Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bu konuya nasıl başlık atmalı? oha diyebiliyorum şu an (sağlık içerir)

dasBock

Öne çıkan mesajlar

Ya arkadaşım ne kafalamış kadın seni ya,girişini yaptığı genel sorunlardan yürümüş sonra seni şuran ağrıyacak buran ağrıyacak gibi koşullamış.
Bu forumda kime geçmişinde ataların çok acı çekmiş desen hepsi evet der.
Vaftiz olmuş ermeni bir ateist olarak bunları nasıl yediğin sorusunu sorgulamayacağım.
Sosyal ağlarda paylaş

Hayır şu var şimdi anlattıklarına göre kadın bir sonraki görüşme demiş yani bir şekilde söyledikleri doğru olsa bile subscription a bağlıcak arkadaşı. Şu var tekrardan soruyorum dedikleri doğru olsa bile sorunlarımızın düzelmesi için bizi yönlendirebilme becerisi var mı ki :) Yoksa sadece diagnose bu edebiliyor :)
Sosyal ağlarda paylaş

Tenekeadam said:

Ya arkadaşım ne kafalamış kadın seni ya,girişini yaptığı genel sorunlardan yürümüş sonra seni şuran ağrıyacak buran ağrıyacak gibi koşullamış.
Bu forumda kime geçmişinde ataların çok acı çekmiş desen hepsi evet der.
Vaftiz olmuş ermeni bir ateist olarak bunları nasıl yediğin sorusunu sorgulamayacağım.

al sana standart türk kafası. yazı mı okumadın dimi itiraf et kadın zaten biliyo çünkü sdfs

kadının hakkımda tek bildiği yarın doğum günüm olduğu ve adım başka hiçbirşey bilmiyor. sen internetten gördüğün biri hakkında senin kesin her sabah ensen ağrıyodur desen tutma ihtimali yüzde kaç olur? mesela abimle aynı genlere sahibiz ancak abimi bugüne kadar hiç sabahları baş ağrısından şikayetçi olduğunu görmedim. atayım desen tutmaz o yüzden ön yargınızı bi kenara bırakın.
kadın yukarıdaki iki bilgiden fazlasına sahip değilken nasıl oluyor da kız arkadaşıma 'kendisi vaftiz oldu değil mi' diyerek direkt sorabiliyor? hadi milliyetimi bilse bunu sorması bile abest kaçabilir sonuçta tr'deki ermeni ve hristiyanların sayısı belli. ayrıca yine okumamışın ama senin tembelliğine yine ben deva olayım: böyle şeylere bugüne kadar inanmadım çünkü somut bir kanıtı yok. ancak tecrübe ederek artık üzerine düşünmeye başladım. bir insanı yüzyüze çeşitli metodaları kullanarak koşullayabilir ya da hipnotize edebilirsin. ancak dilini bile anlamadığım biri tarafından skype üzerinden koşullandırıldığıma mı inanıyorsun? sen hristiyan emeklisi vaftiz olmuş bir ermeni olarak bunu yediğime anlam veremiyorsun ancak dilini anlamadığım birinin skype üzerinden beni koşullandırdığına inanabiliyorsun öyle mi? yahu kız arkadaşım bana tercüme etmese ben nerden bileyim kadının 'şimdi ensen ağrıyor' dediğini? hani mantıklı olan herşeyle gelin tartışalım ben de körü körüne savunmuyorum hiçbişeyi ancak öküz gibi gelmeyin arkadaş en deli olduğum şey. senin şu kafan 'allah var çünkü ben diyorum inanmayan herkes de cehennemde yanacak' demekten farkı yok. çünkü varlığını kanıtlayamadan inanıyorsun ancak inanmayanı kafir ilan ediyorsun (benzetme). neyse böyle insanlarla tartışmak ancak beni yorar kal sağlıcakla.

masa said:

Kız veya konuyu açan akıl hastası. Yalancı da olabilir. Üçüncü bir ihtimal yok.

kız değilim seni hayal kırıklığına uğrattığım için üzgünüm :) ama inanmak istemediğin birşey yüzünden böyle düşünüyorsan yalancı ve akıl hastasıyım maksat sen üzülme :)

Soris said:

Kadının websitesi varmı.
Skype id sini atarmısın bir de.

websitesi var mı diye sorarım kız arkadaşıma. skype adresini bilmiyorum kendisine sormadan da vermek uygun olmaz. seans ücretini de sorarım.
Sosyal ağlarda paylaş

facebookunda twitterında felan kadının bildiklerinin ne kadarı var. hani profiline bakınca hristiyan olduğun belli olabilir. mesela bisiklet kazasıyla ilgili bi paylaşımın oldumu internette. yada diğer şok oldum bilince dediğin şeyler var mı facebookunda felan.
Sosyal ağlarda paylaş

İlginç ya. Samimiyetine inanarak söylüyorum tabi bunu. Durduk yere böyle bir şey yazacağını düşünmüyorum.

