Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bol Yemeli, Az Gezmeli 4 Gün Avrupa

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
fransa'da lyon-bordeaux-marseille/nice üçgeni
italya'da bologna-napoli arası roma floransa dahil

lyon'da et'e, marsilya ve nice'de akdeniz mutfağına doyarsınız
italya zaten karbonhidrat cenneti

her iki ülke şarabın beşiği zaten
italya'da chianti, fransa'da bordeaux cotedurhone'lar rose'ler akar gider

fransa için ülke içi ucuz uçak bileti kasmak lazım
italya'da tren çok ucuz. bologna ve napoli de çok ucuz şehirler.

mide için para gider her türlü ama
Mesaj tarihi:
sabonis said:

fizban said:

o dedigin new york veya amsterdam.

amsterdam bilmiyom. ama tabii new york ayrıdır. londradan 3 kat pahalıya gidip, gidiş dönüşte 1 gün kaybettiğin için pek anlamlı değil.
3 sehrin de yemek kulturu yok. o yuzden herseyin en kalitelisi buralarda diyebilirsin. amsterdam londradan daha iyi ama yemek konusunda. cunku mekanlar daha az fastfood, daha otantik. zincir mantigi yok vs. fiyat olarak da para birimi dolayisiyla en pahalisi londra.
Mesaj tarihi:
axedice said:

Roma gastronomik tur için fazlasıyla turist şehri kalıyor, romanın olayı daha çok tarih. Barselona da daha bi eğlence şehri, ha keza yemek diyince kimsenin aklına ispanya gelmez.

O yüzden doğru tercih floransa. Bi araba kiralayıp toskana turuna da çıktın mı tadından yenmez evet

lan ona bakarsan floransanın olayı daha çok sanat ne ki bu şimdi.
roma yine ye ye bitmez her türlü.

ayrıca floransa her türlü daha turist şehri.

floransa nüfus 370.000 - yıllık 1.8 milyon turist
roma nüfus 2.7 milyon - yıllık 4.2 milyon turist

yemek diyince kimsenin aklına ispanya gelmez nasıl bir laftır ya :'(
yılların el bullisi ispanyol, barselonalı her şeyi geçtim. kapansa da farketmez.

yanlışsın aksediş.

yine de her türlü italya derim tabi. bolonya+floransa ilk tercih.
Mesaj tarihi:
Adam resmen istatistiklerle ezmiş ya sayıları konuşturmuş =(

Ama yine de asriel biraderime katılıyorum, yemek konusunda layman adamın ispanyadan anladığı paelladır tapastır, tapasla da anca öğrenci karnı doyar amatör eğlendirir

Eyyorlamamı yemek sanatla iç içedir ama tarihle değil gibi bir güzellemeyle bitirmek isterim. Bu saatten sonra da kimse benim dediğim yere gitmez :horace:
Mesaj tarihi:
Drall said:

Tarihin en overrated yeri. Tavuk sonuçta yediğin şey.

bahsedilen lokantaya hiç gitmedim de şnitzel aslen danadan yapılır, bunlar tavuktan mı yapıyormuş, nası klasik lokanta diye girip baktım ki adamlar domuzdan yapıyormuş. Benim bildiğim domuz şnitzel köylü işidir(kötü anlamında değil, ama daha ucuz et sonuçta), tavuk şnitzel ise direkt tavuk döner gibi, yine iyisi-kötüsü olur da ikinci sınıf şnitzel nihayetinde.
Mesaj tarihi:
Avusturya/Viyana da yediğim şinitzel meh işteydi. Ama Slovenya/Bratislava da yediğim mükemmeldi.
tavuk >üzerine ince tabaka patates püresi > üzerine galeta unu (tu)

Not: Garson şinitzel diye getirdi koydu önümüze. Başka bir adı varsa bilmiyorum :)
  • Yeni Oluştur...