Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tuhaf zaman sorusu

Mal

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Tam dogru degil. Dogrusu su, fluff'i atarak yaziyorum, biriniz konusunu acsin isterse:

Bir adada, olay oldugu anda, 100 mavi gozlu, 100 kahverengi gozlu kisi ve bir lider (yesil gozlu) yasamaktadir. Kimse kendi goz rengini bilmemektedir. Kimse goz renkleri hakkinda konusmamaktadir. Goz rengini ogrenenler her gece yarisi kalkan bir vapur ile adadan ayrilmaktadir.

Simdi, adada herkes tamamen mantikli hayatlar surmektedir. Eger herhangi birine bir mantik problemi sorarsaniz aninda cozebilir bunu ve hicbiri mantiga ve kurallara aykiri davranmaz.

Bir gun, ogle vakti, lider herkesi toplar ve tek bir soz soyler: "Mavi gozlu birini goruyorum".

Kim adadan ayrilir, ve hangi gece?

Herhangi bir numara filan yok bu arada, tamamen mantiksal bir cozumu var.
Sosyal ağlarda paylaş

tamam anladım onu. yani mavi gözlülerde kahverengi gözlülerde zaten mavi gözlü birileri olduğunu biliyordu içlerinde. lider öyle söyleyince oo really? okey captan obviovus felan demeleri lazımdı normalde. ama demek bişey oluyo onu söyleyince.
Sosyal ağlarda paylaş

olm adadakiler mantıklıysalar kendi göz renklerini bilmeme şansları yok ki.

kahverengi gözlü adam çevresine bakıyo mesela.
100 mavi gözlü adam var.
99 kahverengi gözlü adam var.
1 yeşil gözlü adam var.

bu durumda kahverengi gözlü adam.......
RECEP TAYYİP ERDOĞAN.
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

Tam dogru degil. Dogrusu su, fluff'i atarak yaziyorum, biriniz konusunu acsin isterse:

Bir adada, olay oldugu anda, 100 mavi gozlu, 100 kahverengi gozlu kisi ve bir lider (yesil gozlu) yasamaktadir. Kimse kendi goz rengini bilmemektedir. Kimse goz renkleri hakkinda konusmamaktadir. Goz rengini ogrenenler her gece yarisi kalkan bir vapur ile adadan ayrilmaktadir.

Simdi, adada herkes tamamen mantikli hayatlar surmektedir. Eger herhangi birine bir mantik problemi sorarsaniz aninda cozebilir bunu ve hicbiri mantiga ve kurallara aykiri davranmaz.

Bir gun, ogle vakti, lider herkesi toplar ve tek bir soz soyler: "Mavi gozlu birini goruyorum".

Kim adadan ayrilir, ve hangi gece?

Herhangi bir numara filan yok bu arada, tamamen mantiksal bir cozumu var.

her gece en az bir kişi adadan ayrılıyor mu?
Sosyal ağlarda paylaş

hee bilmiyorlar.

e o zaman o gün birbirine bakışırlar. biz mavi gözlü olalım mesela.

99 mavi gözlü. 100 kahverengi gözlü ve 1 yeşil gözlü var görüyoruz di mi.

kendi göz rengimizi bilmiyoruz ama bu 99 kişinin adadan gitmesi lazım onu biliyoruz.

o gece kimse gitmiyo.
sonraki gece kimse gitmiyo.
99. gece de kimse gitmiyo.

100. gün herkes adada.
bu demektir ki
adada en az 100 kişi mavi gözlü. çünkü ben 99 gördüm ve o 99 kişi gitmeden 100. günü bekledi.
bu durumda ben bir lanet olası mavi gözlüyüm.
(100. gece bütün mavi gözlüler gider)

hatta,
BIG IF; eğer bu yüz kişiye fısıldanır ve kahverengilere oyun oynanırsa. 101. gün adadan bütün kahverengiler(kendini mavi gözlü sanarak) gider.
çünkü 100 kişi mavi gözlü görmüşlerdir. ve 101. güne gelindiğinde adadan kimse gitmemiştir.
Sosyal ağlarda paylaş

zaten bir günün lafını yapmayalım abi ben kaç yaşımda oluğumu sayamıyorum çünkü.

mesela 1 yıl 1 aylık bebek.
2 yaşımdayım der.
ama 1 yaşındayım der. (çünkü doldurmuştur)(2.yi tamamlamamıştır)

ama gel gör ki bunu kimseye anlatamıyorum.

ya da bilemedim ya. 2 yaşındayım da diyebilir.
sonuçta -n eki arabadan evden gibi böyle bi çıkış anlamı veriyor ama vermiyor da.
edebiyatçı değilim.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
kendi göz rengimizi bilmiyoruz ama bu 99 kişinin adadan gitmesi lazım onu biliyoruz.

niye gitmesi lazım olsun? o 99 kişide bilmiyor hala göz rengini. tamam ben kesin mavi yada kahverengi gözlüyüm diyen gider adadan.

1. gece giden olmaz 2. gece giden olmaz 3 gece giden olmaz 101. gece giden olmaz çünkü bilmiyorlar hala kendi göz renkelerinin ne olduğunu.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...