Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

SSD soruları

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
bundan bahsetmiştim ben de işte önceki postlarda.

sexdice'ın söylediği program hemen hemen aynı işi yapıyor, junction point ile. interwebz'de symlink, mklink diyen herkese 'ne gerek var, steam mover yapıyor işte' demişler, ondan dedim.
Mesaj tarihi:
-Deno- said:

bu defrag olayından emin misiniz bu arada ? dün kapattım, ama sanırım ssd'de disable, hdd'de enable kalsın gibi bir seçenek yok. toptan kapatıyor. bazı blog'larda Windows'un zaten ssd'yi algıladığını, defrag yapmadığını ya da yapıyorsa bile işini düzgün yaptığını yazmışlar. işini düzgün yapmaktan kastım da ssd'de trim kullandığı, defrag etmediği. hatta bu yüzden ismi defrag değil optimise olarak değişmiş. belki 8'den 8.1'e upgrade edenlerin buna dikkat etmesi gerekebilirmiş, ama enabled kalması yönünde birçok guide okudum.

tamam dokunma o zaman, benim hdd kendini defrag ediyor öyle bırakınca pc'yi. ssd'ye otomatik kapıyor olması lazım 8.1'in.
Mesaj tarihi:
ben de düşünüyorum ya. daha kullanmaya başlayalı 1 hafta olmadı, 250 gb'lık olmasına rağmen yağ gibi oldu alet. işlemci ve anakart da baya iyiymiş, mutluyum hepsinden. Windows 8.1 için çok geç bile kalmışım, alışamam diyodum interface'e ama çabuk alıştım.

samsung magician iyi güzel ama bazı özellikleri gerçekten uyguladığından emin değilim. başta da prefetch/superfetch geliyor. dün baktım regedit'ten, ayarları hala 3'deydi 0 olması gerekirken. gerçi services kısmından bakmadım, belki orayı disable ediyordur hiç regedit'e karışmadan. ama onun dışında güzel tool.

eventviewer'da çok fazla log var yalnız. dün hots oynarken bsod yedim, ana menü'de bir tane ss çekeyim dedim 5 10 saniye sonra bsod oldu.

bir de readyboot ile ilgili bir hata var eventviewer'da. şu ana kadar herhangi bir şeyi etkilemedi, ama superfetch ile related bir olay. şurda bi adam cevap olarak yazmış, onu yapıyor olucam.

https://social.technet.microsoft.com/Forums/windows/en-US/ad58fb17-ee50-4353-9967-f70b24e2d87f/event-id-4-source-microsoftwindowskerneleventtracing-maximum-file-size-for-session?forum=w7itprogeneral
Mesaj tarihi:
ben açmadım abi özellikle, dün bi eventviewer'a bakayım dedim, orda gördüm. link'deki ile aynı hatayı alıyorum, ama dediğim gibi sistemi etkileyen bir şey değil bu şu an.
Mesaj tarihi:
magician'ın os optimization'ı ile olabilir mi acaba ?

gerçi şimdi aklıma geldi, benim ön usb'de sürekli takılı bir WD external hard disk'im var. anime'ler vs. onun içinde duruyor. ona related bir şey olabilir mi ?
Mesaj tarihi:
abi bu arada readyboot benim aldığım eventviewer hatası, boost değil. google'ladım, başka topic'lerde de bu karışıklıl yaşanmış.

neyse, link'deki gibi 20 mb'dan 60 mb'a çıkarınca düzelir sanırım. akşam bi bakayım.
Mesaj tarihi:
olur mu abi kurcalican ki bi şeye yarasın.

ben hala oyunları üstüne kurup kurmamakta kararsızım lol. şimdilik HDD'ye kurdum hepsini. içim gidiyo lifespan'i kısalacak diye. bi bok olacağı da yok aslında da.
  • Yeni Oluştur...