Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Video için Sonsuz Beyaz Erkan Tavsiyeleriniz


Bleeding

Öne çıkan mesajlar

Selamlar,

Yürütmekte olduğum youtube projesi için her hafta müzik videosu çekiyorum. Ancak bunların daha derli toplu, hepsinin aşağı yukarı ortak bir görüntüsü olması ve biraz daha profesyonel bir görüntüye sahip olmaları için öncelikle sonsuz beyaz ekran yaratmak istiyorum. Bunun için anladığım kadarıyla ışık çarpınca arkayı göstermeyecek bir beyaz perde (tercihen 2.5 metre genişliğinde yine 2 - 2.5 metre uzunluğunda) gerekiyor. Bu perdenin sonsuz görünebilmesi için baya ışıkla yıkamak gerekiyor. Işıkları DIY yapmak için güzel youtube videoları da var aslında. Şunun gibi, aradağım görüntü de bu şekil :

[video]https://www.youtube.com/watch?v=u-fvcm2mx7A?feature=oembed" width="459">



Bunun haricinde de ön çapraz (key light dedikleri sanırım?), yandan ve hair light dedikleri tepeden 3 adet softbox gerekiyor, bir de beyaz perdeyi yıkayacak ışıklar.

Böyle bir sistem için öncelikle perde ve ayakları nasıl ve nereden edinmemi önerirsiniz? Ankara olması tercih sebebi ama internetten de sipariş verebilirim.

Bu sistemde gerektiği zaman perdeyi siyah ve yeşil ile de değiştirebilmek isterim tabii.

Mesela Ankara'da satılan şöyle bir şey buldum

http://www.ugurfoto.com/urun/weifeng-tasinabilir-270x600-cm-sonsuz-duz-renk-studyo-fon-sistemleri_1673.aspx

Ancak sadece perde ve ayaklar için 750 lira çok fazlaymış gibi geldi.

Fikirler ve bilgilerinizi bekliyorum :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Eğer ki beklerim diyosan aliexpress. Bizde 200 liraya satılan yeşil perde orda 22 dolares.

Linkte verdiğin ayaklık kısmı para tutan şey aslında. Onu da kendin uğraşırım diyosan, borulardan yapabilirsin. Youtube'da var bi sürü diy videosu. Tek problemi kendi yaptığına yükseklik ayarı yapamıyosun sonradan :D Boru ekler hallederim diyosan bilemem.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

çerçeven nasıl olacak boydan mı çekeceksin bel hizasından falan mı keseceksin ? çerçeven büyüdükçe ışık ihtiyacın da değişecek. Full bembeyaz background istiyorsan kameradan gördüğün her yeri hemen hemen eşit aydınlatmak durumundasın. Birde background ışıkları sadece backgroundı aydınlatsın senin üstüne o ışıklardan direkt ışık gelmesin yoksa videodaki dayı gibi sağın da ve solunda tuhaf bir highlight olur.

ön tarafa da tek bir key lightı dediğin gibi çapraz bir şekilde koyabilirsin. koyduğun tarafın tersiyle bir kontrast farkın olacak onu kırmak için de ikinci bir ışık kullanabilirsin yada straforla key lighttan gelen ışığı yansıtabilirsin. Ama bunlar hep böyle havada kalır elindeki ışıkların gücüne göre ayarlamalar yapmak gerekecek. Saç ışığını da boşver. Fon olarak da beyazı hoşuna giden bir mukavva al idare et, profesyonel fonların hepsi pahalı gelir, ayak falan toplayıp kaldırmak için iyi ama pahalı gelebilir illa alcam diyorsan git hayyam'a pazarlık yap ciddi ciddi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

mekanın ve ısığın ne kadarına el veriyos ao kadar büyüklükte bişi alıcaksın işte
ay dur benim bölümümmüş dah adam gibi yazıyım.

ya şimdi cekmek istediğin acıya göre deişkend urumlar var.
mesela 2mde falan tutcaksan kamerayı asağı dopru ceicensen hem ciddi derinlik hemde kosedeki curve'un baya genıs olması lazımki iluzyon bozulmasın.

yok bel hizası cekicem diyosan mesela 70-80 cm yarı capında bir yay yeterli olur.

Onun dısında işin sırrı malzemeden veya planın kendisinden cok ısıkta. ha elbette temiz kırısp bükülmüyen homojen cillop malzeme işe ayra ama aslında mesajın basında dediğim gibi. mekanın ne kadar büyük ve o mekanın ne kadarını homojen bir şekilde aydınlatıcak ısığın var. ama işte kullanmak gereken bn büyük sonsuz planda bu kadardır.

işin kendisine gelince. temiz bi kalın bi perde duvara asıp alttan sabitlemek ile bile sonsuz plan eldelir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Perde her yerde pahalı.Kullanacağın kumaşın ışığa tepkisi çalışmana direk etkiyecek.Onun üstesinden gelmek için ışıklarla oynayacaksın falan filan... Yada pahalı perdeye gömeceksin parayı.

O yüzden duvarı boyayarak bayaa ucuz bir çözüm elde edebilirsin.

Perdeyle uğraşmadan hırdavatçıdan boyayı alıp sürtmeye başlıyosun.Boya konusunda da danışabileceğim bi arkadaş var.Ondan alacağın boyayı öğrenip yazarım.Kendisi fotoğraf için kullanıyo böyle sistemi.Aynısı heralde video içinde olur.

http://www.videomaker.com/article/15789-how-to-build-a-small-infinite-white-set

edit: Bilgi beklediğimden erken geldi.Mat tavan boyası alıyomuşsun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yorumlar ve bilgilendirme için teşekkürler.

Şimdi birkaç güçlü led aldım, beyaz bir kumaşı ışıkla boyadım güzel oldu ama çatı duvarı üçgen geldiğinden duvarın çapraz üst kısmı da çıkıyor kadrajda modelle birlikte. Beyaz boya veya beyaz duvar kağıdı ile kaplayıp son sistemin fotoğraflarını ve sonuç videolarını göndereceğim bir kaç gün içinde.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

DarKRideR said:

Flameoffear said:

Bu kadar kasacağına green screen kullan gitsin.


green çok daha zor beyazdan asfsd


Yok aslında zor bir durumu yok. Ve elinde hayal gücüne kalmış bir background oluyor. 3-5 gün sonra mevcut olandan sıkıldığında değiştirmek istesen yine tonla uğraş çıkaracak. O yüzden bu tür şeylerde green screen yatırımı bana göre çok daha mantıklı olan.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

green'in ışık hesaplamaları, yerleştirmeler, öndeki nesne/insanın düzenlenmesi vs. greende hep hesap-kitap işi yapıyorsun. Beyaz fon önünde çekim yapmak kolay abi

Yani amaca göre tabii, ürün çekeceksen atıyorum boşuna green kurmaya gerek yok. Yeni üst sınıf makinelerden sonra stop motion reklamlar için millet green bile kurmuyor artık, beyaz önünde çekip stajyerlere temizlettiriyorlar sonra koyuyorlar önüne vs...

stüdyo işi yapıyorsan ama green yatırımı çok daha mantıklı.

sinema boyutundan bahsetmiyorum. orası zaten green'e muhtaç asdf
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Youtube kanalı açtığı için green screen demiştim, tamam bir kere çektin, iki kere çektin, üç kere çektin daha ne kadar aynı background kullanabilecek. Tabbi ki ayarlama gerekiyor GS ama elinde sınırsız seçenek oluyor. Bence değer yani biraz uğraşmaya. Aklının bi köşesinde bulundursun derim. Bir kaç kere çalıştığında zaten pratikleşecektir nerde ne ışık kullanacağını kestirebilir olacak.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selamlar,

Siyah duvar üzerine bembeyaz çarşafı ütüleyip bantladım. Sonra 400 w ışık veren iki tane led ışıkla sağ ve soldan perdeyi ışıkla boyadım. Fakat tam yeterli gelmedi yine de sonsuz görünmüyordu, bu yüzden videoda biraz contrast ve brightness açmak zorunda kaldım. Sonuç aşağıda, merak eden arkadaşlar olursa :



Bir de perdeyi söküp siyah duvarı deneyeceğim ışıkların önüne asetat kağıdı veya duş bonesi koyarak softbox gibi olmalarını sağlamaya çalışarak.

Sevgiler
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...