arcane Mesaj tarihi: Şubat 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2015 ey para verdiği oyundan birşeyler bekleyen haksızlar, blizzard ekmek parası peşinden koşmasın mı??! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Şubat 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2015 Abi şu son 2 haftadır yerime eleman yetiştirdiğim için foruma anca göz ucuyla 2 3 dkk bakabiliyorum. Kaçırdığım noktalar olabilir. Kusura bakmayın. Microtransaction un "cosmetic" olması ve "p2w" olması arasında fark var elbet. Ama diyorum ki competitive olan da olur bu fark bence. Pro olarak oynamayan adam için fark etmez kimin parayla ne aldığı. Bu benim düşüncem. Ne diyeyim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Şubat 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2015 otoritenin ben olmama gerek yok, oluşagelmiş bazı kavramlar var sektörde bu kadar yıldır. konu üzerine genel olarak konuştuk ettik zaten, olayı her mesajı alıntılayıp, sırf tartışmak için tartışalım boyutuna çekmeye gerek yok. varsa da ben içinde yer almam yani. batıya uygulayacaklar mı, hangi formatta uygulayacaklar falan belli olsun daha boyluca tartışırız. p2w iyi çünkü "sen alma kardeşim" üzerine tartışılacak bir tabana sahip değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Şubat 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2015 stash space için parası neyse veririz diyorduk aktif oynarken. tehlikenin farkında değilmişiz dsgfd. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Şubat 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2015 Dworgian said: Abi şu son 2 haftadır yerime eleman yetiştirdiğim için foruma anca göz ucuyla 2 3 dkk bakabiliyorum. Kaçırdığım noktalar olabilir. Kusura bakmayın. Microtransaction un "cosmetic" olması ve "p2w" olması arasında fark var elbet. Ama diyorum ki competitive olan da olur bu fark bence. Pro olarak oynamayan adam için fark etmez kimin parayla ne aldığı. Bu benim düşüncem. Ne diyeyim? d3 ilk ciktiginda ah hic kullanmak istemedim ve kullanmadim. level 60 a vurmamla beraber tum karakterlerim tikandi. cunku ah siz santim ileriye gidemiyordum, kac saat farm yaparsam yapayim. mahkumsun. illa kullanacaksin o boku. para vermesen de kullanacaksin. sonra inadimdan vazgectim, gold ah de takilmaya basladim. bildigin ucuz al pahali sat taktigi. ama yine de bosa kurek cekiyordum. cunlu goblin ve barrel/box exploitleri ile cinli amcalar 20 milyon-100 milyon gold gibi paralar farmlamisti bir hafta icinde. bliz yukselen fiyatlarla ah nin tikandigini gordu, exploitleri fixlemehye basladi, oyunun once multi si ardindan single i defalarca nerflendi. gene de bir daha dikis tutmadi. su anki sisteme de bayilmiyorum. sari nin hic bir anlami kalmamis durumda. legend yeni sari, ancient yeni legend oldu. ama o ilk haline "iyiydi valla biz memnununduk" demek icin baya sasi bakmak oyle gormek lazim durumu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Şubat 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2015 konuya donersek, kendim normalde micro transaction sistemini yapisina gore kabul edebilecek bir yapidayim oyuncu olarak. ancak is kisinin aynasidir. blizzard in aynasi rmah donemi, o yuzden onlarin yapacagi microtransaction in nereye varacagini gormek icin cok muneccim olmak gerekmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Şubat 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2015 Okuduğum şeylere düzgün cevap veremediğimi fark ettim. Hem yanımda eleman var foruma siteden bakamıyorum, cepten yazarken de kısa kısa yazabiliyorum ve detaylı yazmaya alışık biri olduğum için de kendimi tam ifade edemiyorum sanırım Kısaca, gaming den bi halt anlamayan cahil cühela bir oyuncu olarak kusura bakmayın diyip gideyim. Vakit bulur da WoT yazabilecek olursam uğrarım tekrar. (Cepten WoT yazayım dedim ama yok olmuo ya) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Şubat 