Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ev Sahibine Karşı Taktikler


Grego

Öne çıkan mesajlar

Şimdi, bulunduğum evden çıkacağım. Ev sahibine dedim ki, şu tarihte çıkmayı planlıyorum. Gelin evi görün, kontrol edin, depozito da anlaşalım. Adam inat etti, siz çıkın 1 hafta sonra gönderirim paranızı diye. Bİliyorum ki, mabadından bir zarar uydurup 2 kira depozitonun üzerine yatmaya çalışacak bir şekilde.

bu ayın kirasını vermedim. kirayı ve aidatı takıp çıkayım diyorum, hukuki olarak adam ne yapabilir ve ben buna karşı neler yapabilirim, nasıl bir süreç işler? bilgisi yahut tecrübesi olanlar var mıdır?

ek bilgiler;
- evde 18. ay.
- 1 yıllık sözleşme yapıldı. anlaştığımız için 1. yılda ki sözleşme geçerliliğini devam ettiriyor.
- kira 1317 aidat 370
- evde ankastre eşya var adama ait. hasar diyebileceğimiz tek şey, sıvalarda oluşan çatlaklar. bina çatlıyor abv.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

WaNTeD said:

kontratın devam ettiği için 2 kira takma, banka hesabı kullanıyosan ozellikle. elden veriyosan np


her zaman bankaya yatırdım, kira açıklamasıyla. kontrat devam ettiği için 2 kira takmakla 1 kira takmak arasında nasıl bir fark var ki?

dana22 said:

daha once de soylemisimdir..2 kira tak..en temizi..


benim de niyet bu yönde de, işte adam ne yapabiliri öğrenmeye çalışıyorum.

yildirimokur said:

" siz çıkın 1 hafta sonra gönderirim paranızı "
asdfasdfa


işte herif akıllı mı mal mı bu yüzden anlamıyorum. bu kadar belli edilmez ki niyet ark.

WaNTeD said:

niye 1317 bu arada


çünkü uyuz adam. 1200 dü kira, tefe tüfe oranında zam yapalım dedik. dedim %9 mu ne, 1300 küsür yapıyor. yuvarlak 1300 yapsak uyar mı? hayır, %9 nokta bilmemne dedi herif. o gün bugündür 17 lirasını da al mabadına diyerek yolluyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

aynen öyle olacak galiba da, bu zengin milletinin ne yapacağı belli olmuyor.

dedim ki, gelin ayın gün içinde halledelim istiyorsanız. bakın anlaşalım meblağda, aynı gün çıkayım. gelen cevap;

said:
Anliyorum ama istediginiz aslinda depozitoyu iptal etmek anlamina geliyor aslinda ve bu da takdir edersiniz ki isin dogasina aykiri


abi inanmıyorsunuz da, bütün cinsler beni buluyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

depozito yapısına aykırı tabii orada haklı da insan insan değil ki ülkede, paranı verdin mi götünü vermiş gibi oluyorsun, geri alana kadar uğraş dur ondan sonra. benim şu an ki ev sahibi müşavir, adam sözleşme yaparken tembih koydu son kiraya depozito sayılamaz diye. herif inanılmaz kıl ama insan olarak düzgün biri hani arıza çıkarmaz diye düşünüyorum ama 2 yıl oturmayı planladığım için en kötü boya yaptırmadan depozito 1 kirayı içerde bırakır çıkarım diye risk aldım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

grego olay şöyle, adam senin eşyaların varken gelip baksa bir anlamı yok. taşınma sırasında bu tür hasarlar oluşuyor zaten. badana boya falan patlıyor, bir şeyler eziliyor falan filan.

adam kötü niyetli zaten de. demek istediğim şey, depozito mantığı evden çıkıldıktan sonra (taşınma gerçekleştikten sonra) kontrol edilmesi ve geri ödenmesi şeklinde olur.

içinde eşya varken pek bir anlamı yok.

eğer cezai bir madde yoksa, kesinlikle kira verme. sen insanı bir şekilde SMS veya e-mail at (yazılı ve kayıtlı olsun) ben bu tarihte çıkıyorum, gelin gerekli kontrolleri yapalım mahsuplaşalım diye. eğer adam yine 1 hafta sonra ben yollarım canıms derse 2 kiraya yatarsın, ağlarsa da elinde yazılı bir şey olur, zaten bir sorun olmuyor da iyi niyet ayrıca sende kalır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

girerken evin genel fotoğraflarını çekmiştim ben. o çatlayan duvar sıvalarının da fotoğrafını çekip zamanında attım adama mail olarak. bakın böyle böyle çatlıyor duvarlar, bilginiz olsun. o da site yönetimine bildirdim tarzı birşey yazdı.

adamla iletişimiz mail üzerine zaten. çıkacağımı da yazılı olarak söyledim. dürüst olmak gerekirse evin tek ihtiyacı boya. aldığım eşya ise, 1 yatak, 1 dolap, 2 koltuk. ciddi anlamda tek eşyalarım bunlar. : ) hatta bunlarında fotoğrafını çektim, size bırakabilirim uygun bir maliyetle diye. sallamadı.


dolap bu


Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...