Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

SSD soruları

-Deno-

Öne çıkan mesajlar

-Deno- said:

bu defrag olayından emin misiniz bu arada ? dün kapattım, ama sanırım ssd'de disable, hdd'de enable kalsın gibi bir seçenek yok. toptan kapatıyor. bazı blog'larda Windows'un zaten ssd'yi algıladığını, defrag yapmadığını ya da yapıyorsa bile işini düzgün yaptığını yazmışlar. işini düzgün yapmaktan kastım da ssd'de trim kullandığı, defrag etmediği. hatta bu yüzden ismi defrag değil optimise olarak değişmiş. belki 8'den 8.1'e upgrade edenlerin buna dikkat etmesi gerekebilirmiş, ama enabled kalması yönünde birçok guide okudum.

tamam dokunma o zaman, benim hdd kendini defrag ediyor öyle bırakınca pc'yi. ssd'ye otomatik kapıyor olması lazım 8.1'in.
Sosyal ağlarda paylaş

ben de düşünüyorum ya. daha kullanmaya başlayalı 1 hafta olmadı, 250 gb'lık olmasına rağmen yağ gibi oldu alet. işlemci ve anakart da baya iyiymiş, mutluyum hepsinden. Windows 8.1 için çok geç bile kalmışım, alışamam diyodum interface'e ama çabuk alıştım.

samsung magician iyi güzel ama bazı özellikleri gerçekten uyguladığından emin değilim. başta da prefetch/superfetch geliyor. dün baktım regedit'ten, ayarları hala 3'deydi 0 olması gerekirken. gerçi services kısmından bakmadım, belki orayı disable ediyordur hiç regedit'e karışmadan. ama onun dışında güzel tool.

eventviewer'da çok fazla log var yalnız. dün hots oynarken bsod yedim, ana menü'de bir tane ss çekeyim dedim 5 10 saniye sonra bsod oldu.

bir de readyboot ile ilgili bir hata var eventviewer'da. şu ana kadar herhangi bir şeyi etkilemedi, ama superfetch ile related bir olay. şurda bi adam cevap olarak yazmış, onu yapıyor olucam.

https://social.technet.microsoft.com/Forums/windows/en-US/ad58fb17-ee50-4353-9967-f70b24e2d87f/event-id-4-source-microsoftwindowskerneleventtracing-maximum-file-size-for-session?forum=w7itprogeneral
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...