yav Mesaj tarihi: Şubat 9, 2015 Mesaj tarihi: Şubat 9, 2015 fransa'da lyon-bordeaux-marseille/nice üçgeni italya'da bologna-napoli arası roma floransa dahil lyon'da et'e, marsilya ve nice'de akdeniz mutfağına doyarsınız italya zaten karbonhidrat cenneti her iki ülke şarabın beşiği zaten italya'da chianti, fransa'da bordeaux cotedurhone'lar rose'ler akar gider fransa için ülke içi ucuz uçak bileti kasmak lazım italya'da tren çok ucuz. bologna ve napoli de çok ucuz şehirler. mide için para gider her türlü ama
fizban Mesaj tarihi: Şubat 9, 2015 Mesaj tarihi: Şubat 9, 2015 sabonis said: fizban said: o dedigin new york veya amsterdam. amsterdam bilmiyom. ama tabii new york ayrıdır. londradan 3 kat pahalıya gidip, gidiş dönüşte 1 gün kaybettiğin için pek anlamlı değil.3 sehrin de yemek kulturu yok. o yuzden herseyin en kalitelisi buralarda diyebilirsin. amsterdam londradan daha iyi ama yemek konusunda. cunku mekanlar daha az fastfood, daha otantik. zincir mantigi yok vs. fiyat olarak da para birimi dolayisiyla en pahalisi londra.
Lectre Mesaj tarihi: Şubat 9, 2015 Mesaj tarihi: Şubat 9, 2015 abi roma. dediğini 8 gün yaptım, bir 10 gün daha yapardım :))
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Şubat 10, 2015 Mesaj tarihi: Şubat 10, 2015 axedice said: Roma gastronomik tur için fazlasıyla turist şehri kalıyor, romanın olayı daha çok tarih. Barselona da daha bi eğlence şehri, ha keza yemek diyince kimsenin aklına ispanya gelmez. O yüzden doğru tercih floransa. Bi araba kiralayıp toskana turuna da çıktın mı tadından yenmez evet lan ona bakarsan floransanın olayı daha çok sanat ne ki bu şimdi. roma yine ye ye bitmez her türlü. ayrıca floransa her türlü daha turist şehri. floransa nüfus 370.000 - yıllık 1.8 milyon turist roma nüfus 2.7 milyon - yıllık 4.2 milyon turist yemek diyince kimsenin aklına ispanya gelmez nasıl bir laftır ya :'( yılların el bullisi ispanyol, barselonalı her şeyi geçtim. kapansa da farketmez. yanlışsın aksediş. yine de her türlü italya derim tabi. bolonya+floransa ilk tercih.
Asriel Mesaj tarihi: Şubat 10, 2015 Mesaj tarihi: Şubat 10, 2015 İspanya diyince benim aklıma direk paella ve tapas geliyor misal. İtalyan pizzasından ve makarnasından çok daha özgü şey misal...
axedice Mesaj tarihi: Şubat 10, 2015 Mesaj tarihi: Şubat 10, 2015 Adam resmen istatistiklerle ezmiş ya sayıları konuşturmuş =( Ama yine de asriel biraderime katılıyorum, yemek konusunda layman adamın ispanyadan anladığı paelladır tapastır, tapasla da anca öğrenci karnı doyar amatör eğlendirir Eyyorlamamı yemek sanatla iç içedir ama tarihle değil gibi bir güzellemeyle bitirmek isterim. Bu saatten sonra da kimse benim dediğim yere gitmez :horace:
RamsesII Mesaj tarihi: Şubat 10, 2015 Mesaj tarihi: Şubat 10, 2015 30 çeşit tapa denersiniz ispanyada, domuz etinden salam sucuğu filan da meşhur. En kötü jamon yersin çerez gibi...
dana22 Mesaj tarihi: Şubat 10, 2015 Mesaj tarihi: Şubat 10, 2015 esasinda turkiye de ole atmali tutmali yemeli gezi icin guzel be simdi aklima geldi..maceraci sitayla gezmek istiyorum ben
bingildak Mesaj tarihi: Şubat 10, 2015 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 10, 2015 floransa karar kıldık thanks
elesso Mesaj tarihi: Şubat 10, 2015 Mesaj tarihi: Şubat 10, 2015 yemek deyince aklıma sadece kebap geliyor. gastronomide bu noktadayım
eldar Mesaj tarihi: Şubat 14, 2015 Mesaj tarihi: Şubat 14, 2015 Drall said: Tarihin en overrated yeri. Tavuk sonuçta yediğin şey. bahsedilen lokantaya hiç gitmedim de şnitzel aslen danadan yapılır, bunlar tavuktan mı yapıyormuş, nası klasik lokanta diye girip baktım ki adamlar domuzdan yapıyormuş. Benim bildiğim domuz şnitzel köylü işidir(kötü anlamında değil, ama daha ucuz et sonuçta), tavuk şnitzel ise direkt tavuk döner gibi, yine iyisi-kötüsü olur da ikinci sınıf şnitzel nihayetinde.
Drall Mesaj tarihi: Şubat 14, 2015 Mesaj tarihi: Şubat 14, 2015 Valla biz tavuk sanarak yedik ahahah Ama tadı tuzu yoktu böyle abartı ince kıru bi pane harcı gibiydi sdf
Argoel Mesaj tarihi: Şubat 14, 2015 Mesaj tarihi: Şubat 14, 2015 Avusturya/Viyana da yediğim şinitzel meh işteydi. Ama Slovenya/Bratislava da yediğim mükemmeldi. tavuk >üzerine ince tabaka patates püresi > üzerine galeta unu (tu) Not: Garson şinitzel diye getirdi koydu önümüze. Başka bir adı varsa bilmiyorum :)
Öne çıkan mesajlar