Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İtalya gezisi

Chastor

Öne çıkan mesajlar

Son akşam yemeğini görmek istiyosan şimdiden rezervasyon yaptır. Bi de o kadar şehir gezme bi haftada bence. Milano + sanatsalsan floransa + romantiksen venedik yeter bence. Ama venediğe gitmenin son zamanları şu aralar, mayıs ortasından itibaren turist saçacak sağa sola milano hariç hepsi. Çok fena oluyo tıklım tıklım turist varken

Ha gitmişken romayı görcem diyosan o da eklenebilir ama bi haftada 4 şehir bile çok gibi. 3 iyi bence max
Sosyal ağlarda paylaş

Venediği kısa, firenzeyi uzun tutun. Orda da sadece şehirde kalmayın, bisiklet olur araba olur motor olur kiralayıp toskanayı turlayın şarap bağlarına gidin tadım yapın.

Bide o kadar şehir için o kadar gün az geldi, milano-floransa-roma gibi daha ön plana çıkan noktalarla kısıtlayabilirsin, belki araya yarım gün venedik falan.
Sosyal ağlarda paylaş

Teşekkürler tavsiyeler için. Firenzede 2 gün kalmayı düşünüyorum.Pisa'yı ve çevresindeki yerleri gezebilmek için.
Venedik 1 gün,firenze 2 gün,roma 2 gün olsa bile 2 gün artıyor zaten.O süreç içerisinde napoli,pompei o çevreleri gezmeli miyim nasıldır oralar?
Sosyal ağlarda paylaş

benzer bir rotayı 13-14 günde gezmiştik biz, gerçi bologna'da arkadaşlar vardı 4 gün orda yapışıp kaldıydık 1'inde günübirlik venedik yapmak üzre.

milano'dan venedik'e geçerken verona'ya uğranabilir, şirin bir yer.

napoli'ye laf atıp duruyorlar suç oranı çok yüksekmiş pis şehirmiş falan. yalan. gidin kalın mutlaka 1-2 gece. değişik bir atmosferi var ben beğenmiştim.
Sosyal ağlarda paylaş

Milanoya çok ucuza uçak bileti buldum ondan oraya gidiyorum.Doumo klisesi varmış görülrcek tek orayı gördükten sonra direk Venezia ya geçicem.En çok Toscana bölgesine vakit ayırmayı düşünüyorum.Bologna yı tavsiye eder misiniz?Şehirde çok birşey yok gibi ama görünşü etkiledi beni.
Sosyal ağlarda paylaş

roma son durağın olsun, napoli'ye ve güney italyaya ayrıca gidersin.

bolonyada çok bişey yok ama venedikten floransaya geçerken uğrarsın. öğle yemeği yiyip, biraz dolanırsın.

pisa'ya da uğra geçerken

btw. milan o tura fazla olmuş ama bileti almışsın. gitmişken sadece kliseyi görüp dönme, kaleye falan da bak
Sosyal ağlarda paylaş

Dedikleri gibi Roma son durağın olsun. Eğer tarihi yerleri gezmeyi seviyorsan benim tavsiyem Roma'ya 3 gün ayırman.

1 gün Vatikan ve çevresi. (Vatikan müzesi, San Pietro Basilikası, Castel San Angelo vs.)

1 gün Kolezyum + Roma forumu + yakın çevre(Vittorio Emanuele anıtı + Mercati di Traiano vs.)

1 gün de şehir merkezindeki meydanlar mekanlar(La Fontana Di Trevi namı diğer aşk çeşmesi, İspanyol merdivenleri, Piazza Del Popollo, Piazza Navona, Pantheon, Via del Corso vs.)

Edit: Eğer alkol kullanıyorsan Roma'da Cioccolata e Vino'ya mutlaka git ve Chocolate Shot dene.
Çikolatadan yapılma shot bardağı, içi Absinthe dolu. Üzerine krema sıkıyorlar ve toz biber serpiyorlar. Çikolata bardağı komple o şekilde ağzınıza atıyorsunuz. Çok ilginç bir tat oluyor. (Türkiye'de bunu yapan bir yer açabiliriz bence. Tutma ihtimali yüksek.)
Sosyal ağlarda paylaş

Aklıma şöyle bir fikir geldi. Milan'dan araba kiralayıp bu dediğim yolu arabayla gezerek akşamları da arabada yatarak ilerlesem hem ekonomik hem de daha rahat bir tur olmaz mı?

Bu konuda iki çekincem var.Birincisi Venedik'te arabayı nereye koyabiliriz? İkincisi ise bizim ehliyetlerimiz Italya'da geçerli mi?
Sosyal ağlarda paylaş

İtalyada araba biraz zor, ne venedik ne roma ne floransada şehrin içine arabayla giremezsin. İstanbulda sultanahmete beyoğluna arabayla gitmek gibi düşün, hatta biraz daha kötüsü. Tren istasyonunun yakınında bi otoparka koyabilirsiniz anca, şehrin içinde yine tabanvay/tramvay. Otellerinizi buna göre seçip arabada değerli eşya bırakmazsanız olabilir aslında
Sosyal ağlarda paylaş

hergün arabada uyumak zorlamaz mı?

italya'da tren biletleri uygun: trenitalia.com
hosteller de uygun. milano'da 20'den az, napoli'de 13euro vermiştik hostel'e.

araba kiralamak+benzin ne kadara mal oluyor yaz bir kenara, diğer kenara da tren+hostel masrafını yaz karşılaştır.

genel konfor açısından tren+hostel'de kafa daha rahat oluyor sanki.
arabayla gezmek ise bir miktar ekstra sorumlulukla birlikte yol konforu ve şehirler arası giderken sürpiz kasaba köy ziyaretlerine gebe.

dönüş nerden yine milano'dan mı? öyleyse tee napoli'ye git gel arada tüm şehirleri gez falan sıkıntılı biraz. napoli-milano uçağı bakılabilir...
Sosyal ağlarda paylaş

Tren ücretleri 15-29 euro arası hostellerde 15-30 euro arası.İki kişiyiz araç kişi başı 100 dolara denk geliyo.Venedikte sorun çıkar diye Bologna'ya gittiğimiz de kiralayalim diye düşündük.Toscana bölgesini arabayla gezmek için.Dönüşümüz zaten Roma'dan tekrar o kadar yolu dönmeyiz.
Sosyal ağlarda paylaş

Bence ikisinin kombinasyonu bir şey yapabilirsiniz. Dediğiniz gibi trenitalia'dan tren biletlerinizi 15-30 euro arası alabilirsiniz. İtalya'nın trenleri de oldukça rahat. Frecciarossa(Kırmızı ok) trenleri ile maks 250 km/s hızla seyahat ediyorsunuz. Bazı trenleri de 300 km/s'e kadar çıkıyor. Hem çabuk seyahat etmiş olursunuz, hem de yorulmazsınız.

Etrafında gezilecek yerler olan şehirlerde araç kiralarsınız. Sonra yine atlar trene diğer şehire geçersiniz.

Ben Roma'da 4 ay yaşadım, araç kiralayıp gezmeyi düşünmüştüm. Şehirlerarası giderken aynı bizdeki gibi otoban ücretleri var ve oradayken arkadaşlarım iki şehir arası otoban ücretinin 30-35 euro civarı olduğunu söylemişlerdi. Hesabı yaparken bunları da düşünmek lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu dönemde hostel fiyatları baya ucuz Milano'da 83 liraya 2 kişilik oda kiraladım oradan Venedik'i gezip direk Bologna'ya geçmeyi planlıyorum.Oradan araba kiralayıp bologna,firenze,pisa toscana bölgesini 3-4 gün arabayla gezdikten sonra Roma'yı gezip oradan Türkiye'ye dönmeyi planlıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

roma-bolonya otobanının hem doğusundan hem batısından paralel yollar var. dağda inip çıkıyor, köyler falan güzel yerler görüp otoyol parası vermeden biraz daha uzun sürede gidebilirsiniz.

ama tabelalara dikkat edin, dağın tepesine vardığımızda yol çalışmasına denk gelip aşağıdaki tabelayı (italyanca tabela) görmediniz mi sorusuyla karşılaşmıştık. gerisin geri dönmemiz gerekmişti baya bi yolu.
Sosyal ağlarda paylaş

Roma'ya baya bir zaman ayirman lazim. Ve yazan olmadiysa Roma Pass almayi unutma. Arabayi hic tavsiye etmem, bayagi bir manyak sürüyorlar ve inanilmaz mopet kayniyor trafik. Venedik'de yagmura denk gelirsen yollar su altinda kalip orda mahsur kalabilme ihtimalin var diye vazgecirmislerdi beni zamaninda. Gidersen de yaninda semsiye ve cizmeyi eksik etme gibi bir tavsiye gelmisti.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Bende ilk Milano ile başlamıştım, dedikleri gibi 1 günde bitirebilirsin. Oradan Roma, Floransa ve Venedik yapmıştım. Roma'ya kesinlikle tek gün yetmez diğerlerinden ikisine de hangisi ağır basıyorsa daha fazla vakit ayır derim ama Floransa'da görülecek çok yer var. Venedik'i tıpkı Milano gibi tek güne sığdırabilrsin diye düşünüyorum :)

edit: typo
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...