Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Pencereli PSUsuz Kasa

fornost

Öne çıkan mesajlar

selamss

kasa toplama maceramızın sonuna yaklaştık, buradaki konuşmalardan gaza gelip amazondan evga gtx970 ftw ekran kartı, evga supernova 650w psu bi de 250 gb ssd aldım, çok temiz sorunsuz ve uygun fiyata geldi. tavsiye edenlere teşekkür eder, almak isteyenleri de bilahare aydınlatabilirim :)

esas konumuza gelecek olursak, sistemin geri kalanını buradan kadıköyden alıyorum, msi gaming 3 anakart, i5 4590 işlemci, gskill 1600mhz ddr3 2x4gb ram, işte wd 1tb caviar blue felan derken gelgelelim ki bir türlü kasaya karar veremedim.

corsair spec 02 bunun tipini beğenmiştim, içi de anakart ekran kartı için yeterli gözükmüştü gözüme, fakat internette bi yerde spec 01in dizaynının soğutma vs açısından daha iyi olduğunu okudum (bana sorsan ikisinin de içi benzer ama bilemiyorum tabi) sonra bir de esas bu spec serisinin dar olduğunu söyleyenleri gördüm, işlemci fanı için özellikle custom bişe takmak isteyince kapağı biraz zorlamak gerekiyormuş kapatmak için.

yazıcıoğlundakiler de zalman önerdiler, biri z5 plus, ötekisi z11 plus dedi, onları corsairler kadar araştırmadım açıkçası o yüzden onlar hakkında adamakıllı bir fikrim yok

kısacası güç kaynaksız, mid tower, atx, soğutması ve toz koruması yeterli, içine bir gtx970 sığabilecek, tercihen de pencereli bir kasa istiyorum, bunlardan hangisi daha iyidir, ya da başka önerileriniz var mı?
Sosyal ağlarda paylaş

ben de kasa araştırıyorum bir süredir. benimki baya eskidi ayrıca kasa içi sıcaklıklardan pek memnun değilim. baya araştırdım - oc yapmayacaksan aslında en ortancası bile fazlasıyla yetiyor gibi. kasa içi 3-5 derece ısınsa da bir şey olmuyor. eğer oc yapacaksan tamamen bir farklı bir tablo ortaya çıkıyor.

kendim için aldığım notları paylaşayım aklına yatarsa bakarsın:

1) kendi filtresi olacak
2) ön panelden en az iki giriş noktası olacak
3) üst exhaust çok kuvvetli olacak

http://www.thermaltakeusa.com/products-model.aspx?id=C_00002231

bunu alacağım büyük ihtimal, tr'de 500 tl fln

ama tower tabii, bu kadar soğutma istiyorsan tower altı olmuyor zaten bildiğim kadarıyla.
Sosyal ağlarda paylaş

bende z11 var görünüşü falan güzel de, malzemesi çok dandik. ön kapağı falan açmak gerekince elinde kalacakmış gibi hissettiriyor.

alt toz filtresini çıkarmak için kasayı yatırmak gerekiyor. ön toz filtresi için ise ön kapağı çıkarmak gerekiyor bu zaten başlı başına bir zulüm. sırf bu yüzden temizlemeye üşeniyorum.

alt psu hava girişi de yetersiz, psu oyunlarda ötüyor fan aşağı bakarsa.
Sosyal ağlarda paylaş

Catze said:

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=6499

bende bundan var tavsiye ederim

bende de bundan var. Acayip memnunum 3 sene oldu. Abi her yeri delik dolu ama toz moz olmuyor içi , ne biçim iş çözemedim adsaf.

Coolermaster vardı daha önce. İçi tozduman olurdu 6 ay beklese... Fanlar sesli çalışırdı, Corsair kasada harbi cok iyiymiş.
Sosyal ağlarda paylaş

çünkü gerek yok.

fan niye lazım? soguk havayı alıp sıcak havayı atsın diye.

zaten 10cmden büyük fanların bayagı bir hava ittirme gücü var. 20 lik 2 tane intake 20 lik 2 tane üst bir tane 140 exhaust un yapamayacağı bir sirkulasyon yok.

ha sen bütün kasaya sıvı soğutma döşedin diyelim. ön intake teki 320mm radyatör gpu yu, ust 320 lik de cpu yu soğutsun, o zaman yandan intake e ihtiyaç olabilir bi ihtimal. çünkü ön ve üst exhaust oluyor o durumda.
Sosyal ağlarda paylaş

Catze said:

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=6499

bende bundan var tavsiye ederim

bu gerçekten çok güzelmiş ama bütçeyi biraz zorlayacak bir seçenek sanırım :(

bingildak said:

http://www.thermaltakeusa.com/products-model.aspx?id=C_00002231

mesela bu daha alınabilir gibi :) abi bunun bir de v51 modeli varmış, çok fark etmiyor gibi geldi özellikleri (fiyatı daha uygun ehe), onun için ne diyorsun?

ilk başta üf şöyle güzel toplayım hepsi böyle iyi olsun derken iş rakamlara gelince nerden kar etsem diye çakallık peşinde koşar oldum, çok fena
Sosyal ağlarda paylaş

fornost said:

evga gtx970 ftw ekran kartı
evga supernova 650w psu
250 gb ssd
msi gaming 3 anakart
i5 4590 işlemci
gskill 1600mhz ddr3 2x4gb
wd 1tb caviar blue

Sistem güzel benimkinin hemen hemen aynısı, bi ram ve işlemciyi birer tık yüksek almıştım, ana kartı da bi tık düşük almıştım.

Da bu sisteme 300+ bi kasaya gerek var mı? Xfire yok, işlemcin overclocka uygun değil falan. Overkill olur sanki öyle bi kasa, zalman malman yeterli bence.
Sosyal ağlarda paylaş

• 7 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...