Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yurt dışından gelen var nereler gezilmeli?

calimero

Öne çıkan mesajlar

Şimdi Mayıs sonu gibi Avustralya'dan birisi geliyor, kind of a special person 1 ay kadar burada kalacak. İstanbul'a inecek ve takı tasarımı yaptığı ve bu konularla ilgili olduğu için hem de İstanbul'da görülecek zibil gibi yer olduğu için İstanbul'da en az bir 5 gün gezilir diyorum. bir hafta falan da olabilir zira kapalı çarşıda en az 2 gün gider falan. Geri kalan zamanlarda nerelere gidilmeli nereler gezilmeli bir roadmap çıkartıyorum. muhtemelen uçakla şehirler arası geçilip oralardan araba kiralayarak devam edilecek falan.

Sordum bir önceliği yok ama deniz kum değil olay. Tarih olur, yeme içme olur, sonra efenime söyleyeyim manyak doğa harikaları olur, özellikle takı tasarımcısı olduğu için türkiye'ye özgü takıların yapıldığı yerleri falan görmek ister, türkiye'ye özgü taşları falan görmek ister sanıyorum bu yüzden eskişehir'e falan da gideriz tahminen.

Fire at will, deyin bakalım nerelere gidilebilir?
Sosyal ağlarda paylaş

SeaGle said:

Türkiş kebab. Bize gelen bütün yabancı misafirler bi bunu biliyodu. İstanbul, galata, ayasofya? Yeah, galata, kebab, türkiş kebab diyip duruyolardı.

Avustralyalıyı bilemem ama.

Bursa'ya götürücem zaten özel bi taş var bursa'dan çıkan o adamlarla falan görüşücez. Ayrıca İskender için de gidilmeli biliyorum :) Uludağ'a çıkarmıyız bilemiyorum belki bir İznik'e gidilebilir Bursa'dayken. Bu arada Türk kültürüne yabancı değil Türklerin okuduğu okulda okumuş, gayet enternasyonel bir ortamdan geliyo zaten Türk marketi var, büyük marketlerde turkish section falan var. Ayrıca Türk kebaplarının vs'nin satıldığı yer çok tabi ama yerinde yenilmesi farklı. İskenderun'a da götürücem hem tarih hem kültür hem de mutfak var zira.

Fistan said:

yozgat, bayburt, bilecik, karaman, burdur
şaka şaka

istanbul-eskisehir-kapadokyadan antalyaya
ordan kaş fethiye marmaris datça kuşadası izmir-çeşme-efes-pamukkale
yeterli

Abi kapadokya'ya gidilir de oradan Antalya tarafa sapılmaz yahu sanki. Dediğim gibi deniz kum olayı olmayacak pek. pamukkale bokum gibi geçen gittik denizli'ye gittiğimde beynimiz yandı bir manası yok, artık suya da girilmiyo falan. Efes var evet ama işte salt efes için batıya sapılmalı mı bilmiyorum. Karadeniz falan çok daha çekici bozulmamış doğası ve o dönemde daha çekici iklimiyle.
Sosyal ağlarda paylaş

avustralyada sokak basina 2 turk kebapcisi dusuyor

doneri moneri biliyorlar yani

rota olarak fistanin dedigi gibi istanbul-kapadokya-antalya seklinde baslanip kiyi seridinden geri gelinmesi uygun olur

arkadasin daha once hic turkiyeye gelmediyse geliboluyu gormek isteyebilir onu da dusun derim
Sosyal ağlarda paylaş

Mayıs sonu gibi uludağ güzel olur. Şimdi olsaydı kalabalığı + minibüse 5 lira verip karı kız kesmeye çıkan apaçi bolluğu nedeniyle gitmeyin derdim.

Mayıs'da güzel olur, göllerin olduğu yere götürün, Uludağ'ın tepesinden gemlik körfezine baksın. Fotoğraf merakı da varsa zaten mest olur mayıs ayında uludağ'a.

Bursa'da iskender yedireceksen de heykel'de mavi boyalı iskender var, kime sorsan zaten gösterir. Belki 10 dk sıra beklersiniz duruma göre ama değer.

Ya da yine heykel'de sönmez iş hanı arkasında bi iskender daha var. Mavi iskender dediğim de gerçek iskender, bu söylediğim de. Birbirlerinin amca oğlu bunlar, sonradan ayrılıyorlar, biri yavuz iskenderoğlu oluyo diğeri kebapçı iskender işte.

Bursa için vakit ayıracaksanız botanik parka götür bisiklete fln binsin seviyosa. Kafe kule var orda bişeyler içirebilirsin değişik bi mekan. Bildiğin kule, ama kafe. Yemek + çay kahve işini yan yana halledeyim diyosan kafe kulanin dibinde bi restoran var adını unuttum, bayaa iyi bi mekan. Orda yedirip sonra kuleye çıkartabilirsin.

Başka da bişey yok bursa'da zaten.

Ha kaplıcaya götürebilirsiniz kervansaray'da, onu da seviyolar genelde.

Çok çok vaktimiz var bursa için dersen kızık köylerine, özellikle cumalıkızık'a gidebilirsiniz. Ev yapımı reçel fln alır belki seviyodur öyle şeyleri. Otantik yerler zaten eski köy evleri vs. Unesco miras listesine fln girmişti hatta.

Bursa bu kadar zaten.

İstanbul - bursa yapacaksanız, giderleri şirket karşılıyorsa deniz uçağıyla gemlik'e getirip ordan bursa merkeze geçin. Bize gelen yabancılar deniz uçağına bayılıyodu hep sdfghd. Karaya inene alışkınlar da denize inen ilgilerini çekiyor ahah.
Sosyal ağlarda paylaş

dediklerine bakacağım abi. bi de ben 13 sene falan bursa'da yaşadım biliyorum yani bursa'yı :)

ha bi de botanik park'a götür demişsin de, soğanlı aşağısına göndermişsin çok teessüf ettim. götümüzü keserler orda :D

Dipnot: Bi de karadeniz fotoğraflarına aşık olmuştu karadenizde de 1 hafta gider muhtemelen yok mu karadenizden tavsiye verecek aramızda ben bir tek amasra'ya gittim.
Sosyal ağlarda paylaş

haha nice one ;P

Ama öyle değil tabi, çok kozmopolit bi ortamı var özellikle yaşadığı yerin. Lübnanlılardan tut korelilere, avrupalılardan tut türklere falan böyle baya farklı ülkelerden gelmiş insanlar yaşıyor. Gittiği okulda türkler de varmış demek istedim, türk okulu değil yani.

Yok mu lan bi karadenizli şurda fikir verecek?
Sosyal ağlarda paylaş

kapadokya'ya kesin gidin, Türkiye'nin en ilginç yeri, ama rezervasyonunu falan önceden hallet, bayağı ilgi var.
Mardin iyi gider diye düşünüyorum, orada eskisi kadar aktif olmasa da telkari ustaları var, o bakımdan ilgi çekebilir. Ancak bir an evvel haziran ilerlemeden giderseniz daha iyi olur sıcak olmasın diye.
Sosyal ağlarda paylaş

mayıs gül hasadı zamanı. ısparta'yı düşünebilirsiniz. doğal güzellik konusunda da iyidir.

karadeniz istiyorsan karadeniz için de güzel zaman ama dağ sevmesi lazım. seviyorsa yaylalar süper. araplar bayılıyor oralara adam ağaç ve yağmur nedir bilmediği için.

taş takı makı olayı istanbulda başlayıp biter.
Sosyal ağlarda paylaş

Bence Samsuna ugra iskenderi bir de beyaz ev var orda yedir. Bursadakilere 100 basar bence.

Uzungöl e Sümela manastırına falan götür. Hatay a kadar gitceksiniz madem ordan Antep e gidin kalesi, çarşıları, bedestenleri gezin. Bi baklava ya da kahvaltıda katmer yiyin. Kıyıdan devam edin Tarsusta st. Paul kilisesi ve ashab-ı keyfe ugrayın. Mersinde kerebiç, tantuni yiyin. Kız kalesine, kanlı divaneye, cennet cehenneme, astım magarasına ugrayın
Sosyal ağlarda paylaş

Kapadokya, pamukkale, efes. bunlar fix

eskişehire gidebilirsiniz, başkenti merak ediyorsa ankaraya gidip bişey olmadığını gösterebilirsin.

deniz merakı olmasa da güzel bir yerde (kaş, kalkan, bodrum vs.) denizli bi yere de gidin.

istanbulun gezilcek yerleri için özet olarak şuraya bakabilirsin fikir versin diye; http://www.istanbulinhours.com/

Taksim'de gidip kaosu görün pub crawl ile sabah 7-8'e kadar takılın, Kadıköy'de sakin gece hayatını görün. adalara gidip akşam rakı-meze-balık takılın, ertesi gün bisikletle dolaşın. samatya tarzı bi yerde güzel bi meyhaneye gidin o tip bi muhabbeti severse. galatada balık tutun. caddebostan veya moda sahilde çimenlerde yayılıp biranızı için, köpekleri sevin, çocukları izleyin, kitabınızı okuyun, uçurtma uçurun vs
Sosyal ağlarda paylaş

1 ay kısa süre, ki anadoluya 3 hafta kalıyor. Araç var dimi?

Güneydoğuyu veya doğuyu salla. Yani tamam güzel hoşta gerek yok.

2 rotan var 2 ayrı tarafa giden.
1--> Karadeniz tarafına gidicen. Pek bilmiorm buraları, daha çok doğal güzellik buralar ama.

2--> Tarih odaklı olan ege akdeniz yapıcan.
Madem tarihe meraklı, istanbuldan sonra --> Gelibolu ordan Çanakkale. zaten 1-2 gün orda gider gezilecek çok tarihi mekan var.

Sonra ordan sahil kısmına girmeden ( hiç Edremit zart zurt bulaşma ) direk balıkesirden izmire. İzmirde kalmıyoruz, pek bişi yok çünkü.

İzmirden Selçuğa, efes min 1 gün zaten, oralarda takılırsın. Ordan denizliye pamukkaleye, ordan direk aşşaya fethiyeye. Fethiyede 1 hafta min geçirirsin. Bütün likyayı gezdir işte Tarih manyağı olur, ordan kaşa falan geçilebilir.

Sonra dönüşte bursaya uğrarsın istanbula dönersin.

Tabi aslında Anadolu tarafında Selçukludan kalma bi sürü şey olan yerler var samsun vs gibi de işte rotası terste kalıyor.

Şu rotada 2000 yıl geriye falan gidiosun ehehe.

Aslında vakit varsa anadoluya uğrasan çatalhöyüktü şuydu buydu iyice tarihe boğulabilir arkadaş.
Sosyal ağlarda paylaş

ya şimdi soru sordum ve verilen cevaplara karşı bişey yazıyorum belki ama.

abi ben efes'e gittiğimde hiç beğenmemiştim, yani yaşamayan bi tarih, içeri giriyosun öylesine gezip çıkıyosun hele yaz aylarında işkence, su satan yer yoktu falan ben gittiğimde.

Pamukkale desen önceden cazip olabilirdi ama geçen yaz gittim ilk kez, zaten eski cazibesini kaybetmiş artık suya falan girilmediği için e bitek beyaz kaya yani yazın çatırdayan sıcağında güneşi beynine beynine yansıtan. Daha ötesi var mıdır bilmiyorum, denizlili arkadaş vardı, gerek yok abi içeri girmeye bişey kalmadı zaten dedi. e iyi dedik, cafede zafer gazozu içtik döndük, sırf göreyim diye gittim yani. Hani doğa açısından falan bana cazip geliyo da ege böyle tarihi yerleri falan bizde tarih bilinci pek olmadığından çok sikko bakmışız gibi geliyo. Bazı yerde bi müze geziyosun vay anasını oluyosun bizde efesi gezdin mi meh diyosun, ben meh dedim şahsen.Dediğim gibi bazı farklı rotalar izleyebilirim, sizin görüşlerinize de saygı duyuyorum tabi sorucam buralar buralar var görmek ister misin diye, istiyosa gideriz. Ama yani bi ay avrupa turu desen mis gibi gezersin bir ayda tr'yi mi dolaşamayacağız yahu? :)

Ben diyorum ki 1 hafta istanbul sonra oradan vur doğu karadenizden bir havalimanı olan şehre oraya git dolaş biraz karadenizi 4-5 gün. Sonra bi şekilde iskenderun mardin urfa antep falan belki, bi şekilde antalya falan olur sonra arabayla oradan da belki ege diyorum, yanlış mı yapıyorum onu da bilmiyorum. Ankara'da yaşıyorum bi bok olmasa da Ankara'yı da görmek istiyo tabi, Ankara ve Kapadokya'yı bir arada çıkartabilir miyim diye düşünüyorum falan.

İşte süreye göre ayarlama yapıcam bi şekilde. Samsun'a falan gitmem sanmıyorum, gidersem uzungöl vs. nerelerdeyse artık karadenizde önemli olan doğa yani bi de haziranda beynimiz yanmadan gezeriz.

En önemlisi şu anda sanırım 1 İstanbul 2 Kapadokya 3. Karadenizin belli başlı yerleri 4. İskenderum Mardin falan. Ege daha sonra geliyo benim gözümde dediğim gibi yine sorucam.

Ha bi de Suark araç olacak da sanırım uçakla geçilip kiralama daha mantıklı gibi duruyo.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...