Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nerede o eski diziler


Katibim

Öne çıkan mesajlar

Katibim said:

Sorarım size pati halkı

Nerede o elimize çekirdeğimizi alıp ekran karşısına geçip izlediğimiz Süper Baba ?

Nerede o heredot Cevdet'in anlatacağı hikayeleri sabırsızca bekleyen kitle

Nerede o kapıcı cafer... benim adım cemil... katil ve horozu

Şimdiki dizilerde tıpkı bizim toplumumuz gibi yozlaşmaya başladı

Siz ne dersiniz ?


saydiklarinin hepsi vasat ve vasat alti diziler.
o donem daha iyileri ile karsilasmadigimizdan bize iyi geliyordu.

ikinci bahar, tatli hayat gibi ortalama ustu diziler de mevcuttu tabi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yabanci diyosak, yeni de cok guzel diziler var breaking bad saheser mesela.

yerlilerde de 90 dakka olayi olmasa yine cok guzel seyler cikar bence. ikinci bahar yayinlaniyor su anda tekrar, arada goruyorum tvde. izlememis olsan oturur izlersin. o gereksiz karsilikli bos bakisma sahneleri falan yok denecek kadar az
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

turk tv'sinin bu hale gelmesinin sorumlularinin basinda gani mujde gelir. sive, alt kultur mizahi, asiri karikaturize edilmis tipler, gerceklikten cok uzak senaryolar vs. wiki sayfasina biraz bakarsaniz ozellikle son yillarda iyice s.cmis. nasilsa belli bir standartta reytingi var diye kanal sahipleri ismarlama dizi cektiriyor herhalde.

eskilerden
---
kaygisizlar
ince ince yasemince
ruhsar
kibar ana
yarim elma


yakin zamandan
---
hayat bilgisi
selena
yahsi cazibe
pis yedili
harem
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Eskiden diziler daha farklı türlerde çıkardı, Bizimkiler, Süper Baba, Yeditepe İstanbul, Sıdıka gibi. Sonradan baktılar mafya ve ihanet dizileri çok tutuyor, herkes aynı formülü taklit edip kısa yoldan köşe olma yolunu tercih etti. İzlediğimiz diziler tek tip haline geldi. Deli Yürek ve Kara Melek başlattı sanırım, Kurtlar Vadisi ve Asmalı Konak popülerleştirdi, Ezel ve Aşk-ı Memnu da bunu devam ettirdi. Bu yüzden son yıllarda izleyebildiğim sadece İşler Güçler ve Leyla ile Mecnun oldu, diğer dizilere dayanamıyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya problem tutmasindan cok turklerin senaryo yazma ozurlulugu, altyapi zaten yok, senaryoyu takan yapimci yok, diziler uyarlama bile olsa hep ucu acik, plansiz programsiz basliyor ve sirf karakterler uzerinden oluyor dizi yaratma sureci. plansiz programsiz yapimlar ezici cogunlugu, unlu oyunculari topla, konsept bul ve oltayi at.

eh turk seyircisinin profili ortada, kitap okumiyan, sinemaya gitmeyen ve geri kalan kulturel aktiviteleri omrunde duymamis olan bir guruh var. mizah diyince sulu sulu seyleri seviyorlar, aile dizisi diyince asil amaci "mesaj ve ders vermek" olan birol guven dizileri devreye giriyor ki hepsi asagi yukari birbiri ile ayni yapida, hikaye zerre ilerlemeden karakterlerin o hafta basina gelen ilginclikleri isliyor ki bizimkilerin mirasi bu. kavusamiyan asiklar, evlilik disi iliskiler, kavgali ailelerin asik cocuklari, zengin fakir zitliklari filan onlari zaten gec direk.

ciddi aksiyon oluncada konu direk turk halkinin komplo seven yanina hitap ediyorlar, kim kime tuzak kurmus, kim kimin kuyusunu kazmis belli olmiyan ve hepsi birbirine benziyen yiginla mafya/aga dizisi cikiyor ortaya bu sekilde.

butun bunlari at cope yapinca geriye genelde karadenizde cekilen ve gene belli bir demografige hitap eden koy dizileri kaliyor.

son yillarda birde ozellikle beyaz turk ailelerin satin alim gucu yuksek cocuklarina yonelik diziler turedi birde, urun yerlestirmenin haddi hesabi yok bunlarda. gidip OC yi birebir kopyaliyorlar hadi anladik ama ordaki en azindan ust segment arabalar yerine fiat koymayin bari, siritiyor direk.

klise donem dizilerinden sonra son bide basimiza tarihi dizi furyasi cikiyordu ki muhtesem yuzyil disinda hicbiri tutmayinca cok sukur bitti gibi bu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sene 2005de falan üniversite için şehirdışına çıktığımdan beri öyle akşam televizyonda türk dizisi izlemedim heralde.

Hani öyle ekmek teknesiydi bizimkilerdi o "sıcacık aile dizileri" hep bayık gelirdi zaten.

Geçen babamla ertuğrulu bir izlemeye kalktım yarısında kaçtım. Vikingsin 2. sezonunu daha 1-2 hafta önce bitirmiştim belki de onun üzerine bünyem ters tepki verdi :p
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...