Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Beyin tümörü

Voys

Öne çıkan mesajlar

Merhaba arkadaşlar, biraz keyifsiz bir konu ama belki bişeyler çıkar umuduyla sorayım dedim.
Annemde kötü huylu beyin tümörü çıktı, ekim ayından beri tedavi görüyor ama ne iyi ne kötü pek bi yol alamadık. Doktorumuz yeditepe üniversitesi hastanesinden uğur türel. Şu an 1 sene sürecek temodal isimli ilaç tedavisindeyiz.
Çevresinde bu hastalıkla mücadele etmiş olan varsa(umarım yoktur) biraz bilgi alışverişi yapabiliriz diye düşündüm.
İlaç sektörüyle alakası olan varsa yakında piyasaya sürülmesi beklenen kuvvetli illaçlardan falan da bahsedebilir
Sosyal ağlarda paylaş

bi akrabamızda vardı
ceviz büyüklüğünde. ameliyatla aldılar. konusmayı etkileyen bölgedeydi, ameliyattan sonra konusamayabilir demişlerdi, 1 yıl geçti konuşuyor baya iyileşti.
baska bi akrabamızda daha vardı o da ameliyatla aldırdı. 1-2 yıl ömür biçmişlerdi, gitti köyüne döndü, temiz hava köy hayatı derken 4 seneyi geçti sapasağlam şu anda bi sıkıntısı yok.
ama bazı tümörler ameliyatla alınamayacak bölgelerde oluyor, onlar ne yapıyor hiç bilgim yok.
çok büyük geçmiş olsun.
moralleri yüksek tutun.
Sosyal ağlarda paylaş

Annene acil şifalar öncelikle yazacaklarım biraz canını sıkabilir,lakin zor bir dönem ve zor bir hastalık.

En yakın arkadaşım sırdaşım kuzenimi bu sebebten 33 yaşında kayıp ettik malesef.Her insanın tümor olayı farklı kuzenimdeki mandalina büyüklüğündeydi.Ameleyiyatını gazi yaşargil yaptı.Ama 2. kez tekrarladı malesef.2. ameliyat için maddi durumları iyi olduğundan amerikadan doktor getirildi.Malesef 3. ameliyatıda olmak zorunda kaldı.3. ameliyattan sonra bir süre iyi oldu baş kısmı yüzü 2 kafa derecesinde şişti.Düzelti artık derken .Bir gün yürüme yetisini yitirip sandalyeye mahkum oldu.Daha sonra konuşma yetisi gitti.

En son aradığımda iyi değilim dedi 10 gün sonrada toprağa uğurladık malesef.Hayat bu yani herşey başımıza geliyor.

Onun için yapılabilecek bütün tetkikleri ve doktorları gezin el elden üstündür her zaman ,
Sosyal ağlarda paylaş

İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim hepinize.

@reyou : olay vücudun sağ tarafına atak(titremeler) gelerek başladı ve ameliyat gecikirse felç kalabilir gibi şeyler dedi doktorlar, bu sebeple 2 gün sonrasında bulabildiğimiz ilk doktora gittik. Ameliyat oldu ama sadece büyük parçanın etrafındaki ödemi alıp rahatlatmak amaçlı bir ameliyat oldu, 2. Ameliyata kadar zaman kazandırdı diyelim. O arada araştırmalarımızla uğur türel'i bulduk ve haftalar sonrasına zar zor randevu alabildik ve 2. Ameliyatı oldu. 5 parça vardı 3 ünü operasyonda aldılar ama 2 si çok kötü yerlerdeydi radyo ve kemoterapiye başladık onlar için. Son testlerde alınan 3 parçadan 1 inin geri geldiğini, kalan 2 taneden 1 inin gittiğini öğrendik. Şimdi 1 senelik ( ayda 5 gün ) kemoterapi ilaçlarına başladık, yanlış hatırlamıyorsam temadol idi ilacın adı. Beklemeye geçtik. Olumlu/olumsuz ilk haberi nisandaki MR ile öğreneceğiz.