Kendin de kuşkucu biri olarak, olaya bizim kuşkucu yaklaşmamızı anlıyorsundur diye tahmin ediyorum, zira bizim için internetteki birisisin sadece.

Kendi adıma, bu tarz olaylar başıma da gelse inanmam diyebilirim. Bilim insanı olduğunu iddia edip bu tarz olayları açıklayamadığın için bilim kanunlarını hiçe sayarcasına olması ihtimalini göz önünde bulundurmak bile yanlış geliyor.

İllüzyonistliğe benzetebiliriz kanımca bu durumları. Onda da gözümüzle görüp duysak da karşımızda olup bitenin aslında mantıklı bir açıklaması hep vardır. Bu anlattığın gibi bir gücün varlığı zaten gerçek olsa, eminim senin benim gibi sıradan insanların ulaşabileceği insanlar konumunda olmazlardı o güce sahip kimseler ve şan şöhretin dibine vuruyor olurlardı. Peygamberlik bile ilan edebilir çok rahat şu yaptığına ihtimal verdiğin şeyleri yapan birisi. Hem geleceği görmüş, hem iyileştirmiş, hem de geçmişini anlatmış sana ve bunları skype'dan yapıyor, düşün.

Demem o ki, senin de dediğin gibi açıklayamıyoruz diye olamaz anlamına gelmeyebilir belki ama olur anlamına hiç gelmemeli. Bugüne kadar hayat taşlarımızı oluşturan bilim kurallarını da hiçe saymamalıyız.
Sosyal ağlarda paylaş

Mal said:

facebookunda twitterında felan kadının bildiklerinin ne kadarı var. hani profiline bakınca hristiyan olduğun belli olabilir. mesela bisiklet kazasıyla ilgili bi paylaşımın oldumu internette. yada diğer şok oldum bilince dediğin şeyler var mı facebookunda felan.

facebook profilimde din hanesinde ateizm yazıyor ancak bu sadece bende gözüküyor. kolumun kırıldığına dair herhangi bir foto vs yok (ki bu 7 yaşındayken olmuştu).geçen yazki bisiklet kazamı da paylaşmadım çünkü zaten almanyadayım ailemi endişelendirmek istemedim hala da bilmiyorlar böyle birşeyin olduğunu sadece abim biliyor. dişimde kanal tedavisi heralde 6 yıl önce falan oldu. bununla ilgili tabiki birşey yazmadım fb'a. facebook profilime bakınca türk vatandaşı bir birey görürsün soyadım da ermeni soyadı değildir (-yan ile bitmiyor, çağrışım yapacak bir soyadı da değil). ayrıca kadın hergün onlarca hasta ağırlıyor kız arkadaşımla konuşurken random çağırdı oturdum konuştum ismimi doğum tarihimi de bu konuşmanın başında söyledim yani önceden ayarlanmış bişe yok. kaldı ki facebook profilim de arkadaşım olmayanlar için gizli.

yumy said:

İlginç ya. Samimiyetine inanarak söylüyorum tabi bunu. Durduk yere böyle bir şey yazacağını düşünmüyorum.

Kendin de kuşkucu biri olarak, olaya bizim kuşkucu yaklaşmamızı anlıyorsundur diye tahmin ediyorum, zira bizim için internetteki birisisin sadece.

Kendi adıma, bu tarz olaylar başıma da gelse inanmam diyebilirim. Bilim insanı olduğunu iddia edip bu tarz olayları açıklayamadığın için bilim kanunlarını hiçe sayarcasına olması ihtimalini göz önünde bulundurmak bile yanlış geliyor.

İllüzyonistliğe benzetebiliriz kanımca bu durumları. Onda da gözümüzle görüp duysak da karşımızda olup bitenin aslında mantıklı bir açıklaması hep vardır. Bu anlattığın gibi bir gücün varlığı zaten gerçek olsa, eminim senin benim gibi sıradan insanların ulaşabileceği insanlar konumunda olmazlardı o güce sahip kimseler ve şan şöhretin dibine vuruyor olurlardı. Peygamberlik bile ilan edebilir çok rahat şu yaptığına ihtimal verdiğin şeyleri yapan birisi. Hem geleceği görmüş, hem iyileştirmiş, hem de geçmişini anlatmış sana ve bunları skype'dan yapıyor, düşün.

Demem o ki, senin de dediğin gibi açıklayamıyoruz diye olamaz anlamına gelmeyebilir belki ama olur anlamına hiç gelmemeli. Bugüne kadar hayat taşlarımızı oluşturan bilim kurallarını da hiçe saymamalıyız.

heh işte şöyle yorumlar gelsin konuşalım tartışalım. durduk yere bunu yazma ihtiyacı duysam muhtemelen 18 yaşında forum.donanimhaberde takılıyor olurdum forumun yetişkinlik durumunun farkındayım yani :) daha önce dediğim gibi bu yazdıklarımdan kesinlikle 'tıbbı bırakıp alternatife yönelelim' anlamı çıkmasın. ancak belli ki bazı insanlarda sıradan insanlara göre daha yüksek bir enerji var. bunu henüz açıklayacak teknolojimiz ya da bilgimiz olmayabilir. başka bir örnek vereyim arkadaş grubumda Olesia diye ukraynalı bir arkadaş var. bu konudan bağımsız konuşurken annesinde de böyle bir enerji olduğunu başı ağrıdığında annesinin elini başına koymasıyla dakikalar içinde baş ağrısından kurtulduğunu anlatmıştı. bu kız elektronik üzerine doktorasını verdi birkaç ay önce bilim insanı anlayacağın. alternatif tıpta artık olumlu şeyler var diye düşünmeye başladım ben. insanlar kanser tedavisinde sonuç alamayınca alternatife yönelip iyileşebiliyorlar. dediğim gibi bazı insanlarda demek ki açıklayamadığımız bir takım enerjiler var. söyledim tekrar ediyorum ben somut delili olmayan birşeye kolayca inanmam ancak bu durum beni bile çelişkide bıraktı. böyle fikirlere karşı mantık kullanarak savaşırım ancak konuşmamızın üzerinden 7 8 saat geçti ve 1 kere bile burnumu silmedim hergün 2 paket mendil tüketen ben.

+

bu tedaviye sırf ben maruz kalsaydım 'ya koşulladı işte placebo etkisi' der geçerdim. ancak kadının onlarca hastası var. detaylı bahsedeyim: kız arkadaşımın boğazındaki ameliyatı ve bunun hatalı yapıldığını söylemiş. (yukarda bahsettim) kız arkadaşım aylar önce onu ziyaret ettiğinden beri burnuyla ilgili sıkıntı çekmiyor. ayrıca bu ziyaretten önce ara ara çok ağır göz ağrısı çekiyordu. doktor teşhis koydu ancak tedavisi yok dedi. bazen bir gözü komple bulanık görüyordu falan. bu ziyaretten beri bu sıkıntısı da ortadan kalktı

annesi de ziyaret etti ancak bilmiyorum detaylarını. sadece babası hakkında doğrudan 'eşin çok başarılı, yaptığı işlere hep devlet büyükleri geliyor hatta ismi kitaplarda geçiyor ileride kendisi de kitap yazacak zaten' diye yorum yapmış. babası gerçekten de rusyanın avrupa kısmındaki en büyük mücevher fuarını düzenliyor, fuarlarına devlet adamları geliyor ve geçen yıl çıkan bir kitapta kendisine özel bir bölüm var. ileride kitap yazma planı da var emekliliğini alınca. başka bir örnek de babasının arkadaşıyla ilgili. son 7 8 yıldır burnundan şikayetçi ve sürekli özel bir sprey kullanıyormuş. son çare inanmayarak ziyaret etti birkaç hafta önce. 1-2 gün hiçbirşey değişmeyince 'ya işte biliyodum işe yaramayacağını fasa fiso' deyip dalga geçmiş. 1 hafta sonra spreyi bırakmış. 7 8 yıldır sprey kullanan adam artık kullanmıyor. yani demek istediğim bütün bunların tesadüf olma ihtimali çok çok düşük.
Sosyal ağlarda paylaş

dasBock said:

heh işte şöyle yorumlar gelsin konuşalım tartışalım. durduk yere bunu yazma ihtiyacı duysam muhtemelen 18 yaşında forum.donanimhaberde takılıyor olurdum forumun yetişkinlik durumunun farkındayım yani :) daha önce dediğim gibi bu yazdıklarımdan kesinlikle 'tıbbı bırakıp alternatife yönelelim' anlamı çıkmasın. ancak belli ki bazı insanlarda sıradan insanlara göre daha yüksek bir enerji var. bunu henüz açıklayacak teknolojimiz ya da bilgimiz olmayabilir. başka bir örnek vereyim arkadaş grubumda Olesia diye ukraynalı bir arkadaş var. bu konudan bağımsız konuşurken annesinde de böyle bir enerji olduğunu başı ağrıdığında annesinin elini başına koymasıyla dakikalar içinde baş ağrısından kurtulduğunu anlatmıştı. bu kız elektronik üzerine doktorasını verdi birkaç ay önce bilim insanı anlayacağın. alternatif tıpta artık olumlu şeyler var diye düşünmeye başladım ben. insanlar kanser tedavisinde sonuç alamayınca alternatife yönelip iyileşebiliyorlar. dediğim gibi bazı insanlarda demek ki açıklayamadığımız bir takım enerjiler var. söyledim tekrar ediyorum ben somut delili olmayan birşeye kolayca inanmam ancak bu durum beni bile çelişkide bıraktı. böyle fikirlere karşı mantık kullanarak savaşırım ancak konuşmamızın üzerinden 7 8 saat geçti ve 1 kere bile burnumu silmedim hergün 2 paket mendil tüketen ben.

Şu çok ikilemli bir durum işte. Dünya bu tarz kulaktan dolma olaylarla dolu. Böyle bir enerjinin/gücün varlığı elbet şimdiye ispatlanmış olurdu ve bunu tartışmamıza gerek kalmazdı."Höö yine inanmazdı kimse ispatlansa bile" falan gibi bir durum da söz konusu değil, bilim geçmiş için doğa üstü sayılabilecek pek çok şeyi ispatlamış durumda hali hazırda.

Bu kadar insansı bir olgunun, şu zamana kadar elle tutulur bir delili olmaması, bunu açıklayamayacak teknolojimizle veya bilgimizle alakalı bir durum değil bence.
Sosyal ağlarda paylaş

yumy said:

dasBock said:

Şu çok ikilemli bir durum işte. Dünya bu tarz kulaktan dolma olaylarla dolu. Böyle bir enerjinin/gücün varlığı elbet şimdiye ispatlanmış olurdu ve bunu tartışmamıza gerek kalmazdı."Höö yine inanmazdı kimse ispatlansa bile" falan gibi bir durum da söz konusu değil, bilim geçmiş için doğa üstü sayılabilecek pek çok şeyi ispatlamış durumda hali hazırda.

Bu kadar insansı bir olgunun, şu zamana kadar elle tutulur bir delili olmaması, bunu açıklayamayacak teknolojimizle veya bilgimizle alakalı bir durum değil bence.

bir de şu açıdan bakalım o halde: evren etrafımızda atmosferi geçtiğin an bambaşka bir ortama girmiş oluyorsun. marsa cihaz indirecek göktaşına iniş yapabilecek teknolojimiz var hubble teleskopuyla başka galaksileri inceliyoruz. bunları başarabiliyorken hala kara deliklerin sırrını çözemiyoruz. zamanın ötesinde boyutlar var diyoruz ancak ispatlayamıyoruz. dünya dışı canlılar var diyoruz ancak ispatlayamıyoruz (ya da ispatlatmıyorlar). ancak bunların hepsi HALA/HENÜZ yapılamıyor. çünkü elimizdeki teknoloji kara deliğe giren bir cisme neler olacağını sadece kuramlar halinde açıklamalar getirebiliyor ancak HENÜZ ispatlayamıyor. ben de bunu benzer buluyorum. metafiziksel öğeleri varlığını kanıtlayamamız HENÜZ kanıtlayamamızdan ötürüdür diye düşünüyorum. bundan 500 yıl önce insanların cep telefonuyla iletişim kurup görüntü aktarabileceğini kimse ama hiçkimse akıl edemiyordu çünkü böyle bir teknoloji de düşünce de kimsenin aklına gelmiyordu ya da akıl edilemiyordu. elimizdeki imkanlar doğrultusunda insanoğlunun başardıkları ortada ancak bu ileride daha çılgın şeyler başaramayacağı anlamına gelmiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...