı 5g aynı olmayacak. yok 5g karşim kalmadı 5g.
Sosyal ağlarda paylaş

JrStorMesT said:

Abi 4g gelse nolucak, milletin kullandığı telefonların %80'i LTE yani 4g desteklemiyor.

Çoğu telefonun x modeli ve x lte olarak ayrıca farklı modeli var amerika / japonya vs gibi ülkeler için.

bize paso x modelini verdiler. son çıkan telefonlarda default geliyo sadece 4g.

isterse 14g gelsin, kullanamadıktan sonra totomuza mı...

WAT? bilmediğin şeyleri araştır biraz ya :(
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar KIRO musunuz? 4G gelmesi demek sadece hız demek değil. Şimdiki data kullanımı çok fazla ve haliyle zorluyor operatorleri. LTE geldiği zaman data kullanımı çok rahatlayacak. Daha fazla hizmet, daha az kesilme vs olacak.

Hız artışı olarak görmeyin olayı illa ki.
Sosyal ağlarda paylaş

barbu said:

Arkadaşlar KIRO musunuz? 4G gelmesi demek sadece hız demek değil. Şimdiki data kullanımı çok fazla ve haliyle zorluyor operatorleri. LTE geldiği zaman data kullanımı çok rahatlayacak. Daha fazla hizmet, daha az kesilme vs olacak.

Seni "KIRO" kelimesinin anlamı neymiş, nerelerde kullanırmış bir öğren sonra gelirsin elitist jerklik yaparsın burda. HIZ LA HIZ demiyoruz zaten 2gb internete dünyanın parasını veriyorum 4g gelsin daha az kesilsin çok da fifi yani anasını satim parası belli zaten neyin tatavası. 4G gelmesin demiyoruz, gelsin 5G de gelsin ben 3G nin halinden memnunum herkes senin gibi elinde metro kapısında facebook durum güncellemesi yapmıyor. HERŞEYİ BİLİOM NE CAHALSINIZ KURBAN kafasından çıkın az anasını satim modası geçti reyiz.
Sosyal ağlarda paylaş

Jeeztro said:

barbu said:

Seni "KIRO" kelimesinin anlamı neymiş, nerelerde kullanırmış bir öğren sonra gelirsin elitist jerklik yaparsın burda. HIZ LA HIZ demiyoruz zaten 2gb internete dünyanın parasını veriyorum 4g gelsin daha az kesilsin çok da fifi yani anasını satim parası belli zaten neyin tatavası. 4G gelmesin demiyoruz, gelsin 5G de gelsin ben 3G nin halinden memnunum herkes senin gibi elinde metro kapısında facebook durum güncellemesi yapmıyor. HERŞEYİ BİLİOM NE CAHALSINIZ KURBAN kafasından çıkın az anasını satim modası geçti reyiz.

Hayrola butthurt nereden? Olayi bir daha anlatayim. Aciklamamistim o kismi zaten sick diye.
Lte geldigi zaman verebilecekleri data hizmeti potansiyeli cok artacak(ilk 3 sene degil aka oturduktan sonra). Simdi zaten data altyapisi yetersiz kalirken ucuza internet beklemek hayalcilik. LTE gelince belki ucuzlatabilirler. Isin ucu TR olunca kesin diyemem tabi.

Ozetle sevgili butthurtlu arkadasim hiz la hiz veya ucuz la ucuz de farketmez. LTE nin gelmesi Her turlu yararli olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

Gencler, su anda mobil internette kota uygulanmasının sebebini operatorlerin gelene gecene fatura cakmak oldugunu zannediyorsanız yanılıyorsunuz.

Turkiye'de cebine telefon girmeyen insan kalmadı. Data gelirleri voice gelirleri ile yarısır hale geldi. 3G trafik artısının hızına yetisilemiyor. Bu kadar kullanıcıyı sistemde sorunsuz tasımak icin gerekli olan altyapı kosulları surekli degisiyor.

Mevcut 3G kotanızı 4gb'dan 50'ye çıkardık diyelim. Bu sefer "neden internete giremiyorum, sehrin ortasında 3G cekmiyor" diye aglamaya baslayacaksınız. Su anda bile kalabalık ortamlarda telefonunuzda full 3G cekiyor gordugunuz halde internete girmekte zorlandıgınız anlar yasıyosunuz zaten. Bunu bir de kota olmadan ne hale gelebilecegini dusunun.

TLDR; Tasıyabilecek altyapıya gore kullanıcıya kota uygulanması zorunlu. 4G geldiginde microwave linklerin buyuk bolumunun yerine fiber altyapı alacagından sadece sizin speedtest fantezileriniz gerceklesmeyecek. Transport tarafındaki kapasiteler de inanılmaz artacak. Gelecekte hızlar ve kapasiteler oyle boyutlara ulasacak ki, fiziksel depolama diye bir sey kalmayacak.

Dolayısı ile 4G = yuksek yız = yuksek yapsite = ucuz internet.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...