Bu arada internette cincinnati üniversitesi'ndeki bir araştırmayı okudum. Göğüs kanseri ilaçları beyin tümörüyle ilgili olumlu sonuçlar vermiş ve ödenek almış okuldan araştırmanın devam etmesi için. İnternetteki yazılara pek güvenmediğim için mail attım okula yazıyı linkleyip, umarım gerçektir. Gerçeklik payı varsa tester olmayı önereceğim anneme. Beyin tümörünün tedavisi yok deniyor çünkü. Radyo-kemo-cerrahi tedavilerin birleşimiyle yapılan tedaviler hastanın ömrünü 1-2 sene uzatmaya yarayan şeylermiş, hastalığı geçirmek değil. Bu tarz araştırmalarla şans denemek bana dana akılcı geliyor. Okuduğunu duyduğunuz şeyleri linklerseniz hepsine mail atıp detayları öğrenmek isterim açıkcası
Sosyal ağlarda paylaş

Geçmiş olsun ya.

Abi tedavileri sakın atlatmayın. "İyi gelmiyor" falan gibi söylemlerle tedavileri aksatan insanlar gördüm. Yapmayın lütfen. Ayrıca söylenmiş. Bu tip hastalıklar için hastanın moralinin yüksek olması önemli bir pozitif etken.

İlaç konusu biraz garip. Yani mesela bir doktora özellikle şu ilacı yaz diye dayatamıyorsun. Ayrıca ilaçların kime nasıl iyi geldiğini doktor olmayan halimizle belirlemek mümkün olmayabiliyor. Yani tümör beyindedir evet ama benim gözlemlediğim kadarıyla tümörün neyden oluştuğu, durumu, hastanın kendi durumu ve tedaviye nasıl yanıt verdiği gibi etmenler bu ilaçların nasıl yazıldığını etkiliyor. Bazı insanlar yan etki yaşamazken bazı insanlar yaşıyor mesela, bazılarına standart kullanılan bir ilaç çok ağır geldiği için doktor ilacı değiştirmek zorunda kalabiliyor. Doktorların anlaşmalı ilacı dayatması gibi şeyler olmuyor diye bütün sektörü kapsayacak bir şey söylememin imkanı yok. Fakat adam kötü niyetli ya da ilgisiz olmasa dahi bazı ilaçların yazılıp bazılarının yazılmamasını etkileyen tıbbi çok fazla faktör var(haklı olsa dahi bu tip teknik ayrıntıları ıncık cıncık paylaşmayı sevmeyen doktorlar da var). Bu yüzden ilaç konusunda tavsiyeler gelince kafanı belli başka bir ilaca sabitlemeden, gerekli görüyorsan, doktorla "bu ilaç nasıl olur" gibi(adama negatif reaksiyon verdirtecek bir şeyden kaçınarak) konuşmanı tavsiye ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

geçmiş olsun.
babama bağırsak kanseri teşhisi konmuştu 2 sene önce tam da şu günlerde.o zaman burada paylaşmıştım ameliyat sürecini.çok şükür babam şimdi iyi.

beyin tümörü daha farklı bir olay ve çok daha fazla çeşitleri var.ama neticede en önemli şey senin ve diğer arkadaşların belirttiği gibi MORAL. Sonra da bence BESLENME. Daha sonra da YAŞADIĞI ÇEVRE.

eğer imkanınız varsa Ege'ye alın annenizi,gidin orada yaşayın. Sen sürekli kalamasan bile baban ve/veya başka kardeşin/kardeşlerin bunu yapsınlar.Ben faydasına kesinlikle inanıyorum.

İlaç konusunda doktorunu dinleyin derim.
Bu iş ne yazık ki bizlerin hiç bilmediğimiz bir konu.öyle bir şey ki aynı tümöre bakıp farklı tedavi yolları,yöntemleri öneren doktorlar olabiliyor.Allah kimseyi bu durumlara düşürmesin.Bu nedenle eğer doktorunuzun iyi bir doktor olduğunu biliyorsanız tavsiyelerini dinleyin derim. Hee,eğer bu konuda çok başarılı bir tedavi geliştiren bir doktor duyarsanız da ona da mutlaka muayene ettirin anneni.