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2015 kotick'in rmah'ı kaldırma noktasında duracağını ben asla düşünmedim. diablo IP'si fazla değerli oyunu satıp gelen parayı kabul etmek için. 40 dereden su getirir yine gelir kapısı açar. cosmetic only'de durur mu, hiç sanmıyorum bu kadar yıldır geçmişine dayanarak. en azından booster gelecektir, stash gelecektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Şubat 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2015 Bingildak, "p2w iyi" ile "p2w önemsiz" arasında fark var "Kozmetik mt" ile "p2w mt" arasında da fark var Ben p2w oyunu, oyunun kendisi f2p olsa bile oynamıyorum. Hani bunun da aksini düşünenler var "oyun zaten f2p o yüzden support amaçlı gidip 3 5 silah alalım tabii" diye Neyse. Sektörün tümü mt dalgasına kapılıyor zaten yaşayıp göreceğiz firmalar kimleri dikkate alıyor, bu durumda batarlar mı batmazlar mı vb Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Şubat 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2015 wow da kozmetik dışı mt var mı? Bilmediğimden soruyorum cidden. Booster gibi? Varsa ok. O zaman diabloda da getirmeleri daha büyük ihtimal tabii Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Şubat 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2015 niye batsınlar. sesini çıkartana size ne, almayın o zaman diyecek fedaileri gırla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Şubat 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2015 Dworgian said: wow da kozmetik dışı mt var mı? Bilmediğimden soruyorum cidden. Booster gibi? Varsa ok. O zaman diabloda da getirmeleri daha büyük ihtimal tabii ben iki sene once wow u birakirken binek, mini pet ve bir kac parca bir seyden ibaretti. tabi bir de karakter tasima, isim ve cinsiyet degistirme gibi parali hizmetler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Şubat 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2015 Son tier'ın başına kadar level boostlama var. Örneğin son gelen expansion'da 90'dan 100 oldu level cap, yeni açtığın karakteri de 50 Euro'ya 90'a boostlayıp oradan devam edebiliyorsun. Onun dışında drop rate, XP almak, gold almak vb. olaylara yönelik hiçbir şey yok, anca mount ve pet. Tabii bu kafayla ileride bunları da yapabilirler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Şubat 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2015 @namessar öm yi yeni gördüm, Herşey ok ama "eski halinden memnun olmak için şaşı bakmak lazım" nedir ya? Niye oyundan herkesin sizin beklentiniz gibi bir beklentiye girmesi gerektiğini düşünüyorsunuz? Eski haliyle oynadım, memnundum da. Farklıydı sistem evet ah üzerine kuruluydu (gold ve eur neyse) oyunun şimdiki hali de ok, ha keşke trade i kapamasalardı fln ama önemsiz yani problem değil. Herhalde bir şekilde daha düşük beklentiyle de mutlu olunabiliyor =) Çok ağır yargılarda bulunmanız gereksiz. Sen anlamıosun, şaşı bakıosun, fanboysun vs (şu 3 lafı da 3 farklı kişiden yedim sadece mt np dediğim için) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Şubat 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2015 Baggio said: Son tier'ın başına kadar level boostlama var. Örneğin son gelen expansion'da 90'dan 100 oldu level cap, yeni açtığın karakteri de 50 Euro'ya 90'a boostlayıp oradan devam edebiliyorsun. Onun dışında drop rate, XP almak, gold almak vb. olaylara yönelik hiçbir şey yok, anca mount ve pet. Tabii bu kafayla ileride bunları da yapabilirler. Peki bu durum bizzort un müşterisini azalttı mı arttırdı mı? Malesef casual gamer be çoluk çocuk sayısı > hardcore ve pro gamer olduğu için, ne kadar kolay oyun o kdar fazla gelir durumu işliyor herhalde? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Şubat 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2015 paragon epey uçsuz bucaksız bir grind. wow'a benzemez yani. bir de greater rift de sonu görünmeyen bi difficulty scale. neyse ki rewardların sonu var. (şimdilik) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Şubat 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2015 konu çok bulandığı için öyle tek tek yanıt vermiyorum hns genresi ile mmo kıyaslanamaz kişisel görüşler üzerinden ticari kararlara çıkarım yapılamaz kişisel görüşleri karşılaştırmak ile şirketin aldığı kararı tartışmak arasında fark var p2w önemsizdir senin şahsi düşüncendir, seni ilgilendirir sadece. bir şirketin p2w önemsizdir diyerek business plan değiştirmesi mümkün değildir çünkü bütün oyuncularını etkiler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Şubat 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2015 bingildak, şirketin aldığı ticari kararı tartışırsak bunun tartışılacak bir yanı mı var? şirketin aldığı karar doğru mu değil mi? bunu sorabiliriz sanırım? ölçüt? konu şirket olduğuna göre kar marjı. zira şirketler için en önemli şey bu. yanlış mıyım? mt sayesinde "abv mt var haksızlık var oynamıyorum lan ben" diyen oyuncu sayısı kaç, yani bu yüzden gidip base oyunu ve expansionları almayacak oyuncu yüzünden firmanın satışı ne kadar düşecek? 1. veri bu mt sayesinde oyunu oynarken ekstradan item boost vb alan oyuncu sayısı ne? bu oyuncuların yaptığı alışverişin getirdiği kar nedir? 2. veri de bu Sonuçta ticari olarak bakarsan "1 < 2" olduğu sürece firmanın kararı "firma açısından" doğru. zira her firmanın temel amacı kendini devam ettirmek. bu da kar etmek ile mümkün. Şirketler de salak değil herhalde? Bunun fizibiletisini, öngörüsünü, araştırmasını yapıp alıyorlardır bu kararı diye düşünüyorum Yani açıkçası bu konunun "şirket ve ticaret yönünden" tartışmalık bir durumu olduğunu düşünmemiştim. Ayrıca baggio "bu mt olayını ok leyenler pembe gözlüklerle bakan fanboilar bence" diyene kadar da bir yorumum yoktu topic de. zira ben okudum "he öyle mi? e gelsin?" dedim geçtim. gerçekten umurumda değil zira. Umurunda olanları da anlamıyorum. çünkü benim kafa öyle çalışmıo malesef. Ben oyunu alıyorum, beğenirsem oynuyor ve devamını alıyorum, beğenmediğim yerde yeni oyun bakıyorum. Kalkıp da "bu firma bu oyunu böyle yapmamalı!!!" desem de içimden diyorum geçiyor. Kimseye "sen bu yaptığının doğru olduğunu iddia ediosan bi halt bilmiosun, pembe gözlüğünü çıkar, vay seni pis fanboi, şaşı mısın bilader?" fln demem. Çünkü olaya "şirket" değil "şahıs" olarak bakarsak oyun tamamen "kişinin zevki" Kimse kimseye oyunu zorla oynatmıyor. Evet malesef "beğenmiyorsan almaz oynamazsın yahu" Gidip BF4 alıp, oynamaya devam edip paso oyundan şikayet edenler de komik geliyor (şu günlerde en çok onu oynadığım için örnek oradan) sanki arkalarında "bunu oynayacaksın" diyen kamçılı abiler var. Ben mesela büyük CoD fanıydım, son cod da aradığımı bulamadım bitti benim için cod. MW2 yi tekrar refurbish edip koysalar veya MW2 serverları yeniden oyuncu kaynasa, gidip onu kurar MW2 oynarım çünkü seviodum. CoD:AW aldım, sevmedim, oynamıyorum? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Şubat 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2015 Burada insanlar "o adam parayla 2 günde t6 yaparken ben yüzlerce saat oynadım t4 yapamıyorum" diye serzenişte bulunmadı mı? Ben bunun onların oyun keyfini niye düşürdüğünü anlamıyorum? Sordum, cevap da alamadım? Niye düşüyor keyfiniz? Niye önemli kimin ne progress yaptığı? Parayla item almayı cheat ile aynı kefeye koymak mümkün. Biri legal cheat diğeri illegal. Sonuçta gidip oyun içi gold veya item almakla, item dupe veya gold hack açmanın (misal) farkı yok. Siz bilmiyor musunuz sizin kendi kendinize geldiğiniz noktayı. O adamın para ile çabasız oraya gelmesi niye kızdırıyor sizi? Ben çok FPS oynayan biri olarak tonla cheater görüyorum her türlü FPS de. Ne yapayım peki? Adam benden iyi değil, ama benden iyi sonuçlar alıyor. Edit: FPS ile H&S aynı kefede değil. H&S de daha bile az iplerim karşı tarafın ne halt yediğini. Çünkü FPS de (mesela CS de) benim başarımı etkiliyor