xaty Mesaj tarihi: Nisan 16, 2015 Mesaj tarihi: Nisan 16, 2015 1 haftalık böyle bir planımız var. Daha önce gittiğim gördüğüm yerler ama yine de gezilcek, görülcek, yenilecek, içilecek önerilere her zaman açığım. Asıl sorum bu şehirler arasındaki ulaşımı nasıl yapıyım? 2 kişiyiz, tren bileti kabaca baktığımda baya tutuyor gibi gözüküyor. Bunun yerine araba kiralasam daha mantıklı olur mu? (Brugge'de 1 gün kalcağım için 2 günlük araba kirası vermem yetecek.)
fizban Mesaj tarihi: Nisan 16, 2015 Mesaj tarihi: Nisan 16, 2015 Amsterdam brugge, brugge paris erken alirsan 50 euro verirsin ya. Thalys ten bakiyosun di mi? Araba park etmek o kadar pahali ki o 3 sehirde de, sakin oyle birseye girisme.
deadwoll Mesaj tarihi: Nisan 16, 2015 Mesaj tarihi: Nisan 16, 2015 Araba kiralayın. Biz öyle yaptıydık Brugge - Paris'i, 4 kişiydik daha hesaplı çıktıydı. Gerçi Paris - Amsterdam tren falan olabilir bilemedim.
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 16, 2015 Mesaj tarihi: Nisan 16, 2015 paris-amsterdam treni uçakla aynı gibiydi fiyat olarak biz giderken o yuzden air france dan almıştım direk KLM ile gitmiştik amsterdam-paris brugge var gerçi, belki araba daha mantıkl ıolur dicemde genede geçer hani park direk soygun cunki +pariste genelde kafayı sıyırmıyan turistler gitmiyor ama askeri muze ve içindeki napolyonun mezarı çoook iyi, kaybediyordum kendimi orda ki versay yerine oraya gittim hani senerlerdir versay diye sızlandıgım halde. değdi
yav Mesaj tarihi: Nisan 16, 2015 Mesaj tarihi: Nisan 16, 2015 car pooling yapabilirsiniz, blablacar o tarafta var mı bilmiyorum yoksa başka bişey vardır. amsterdam'da da bir öğleden sonranızı şuraya ayırmanızı salık veririm: http://www.kokopelli.nl
deadwoll Mesaj tarihi: Nisan 16, 2015 Mesaj tarihi: Nisan 16, 2015 Otoparklı ya da otopark anlaşmalı otelde kalmak ve arabayı şehir içinde kullanmamak lazım zaten.
xaty Mesaj tarihi: Nisan 16, 2015 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 16, 2015 Arada brugge olmasi işleri karıştırıyor, yoksa direk tren veya ucak. Thalysys'den baktim da tren yok brugge'a sanki, brussel'den aktarmak gerekiyor. Iki kisi toplam (Amsterdam - brugge - Paris) 250€ falan tutuyor sanki (çok kabaca baktim) Bi de arabanin aradaki yollari, koyleri, kasabalari vs gorme bonusu var (bilmiyorum gerci var mi arada gormeye deger birsey)
BulletRide Mesaj tarihi: Eylül 16, 2016 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2016 Şu üçlüyü bu bayramda yaptım ben, buradan arayıp bulamamıştım başlık; şimdi dönünce denk geldim, ilginç. Birilerinin işine yararsa diye yazayım. Biz Brüksel'de kaldık bu şehirlerin merkezinde yer aldığı için, bir de Charleroi'ya çok ucuza bilet bulduk. Amsterdam-Brüksel ve Brüksel-Paris'i Thalys ile yaptık hızlı tren. Önceden alın feci pahalı. Amsterdam git-gel 164, Paris 200 Euro gibi birşey gideceğin gün alırsan Brüksel'den; Paris-Amsterdam daha fecidir fiyat olarak. Paris ve Amsterdam ile ilgili bilgi bulmak kolay ondan Brugge'den gireyim; Brugge için git-gel 28 euro'ya normal tren alıyorsun Brüksel'den, hızlı tren yok, bir de bu trenlerde günlük bilet aldığınız için özellikle sabah erken giderseniz 1 saat ayakta gidiyorsunuz it gibi kalabalık.Biz Belçikalı arkadaşlardan bunu duyup araba kiraladık Brugge için, öneririm. Brugge'ün tarihi mekanı olan merkezine girmeden çok fazla araba park edebileceğiniz yer var, bir de Gent'e uğrayın mutlaka Brugge'e giderken, mis gibi şehir. Brüksel bu ağın merkezinde kalıyor diye konakladık. Avrupa'nın en boktan başkenti olabilir. Brugge'e çok geç gitmeyin, 2be, Cambrinus gibi bira pub'ları 7 gibi kapatıyor; gece çok fazla alternatifiniz olmaz. Ama hiçbir yere girmeden şehirde kaybolmak bile yeter. In Brugge filminden alıntı yapayım, bu şehir Belçika'da olmasa dünyanın en popüler turistik mekanlarından olurdu net. Genelde yakın olduğu için İngiltere'den gelen yaşlılar fink atıyor. Bir de benim gittiğim zaman Leiceseter City- Club Brugge maçı vardı; İngiliz holigandan geçilmiyordu sokakar. Moules denilen midye olayına girmeden dönmeydin dediler, ben pek beğenmedim; ama en iyisi Poules Moules diyorlar. Cambrinus'u bira için övüyorlar 4000+ çeşit vs. diye de; mekan çok basık ve bahçesi yok. 2be daha iyi şehirin girişindeki, kanalın yanında açık havada içebiliyorsun
Patice Mesaj tarihi: Eylül 16, 2016 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2016 xaty said: 1 haftalık böyle bir planımız var. Daha önce gittiğim gördüğüm yerler ama yine de gezilcek, görülcek, yenilecek, içilecek önerilere her zaman açığım. Asıl sorum bu şehirler arasındaki ulaşımı nasıl yapıyım? 2 kişiyiz, tren bileti kabaca baktığımda baya tutuyor gibi gözüküyor. Bunun yerine araba kiralasam daha mantıklı olur mu? (Brugge'de 1 gün kalcağım için 2 günlük araba kirası vermem yetecek.) Brugge çok abartılıyor, atla trene 20 dakka ötesinde Gent var.. Ne güzel bi yerdi orası öyle ya.. Bizim için bide kirazlı bira iç otur orda..
fizban Mesaj tarihi: Eylül 16, 2016 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2016 Bruggedeki midye avrupanin her yerinde ayni ya
Afterdeep Mesaj tarihi: Eylül 18, 2016 Mesaj tarihi: Eylül 18, 2016 Şuradan bir hesap yap belki yardımcı olur. Yeni Fransa'dan geldim. 10 gün araba kiraladım, tüm Güney Fransa (Nice'ten başlayıp Toulouse'un kuzeyindeki ortaçağ köyleri vs. dahil bir rota planladık eşimle.) 10 gün arabaya 1.100 TL civarı ödedim. (Golf Sport Tourer istedim yoktu, yerine full otomatik vites vs. Renault Scenic verdiler.) Otobana verdiğim para rahat 130 Euro'yu bulmuştur. 400 km'lik rotada 40 Euro civarı para ödedim hep giderken. 2.200 km yapmışızdır 10 günde rahat oradan hesap et (tabi ki tüm yollar paralı değil ya da otobana girmemeyi de tercih edebilirsiniz ülke içinde en azından ama yol süresi ona göre uzuyor tabi ki). Bu arada otopark + benzini de ekleyince muhtemelen toplamda. 500 Euro civarı harcamışımdır (benzin + otopark + otoyol ücreti.) Ama biz hep araba tercih ediyoruz çünkü araştırıp turistlerin çok fazla gitmediği ilginç yerlere de gidiyoruz (Fransa için mesela: Carcassone, Verdon Gorge, Pech Merle, Saint Cirq Lapopie vs. gibi yerler). Ana lokasyonlara gidilecekse tren vs. tercih edilebilir düşüncesindeyim ama şu ana kadar araba kiralamadığım Avrupa tatilim Amsterdam dışında pek olmadı o da aynı şehirde olduğumuz için sürekli. Bu arada Amsterdam'da bisiklet kiralamanızı öneririm, çok keyifli oluyor.
Wishmaster Mesaj tarihi: Eylül 21, 2016 Mesaj tarihi: Eylül 21, 2016 Amsterdam'da 50€'ya çok değişik şeyler kiralayabiliyorsunuz. Aklında bulunsun. zaaa
Suark Mesaj tarihi: Eylül 21, 2016 Mesaj tarihi: Eylül 21, 2016 amsterdamdan gent e ( ki brugge çok yakın ) otobüsle gittik biz. Flixbus diye bi firmayla. Memnun kaldık bide ucuz.
cicibeybe Mesaj tarihi: Eylül 21, 2016 Mesaj tarihi: Eylül 21, 2016 xaty said: Arada brugge olmasi işleri karıştırıyor, yoksa direk tren veya ucak. Thalysys'den baktim da tren yok brugge'a sanki, brussel'den aktarmak gerekiyor. Iki kisi toplam (Amsterdam - brugge - Paris) 250€ falan tutuyor sanki (çok kabaca baktim) Bi de arabanin aradaki yollari, koyleri, kasabalari vs gorme bonusu var (bilmiyorum gerci var mi arada gormeye deger birsey) Bruggeden arabayla amsterdama gecmek mantikli. Direk tren yok cunku, dedigin gibi brukselden dolasman gerek. Hollandanin her koyu tatli ve gormeye deger bence. Misal araba ve vakit varsa amsterdamdan volendam yaparsiniz. Soyle bir yer: Trenle arabanin masrafi cok farkli olmaz herhalde? Herkesin soyledigi gibi park sorununu cozmen lazim ama.
Drall Mesaj tarihi: Eylül 21, 2016 Mesaj tarihi: Eylül 21, 2016 Blablacar ya da oraların blablacarı neyse o
Öne çıkan mesajlar