Zor iş.Sabır gerektiren bir iş.
Annenin morali kadar sizin moraliniz de çok önemli. Ben babamın kanser olduğunu ilk öğrendiğimde ENT(Bakırköy'deki kulak burun boğaz kliniği)'de sıramın gelmesini bekliyordum.Seneler sonra ilk kez cesaretimi toparlayıp gitmiştim. Annem ağlayarak telefon açıp bana babama kanser teşhisi konduğunu söyledi. Annemi sakinleştirmeye çalıştım,sonra da arkadan ağlama sesi gelen kardeşimi. Kapattım ve etrafımdaki insanlara aldırmadan hüngür hüngür ağladım. Ama sonra sanırım farkına varmadan kendime bir söz vermiş olmalıyım ki hep moralli gözükmeye çalıştım babama,anneme ve kardeşime. Bunu babama yansıtmaya çalıştım.

Sen ve varsa ailenin diğer üyeleri de moralli olun. Gerçekten de bu illet hastalıkta en önemli şey MORAL.

Tekrar geçmiş olsun.
Allah yardımcınız olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi bu işte en önemli olan iyileşeceğine inandırmak. İnsan güçlü olduktan sonra herşeyi gerekli tedaviler ile atlatıyor.

Babam da akciğer kanserine yakalandı geçtiğimiz sene. Hayat doluydu haberi alasaya kadar. Sonrasında kendince bu illete yenik düşeceğine kendini inandırmaya başlıyor insanlar. Kemoterapi seansının ilk gününde içerideki sedyeyle gelen bitkin insanları görünce babamın gözündeki ışığın gittiğini farkettim. İçinde ufak da olsa inancı vardı yenebileceğine ama o anda insanların çelimsizliğini görünce çok kötü oldu. Bir kaç seans sonrasında aslında olması gereken durumdan daha kötüye götürmeye başladı kendini psikolojik olarak. Abi kardeş gazladık. Durmadan gazladık babayı. Sen koskoca adam seni 3 santimlik şey mi öldürecek? Buna mı inanıyorsun şimdi sen? Sen neleri yaptın. Aslansın, kaplansınla, yardımcı besin takviyelerini hiç aksatmadan, diyetine özen göstererek ve bir de eklemeden edemeyeceğim, her seans sonrasında paçacıya gidip içtiğimiz ayak paça çorbasıyla (besin, vitamin ve mineral açısından belkide dünya üzerindeki en iyi yiyecek) babamla aynı zamanda seanslara başlayan herkes sedye ya da sandalyeyle içeri girerken biz radyoterapi + kemoterapi seanslarına bitene kadar yürüme girdik, yürüme çıktık. Biliyorum kendini kasıyordu, güçsüz de hissediyordu biraz çok normal o kadar ağır tedavi sürecinde ama yeneceğine inandırdık onu. Dik durdu hep.

Şimdi çok şükür yendik kanseri. Tedavi sürecinde ciğerlerinin 4'te 3'ünü kaybetti babam ama hızla iyileşiyor. 1 ay uzun mesafe yürüyüşlerinde zorluk çekse de şimdi gözündeki o yaşam ışığıyla ve neredeyse eski sağlığından daha iyi bize bakmaya devam ediyor.

Önce kendinizi, sonra annenizi inandırın. Umarım başarırsınız. Geçmiş olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Geçmiş olsun umarım en kısa sürede iyileşir. Maalesef bizde çok sevdiğim halamda kanserle mücadele ediyoruz. Tedavisi yeni bitecek umarım tekrarlamadan atlatırız. Moral ve beslenme gerçekten önemli mesela kemoterapiler öncesi ve sonrasında kelle-paça yedirin cidden kan değerlerini toparlıyor. Bunun dışında düzenli kefir tüketmesini tavsiye ederim, maya bulun günlük taze sütten hazırlarsınız.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
dana22 said:

orc_lord said:

kelle-paça yedirin cidden kan değerlerini toparlıyor.

kan degerleri icin karaciger..

eklem sorunlari omurga sorunlari kirik cikik kemik problemleri icin kelle paca

Kırık çıkık içinde doğru ama kanserde de özellikle tüketin hatta Karatay ablamda demişti ;)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...