zipzip Mesaj tarihi: Şubat 3, 2015 Mesaj tarihi: Şubat 3, 2015 Benim kolu kesik kediyi hatırlarsınız, http://i.imgur.com/aVJAZpJ.png Aha şu zibidi. Kolu kesildi, idrar yolları iltihaplandı, yetmezmiş gibi şimdi de fip virusu. Uzun zamandır burnu akıyodu zaten, fakat şu son 2 3 gündür bayağı kötüleşti, idrarı iğrenç kokuyodu, burun akmaya tekrar başladı(yakın zamanda tedavi olmuştu), yemek yemez oldu, tüyleri bile değiştir hayvanın. Bugün götürdüm veterinere, fip teşhisi koydu. 10 gün, belki 1 ay orda kalıcak hayvan. Röntgen çekildi, karnında sıvı birikmiş, davul gibi şiş. İşin pis yönü, fip hastalığının şu an için bi tedavisi yok. Veterinerin söylediğine göre de kanlı ishal, gençlik hastalığı gibi atlatabilir de atlatmayabilir de, iyileşirse de taşıyıcı olarak devam hayata, yani tekrarlayabilir. Garibimin başına gelmeyen kalmadı, bi de şimdi günlerce kafeste kalıcak.
Masticore Mesaj tarihi: Şubat 3, 2015 Mesaj tarihi: Şubat 3, 2015 hayat rng anasını satıyım... :( Bazıları her haltı yer hiçbirşey olmaz,bazılarıda sürünür böyle.
zipzip Mesaj tarihi: Şubat 3, 2015 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 3, 2015 aquila said: nasil bulasiyo? digerlerine gecmesin. Bulaşıcıymış da bilekays okumuş bugün, bulaşıcı olmasına rağmen kediden kediye nadiren bulaşır. Anneden geçen bi hastalık yanlış değilsem, annede hiç bi belirti göstermezken yavruyu mahvediyor. Okuduğum yazıda da, kritik seviyeye gelene kadar hiç belirti göstermez yazıyo.
zipzip Mesaj tarihi: Şubat 3, 2015 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 3, 2015 Ona kılım ben de çok. Kendini belli etmez, tedavisi yok. Tek çaresi küçükken oldukları aşılar. O da bizde yok işte.
Black-ice Mesaj tarihi: Şubat 3, 2015 Mesaj tarihi: Şubat 3, 2015 daha 4 gün önce hormalaktan uyutmadı diye zipzipin ensesine bırakmıştım gece yavrumu. :( inşallah bişey olmaz.
Namessar Mesaj tarihi: Şubat 4, 2015 Mesaj tarihi: Şubat 4, 2015 Absolut said: İnsana bulaşıçılığı var mı? bakteri bazli enfeksiyonlarin ve mantarlarin cogu ortak, ancak virusler konusunda insan ve kediler birbirine bulastirmiyor.
vaperon Mesaj tarihi: Şubat 4, 2015 Mesaj tarihi: Şubat 4, 2015 Abi o kedicik olmasın ya. Kucağında beni sev diye yapmadığını bırakmıyor havyan videolarda. Yavrum kıyamam ya... :(
bingildak Mesaj tarihi: Şubat 4, 2015 Mesaj tarihi: Şubat 4, 2015 off çok kötü abi ya, umarım iyileşir
Namessar Mesaj tarihi: Şubat 4, 2015 Mesaj tarihi: Şubat 4, 2015 simdi bu olayda konulan diagnoz ne anlamadim. Feline Enteric Coronavirus (FECV) mi tespit ettiler? eger oyleyse kedi yillarca FECV positif olarak yasayabiliyor ve virus mutasyon gecirmedigi surece FIP olmuyor. sindirim sorunlari vs oluyor ancak iyi bir bakimla bir sorun yasanmiyor. cok genc ya da cok yasli degilse (immune sistem zayiflayan durumlar), ya da immune sistem baskilayan bir olay (hastalik, enfeksiyon, immune sistem baskilayan tedavi vb) yasamazsa FECV, FIPV formuna oyle cok kolay mutate etmiyor. bu arada FECV cok kedinin bir arada yasadigi yerlerde (barinak vs) zannettiginizden cok daha yaygindir. Diski, yemek kabi ve ortak yatilan alan tasiyici olarak etkili. Yoksa senin kedi FIPV positif mi? eger oyleyse FECV mutasyon gecirerek FIPV olmus demektir. Dolayisi ile kedi FIP teshisi konur ve onun iyileserek tasiyici olarak kalma sansi yok. olum %100. 4 ay ile 26 ay arasi bir lifespan de olum gerceklesiyor. tedavisi yok. sadece semptomatik tedavi yapiliyor ve omur uzatilmaya calisiliyor. dry ve wet olarka iki formu var. wet olan sivi toplanmasi yasanan ve daha hizli gelisiyor. dry olan form biraz daha uzun yasatiyor. bu arada FIPV, FECV in aksine bulasici degil. yani oldurucu mutasyon gerceklestikten sonra kedi digerlerine bulastirmiyor. ancak FECV tasiyicisi iken ayni yasama ortamindaki tum kedilere bulastirabilir. Ozellikle ortak kum kabi varsa.
zipzip Mesaj tarihi: Şubat 4, 2015 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 4, 2015 O kadar ayrıntısını bilmiyorum, veterinerin bana tek söylediği fip. Namessar said: wet olan sivi toplanmasi yasanan ve daha hizli gelisiyor. Karnı sıvı dolu hayvanın.Hey allahım
zipzip Mesaj tarihi: Şubat 4, 2015 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 4, 2015 ya bsg Veterinere gittim şimdi, hayvanın durumu kötü ya. Veterinerde tedaviye cevap vermiyo dedi ama karnındaki sıvı bayağı azalmış. Şu anlık sorun yemek yememesi. Bi de çok halsizdi, serumdan dediler de, çok inanası gelmiyo insanın.
deadwoll Mesaj tarihi: Şubat 4, 2015 Mesaj tarihi: Şubat 4, 2015 Geçmiş olsun. Dayanılacak gibi bir şey değil.
di Mesaj tarihi: Şubat 4, 2015 Mesaj tarihi: Şubat 4, 2015 Acimasiz gorunuyodur belki ama bi ustteki yoruma katiliyorum. Hani belki bi mucize olur kurtulur ama yine hayat izdirap olacaksa hayvana, yazik gunah.
Kojiroh Mesaj tarihi: Şubat 4, 2015 Mesaj tarihi: Şubat 4, 2015 Hayvan hayatından bezmiş ya :( Ben olsam ben de veteriner ile uyutma durumunu konuşurdum şu aşamada.
Archangel_ Mesaj tarihi: Şubat 4, 2015 Mesaj tarihi: Şubat 4, 2015 Benim minnoş da taşıyıcısı bu meretin, zamanında oldukça araştırmıştım ama Namessar gerekli tüm bilgileri vermiş. İmmun sistemi baskılamamak adına benim kedi aşı dahi olmuyor, kısırlaştıramıyorum vs. Kötü yanı özellikle wet formunda literatüre geçmiş survive vaka yok :(
Archangel_ Mesaj tarihi: Şubat 4, 2015 Mesaj tarihi: Şubat 4, 2015 Geçmiş olsun dileklerimi ve uyutulma fikrinin düşünülmesine katılmayı da unutmuşum...
Öne çıkan mesajlar