adamın açacağı cheat. Hani CS:go da skin değil özellikli silahlar gelse o zaman "abi adam para vermiş kendine handgun almış, silahın recoil de yok ve tek atıo" dersin anlarım. O silah "sana karşı" avantaj sağlar ve o zaman para veren vermeyene üstün gelir fln. Böyle işte benim düşüncelerim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Şubat 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2015 Neyse benim yazabileceğim vakit öğle tatili ama herkes yemekte sanırım, gün içinde okurum akşam cevaplarım fln artık (bunu niye yazıyorum, yanlış anlaşılmayı sevmem ben. o yüzden de gün içinde yazdıklarıma cevap verirsiniz ben bişey demem, "cevap veremedi" diye düşünülsün istemediğim için açıklıyorum işte. ben de böyle bir deliyim) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seru Mesaj tarihi: Şubat 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2015 sen bir çılgınsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Şubat 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2015 Eğer olayı "o adam eşya satın aldı, niye kıskanıyorsunuz ki?" seviyesine çekersek, evet eşya satmak sorun değil. Fakat oyuna "oyunculara eşya satarız" kafasıyla oyuncu düşmanı değişiklikler yapıldığını görmezden gelmiş oluruz. Başka adam eşya satın alabilsin diye oyuna zorunlu internet bağlantısı isteyen bir sistem getirildi. Bundan özellikle oyunun ilk dönemlerinde inanılmaz fazla sıkıntı çekildi. Hardcore oynayıp lag spikedan ileri seviye karakteri ölen herhangi birine sorabilirsiniz. Bütün manası kestiğin yaratıktan düşen lootu ceplemek olan oyunda başkası eşya alsın diye loot ve progression sisteminin kasıtlı biçimde kırılmadığının veya ilerde kırılmayacağının garantisini verebilir misiniz? Veremezsiniz tabi. Bu oyun tf2 gibi tek haritaya girip deathmatch yapmak üzerine değil. Aynı karakteri günlerce uğraşıp max levellıyoruz, milyonlarca loot arasından düzgün donatıyoruz. Eşya satılsın diye oyunu değiştirmek çok daha rahatsız edici bir durum. Biz diablo 2 döneminde herkes hileyle tonlarca silah dupelarken memnunduk. Oyunun potansiyel hilecilerden para emmek için kırılması rahatsızlık yaratıyor tabi ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Şubat 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2015 Ticari boyutundan bize ne abi, biz oyuncu değil miyiz? Ticari boyut olarak kar etmekten bahsetmiyor bıngıldak, oyuncu kitlesine ihanet etmekten bahsediyor, ki öyle. Marka güvenilirliği de ticaretin bir boyutu. Sen bu dediğin mantığı bedava oyun için kurabilirsin ama "sürekli bedava olacak" diye ilk satışını yaptığın, "AH işin keyfini kaçırdı biz eski Diablo'ya benzeteceğiz" diye de üstüne expansion sattığın kitleyi bir anda sittiredip de oyuna paralı öğeler getirmen açgözlülüğün daniskası. Ben aylardır girmiyorum zaten açıkçası da, bu gelirse harddiskten de silerim artık bari, yer açılır gariban SSD'de. Giren girdi zaten, verdik ilk parayı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Şubat 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2015 oyuna internet bağlantısı getirilmesi ve lag spike ile hc karakterlerin yaşadığı sorunu aşamaz mıydı peki bu firma? yani internet bağlantısı rmah gelince zorunluluk muydu? hani opsiyonel olamaz mıydı bağlantı? ah rmah kullanmak isteyen "online" mod seçsin gibi yani. "o zaman item dupe ve haksız kazanç olurdu" mu diyeceksiniz? bunun önüne geçebilecek bir sistem geliştirmesi gerekirdi o zaman firmanın. internet bağlantısını zorunlu tutma bence de çok saçma ve HC oynama riskini %100 arttıran bir durum doğru. e ama şimdi yok ah rmah fln? yine de internet bağlantısı zorunlu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Şubat 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2015 İnternet işi ayrı, o DRM ve D2'deki item edtleme işleri de gözetilerek yapılmış bir hamle. AH ve hele ki RMAH de olunca farz olmuştur tabii. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar