Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İdeal Beyaz Eşya

Baggio

Öne çıkan mesajlar

sakın kurutmalı çamaşır makinesi alma. muhakkak ayrı olsun.
ayrıca kurutma makinasında ucuz serilere (900-1200 TL bandındakilere) bulaşma. bosch ve siemens'in 2-2.5k arası cost benefitte en iyi grup.

diğer makinalarda eğer enerji tasarrufu benim için önemli değil dersen iyi marka düşük özellik bazlı ilerle.
misal eski evimde bi bulaşık makinam vardı, düz bi model. o kadar düz ki program bile yoktu. düğmeye basıyodun çalışıyordu. bir kere bile içinden yıkanmamış bulaşık çıkmadı. üstelik tam dolu makina 50 dakkada yıkayıp bitiriyordu.
şimdi bi arçelik var, inox minox ayağına aldık, yok su tasarruflu yok 4 programlı bilmemne. bi yıkama 2.5 saat sürüyor. kısa program dediği 1 saatlik, finish quantum kullanmama rağmen yıkamıyor.

bulaşık diyince de şu geliyor aklıma. hey gidi günler, bunun üzerine makine yok gözümde:

http://i.imgur.com/tbFzoNL.jpg?1
Sosyal ağlarda paylaş

6 yildir samsung kurutmali camasir makinesi kullaniyorum,iki kez garantidan degisti,ama buyuk rahatlik ,eger 7 yillik garanti yaptiririm dersen al.
Tum beyaz esyalarini elektrolux almani tavsiye ederim,gordugum en sorunsuz aletler.bende buzdolabi,bulasik makinesi var ne bir ses ne bir memnuniyetsizlik
Sosyal ağlarda paylaş

Bulasik makinesini en az programli olandan alin gecin.

Camasir makinesinde de yikama suresi onemli. Uzun vadeli aliyorsaniz 8kilo alti almayin, yorgan falan yikamak icin lazim oluyor illa. Ben ve benimle ayni zamanlarda 2 arkadas daha yerli siemenslerden aldik, 2-3 senedir tik demedi aletler normal kullanimda
Sosyal ağlarda paylaş

Arçelik beko altus ucuz olanlarını al geç. Altus mini buzdolabını bildiğin hor kullandım, gık demedi dört senedir. Bekonun çamaşır ve bulaşığı da sorun çıkarıcak gibi değil. Ülke savaşa sürüklenirken beyaz eşyaya servet yatırırsan dizini döversin yarın bigün
Sosyal ağlarda paylaş

ginaly said:

sakın kurutmalı çamaşır makinesi alma. muhakkak ayrı olsun.
ayrıca kurutma makinasında ucuz serilere (900-1200 TL bandındakilere) bulaşma. bosch ve siemens'in 2-2.5k arası cost benefitte en iyi grup.

diğer makinalarda eğer enerji tasarrufu benim için önemli değil dersen iyi marka düşük özellik bazlı ilerle.
misal eski evimde bi bulaşık makinam vardı, düz bi model. o kadar düz ki program bile yoktu. düğmeye basıyodun çalışıyordu. bir kere bile içinden yıkanmamış bulaşık çıkmadı. üstelik tam dolu makina 50 dakkada yıkayıp bitiriyordu.
şimdi bi arçelik var, inox minox ayağına aldık, yok su tasarruflu yok 4 programlı bilmemne. bi yıkama 2.5 saat sürüyor. kısa program dediği 1 saatlik, finish quantum kullanmama rağmen yıkamıyor.

bulaşık diyince de şu geliyor aklıma. hey gidi günler, bunun üzerine makine yok gözümde:

http://i.imgur.com/tbFzoNL.jpg?1

Bu makineyi yanlış hatırlamıyorsam Arif'in Manchester'a gol attığı yıl almıştı babam anneme hediye olarak. Hala kardeşim kullanıyor, bir kez tık demedi.
Sosyal ağlarda paylaş

bizim vestellerden firin iyi degildi, buzdolabi falan fena degil.

yerli alinabilir gayet.

elektrikli ocak aliosan 1 tane en azindan gazli olsun, lazim oluyor bide pisirme hizi falan fistik.

camasir makinasinin hacmi onemli abi cucuk kadar olursa surekli calisir.
bulasik makinasinin da tuzunu neyin koyuverin :D
Sosyal ağlarda paylaş

Kurutma makinası ayrı olunca nasıl kurutuyo? Merak ettigimden soruyorum.
Benim birleşik. Kurutma fonk kullanmıyorum gerçi, evde çamaşır asıcak yerim var, ama nadiren kullandıgımda da biraz buruştursa da ya tam kuru ya da kuruya yakın (direk ütüleyecek) seviyede çıkarıyo. Ekstra 2500TL lik ne sunabilir ayrı kurutma makinası, o paraya degecek nesi var?
Bu arada hotpoint 1000tl lik kurutmalı çamaşır makinası bahsettigim, yıkaması falan çok iyi zaten zilyon programlı.
Sosyal ağlarda paylaş

hepiniz ev kadını mı oldunuz abi. sanki her gün 1800 devirde narin 30c yünlü yıkıyosun amk.

gömlek tshirt yıkamak icin 800 devirlik 3 programlı 600 liralık makine yeter. zaten cocuk da değilsiniz artık, omo matik reklamı gibi sipastikçe kirletmiyosunuz üstünüzü, altınıza sıçmıyosunuz haftanın 3 günü. kurutma desen, her türlü asacak yer bulursun, kurutma makinesi ne amk. 1988de mi yaşıyoruz eve gelen görümcenize hava basacaksınız kurutma makinesiyle,5 cilt altın rehberle, 38 ekran renkli tv yle?. 20 liraya indoor katlanır kurutma askılıgı var.

bulaşık makinesi desen o bi ihtimal ankastre olabilir mutfagın kaplamasına baglı olarak, onun bile en düşük versiyonu yeter. 2 programdan fazla kullanıldığını ne gördüm ne duydum.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Kombine kurutmalı modeller 6kg yıkıyorsa 3kg kurutuyor. Bu sebeple tam dolu makinada yıkama bittikten sonra 2 seferde o çamaşırı kurutman gerekiyor.

Bendeki kurutma Siemens WT48Y860TR. Çamaşır makinam ise 8 yıllık bir makina. Tüketim değerleri hâlâ yeni modellere kıyasla iyi. Üst üste yerleştirdim. Hanım çocuklar için seri yıkama yaptığında süper oluyor; çamaşırlar yıkanınca üste çıkıyor ve ikinci parti yıkanana kadar üst kısımdaki kurumuş oluyor. Renkliler, beyazlar ve outdoor ürünleri ayrı ayrı seri yıkama yapmak rahat oluyor. Tek cihaz hem enerji noktasında sıkıntı, hem de çalışma mantığı bekar insanlara göre bence.

Siemens'den oldukça memnunum ama değiştirirsem -bütçemin imkânları dâhilinde- Miele bakarım. Uzakdoğu modellere hiç ısınamadım.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

paramecium said:

Selam,

Arkadaşım 800 devir makina sana bildiğin suya basılmış şekilde çıkartır çamaşırı :D

Kafadan evde toz miktarı bile azaldı kurutma sonrası :)

Saygılar.

Paracığım şu toz durumundan bahseder misin biraz? Bizim ev inanılmaz tozlanıyor çamaşır astığımız misafir yatak odası sürekli tüyleniyor, evin içi nemleniyor ilallah ettik artık. Balkon biraz ufak ve masa var kurtarmıyor orası =( çamaşırları eskitiyor falan diyorlardı bir de kurutma makinası için ayrıca
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

O çamaşırların tiftik tozundan kurtuluyorsun büyük ölçüde. Büyük rahatlık oluyor. Çocukların kıyafetlerini kurutmadan çıkartınca hemen düzgünce katlarsan, kendi sıcaklığı ile gayet düzgün oluyorlar. Ütü kullanımı oldukça azalmış oluyor.

Benim kıyafetlerim yaz/kış tamamen outdoor olduğu için zaten akşam yıka ve as, sabah al ve giy şeklinde. Kurutma gerekmiyor, ütü gerekmiyor :D Oldukça hızlı kuruyorlar zaten.

Yazın evin içindeki nem kaynağından kurtuluyorum. Sevmediğim deterjan ve yumuşatıcı kokuları oldukça azalıyor.

çamaşırı en çok hırpalayan yüksek ısı oluyor. O sebeple ısı pompalı ürün alman gerekli. Hem düşük enerji için, hem de daha düşük sıcaklıkta kurutma yaptığı için. Tek kötü yanı, esanjörü kendi temizlediği için kurutma işleminde elde edilen suyu deposunda muhafaza ediyor. Direkt olarak atık su şebekesine bağlayamıyorsun. Her kurutma sonrası boşaltmak gerekli.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...