Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lada Vesta

Suark

Öne çıkan mesajlar

http://www.otopark.com/2015/01/20/sifir-kilometre-lada-vesta-sadece-14-bin-tl/

26k tl olacak deniyor. ( Rusya destekliyordur herhalde el altından diyorum )

ama çok çılgın lan, bizim vergilerle 26 bu arada.

Eylülde başlayacakmış, aralığa yetişse süper olur.

yorum alayım.

http://www.otopark.com/wp-content/uploads/2015/01/lada-xray-concept-16_600x0w.jpg

http://www.otopark.com/wp-content/uploads/2015/01/3758_900-536x357.jpg

http://www.otopark.com/wp-content/uploads/2015/01/Lada_Vesta_Concept-700x357.jpg

Sosyal ağlarda paylaş

hayır madem 6k$ bizede öyle gelsin madem ala ala ya, kimsede çıkıp sormuyor arkadaş ne zaman bitiricekler şu vergi konusunda bizi silkmeyi diye. hadi 7k olsun anasını satim bu ne lan.

yok 26 öngörülmüş, 30un üzerinde olurmuş, birde alışmışız normal bir şeymiş gibi yazıyoruz, garip.
Sosyal ağlarda paylaş

Lectre said:

hayır madem 6k$ bizede öyle gelsin madem ala ala ya, kimsede çıkıp sormuyor arkadaş ne zaman bitiricekler şu vergi konusunda bizi silkmeyi diye. hadi 7k olsun anasını satim bu ne lan.

yok 26 öngörülmüş, 30un üzerinde olurmuş, birde alışmışız normal bir şeymiş gibi yazıyoruz, garip.

Öğrenilmiş çaresizlik
Sosyal ağlarda paylaş

Lectre said:

Yüksek vergi iyidir, tüketimi azaltır dış ticaret açığını körüklemez. Kendi aracını üret sat ondan vergi alma mesela.

Gerçi o zaman da işgal ederler bizi. Kendi aracını ucuza üret sonra tüm araçların vergilerini eşitle çözülür olay.
Sosyal ağlarda paylaş

tamam biliyorumda şuan kendi aracını üret sat gibi bir durum olmadığından ülkede sıkıntı orada başlıyor.

atıyorum x marka araç üretsek sıfırı 15k 20k tl olsa, bunun yanında yok bmw opel vs yine 85 90k olsa ben sesimi çıkarmam, herhangi bir alternatif sunulmuyor insanlara, ve gerçekten bazı kişiler için araç büyük bir ihtiyaç, e napalım.

mesela benim 2 ay sonra araca ihtiyacım var açık konuşayım, ortalama 1 yıl kullanıcam, ve sorunsuz bir araç için en azından gidip 30-40k para vermem lazım, e ben zaten bu aracı para kazanmak için alıyorum, olmazsada olmuyor, ama alamıyorum.

yapsınlar kamil 131 10kya alalım, marka peşinde vs değilim, ama bu durumlar böyleyken örnek üzerinde görüldüğü gibi 6k dolars olan araç ülkeye 35k tlye girecekse cidden bir sıkıntı var demektir, zaten ülke ülke değil ona hiç girmiyorum.

LAN MALİYETİ + KARI 15K TL OLAN BİR ARACA BEN NEDEN 35K VEREYİM, ARAÇ BAŞI 20KYA NAKLİYESİNİ Mİ ÇÖZÜYORLAR HASTA ETMEYİN BENİ!!!11
Sosyal ağlarda paylaş

işte mantıklı olan zaten arabayı almamak. Devletin istediğide bu, alma diyor.
Cari açık sebebiynen.

Ayrıca bizde araba üretsek aynı vergiyi uygulamak zorundayız, ha o zaman belki vergiyi düşürürler komple ama üretmediğimiz sürece dışarıya para kazandırmış oluyoruz.
İşte bizde alternatif olmadığından alıyoruz araba.
Ben motor aldım mesela, ama eşya taşıma işte kalabalık bi yere gtme, eş çocuk muabbetlerı olunca olmuyor motor, yetmiyor.

Ne yapılabilir burda? otomobil sınıfına girmeyen ticaret anlaşmasına aykırı olmayacak bıcımde bır acık bulunup ordan degısık bı motorlu araç uretılebilir. O zaman sadece ona ozel vegılendırme yapabilirsin.
İşte mesela elektrikli araç ( tabi bu yine cari açık demek )

mesela 6 tekerli motoru patatesle çalışan bir araç yaparsan,ordan saldırabilirsin.

onun dışında, druum bu
Lectre said:

tamam biliyorumda şuan kendi aracını üret sat gibi bir durum olmadığından ülkede sıkıntı orada başlıyor.

atıyorum x marka araç üretsek sıfırı 15k 20k tl olsa, bunun yanında yok bmw opel vs yine 85 90k olsa ben sesimi çıkarmam, herhangi bir alternatif sunulmuyor insanlara, ve gerçekten bazı kişiler için araç büyük bir ihtiyaç, e napalım.

mesela benim 2 ay sonra araca ihtiyacım var açık konuşayım, ortalama 1 yıl kullanıcam, ve sorunsuz bir araç için en azından gidip 30-40k para vermem lazım, e ben zaten bu aracı para kazanmak için alıyorum, olmazsada olmuyor, ama alamıyorum.

yapsınlar kamil 131 10kya alalım, marka peşinde vs değilim, ama bu durumlar böyleyken örnek üzerinde görüldüğü gibi 6k dolars olan araç ülkeye 35k tlye girecekse cidden bir sıkıntı var demektir, zaten ülke ülke değil ona hiç girmiyorum.

LAN MALİYETİ + KARI 15K TL OLAN BİR ARACA BEN NEDEN 35K VEREYİM, ARAÇ BAŞI 20KYA NAKLİYESİNİ Mİ ÇÖZÜYORLAR HASTA ETMEYİN BENİ!!!11
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...