Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Pillars of Eternity #2

Norak

Öne çıkan mesajlar

axedice said:

dreagloth said:

Yargıladığımdan falan değil de, haddim de değil zaten ama single bir oyunda neyin rp sini ve nasıl yaptığınızı anlayamıyorum.

Dialoglarla, seçimlerle ve sonuçlarıyla. Raedrici kestin mi, animancy çalışmalarını destekliyor musun, destekliyorsan nereye kadar? İlişkilerinde acımasız ve saldırgan mısın, yoksa rasyonel ve sakin mi? Oyunda seni siyah/beyaz diye kısıtlamadan düşündürüp seçim yapmaya yönlendiren ve sonuçlarını yine oyun içinde sana sunan geniş bi sistem var, bunları kafandaki belli bir karaktere göre oynadığında otomatik roleplay yapmış oluyorsun ek bir çaba sarf etmene gerek yok. Gruptaki npcler "roleplay" yaparken senin seyretmen gibi bi durum hiç yok.

demek istediğim o değildi, oyunun bize sunduğu kadarını zaten yapıyoruz. Denmiş ki mesela " Şarkı söylemeyi sevmeyen Chanter oyna", burda wtf dedim, bu şekil rp den bahsediyorum ben.
Sosyal ağlarda paylaş

cipher = psionic, karsindakinin beyniyle oynayip manipule edebilen insanlar, mevcut hale etki edebiliyorlar yani eski reankarnasyonlarla alisverisleri yok

watcher hem kendi ruhunun parca parca gecmisini hatirlayabilip, hem de etrafindaki ruhlarin gecmisteki reankarnasyonlarini gorebilen insanlar. her hangi bir sekilde manipulasyonlari yok sadece gecmiste olanlari gorup izliyorlar

birbirleriyle baya alakasiz seyler yani :P
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:
1. 300 satır konuşmalı ve sonunda combat olan olaylarda konuşma sonrası save alamamak hayattan soğutuyo beni.

2. Aynı muhabbet + combat durumlarında odaya dikdörtgen şeklined girmek.

Animancer ve Necromancerın farkı nedir?

Git gud lel. 2. si için grup dizilimini değiştir, misal ana karakterin magese portrelerde en önde durmasın arkaya al, tankları öne koy falan düz dikdörtgenin dizilimi ona göre belirleniyor. Her durumda grup lideri ve grup adına konuşan ana karakter zaten.

Animancerların hepsi necromancer değil, ama necromancerların hepsi animancer. Gibi gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

Kaede said:

Wispy said:

Oyun güzel mi ? BG2'yle büyümüş ve sayısız kere bitirmiş biri olarak soruyorum :)

senden daha cok bg2 bitirmis biri olarak soyluyorum

beni baydi

hikaye ilginc gozukuyor ama sarmiyor
npcler cok kotu
classlar tatmin etmiyor
gameplayin infinity oyunlari ile alakasi yok. daha cok dragon age gibi

bu oyunu en cok bekleyenlerden biriydim ama 1. acti bitiresim bile gelmiyor

Hype'a katılıp aldım. Oyun güzel ama oynanış gerçekten dragon age olmuş. Dragon Age Origins'i de çok severim ama sanki iki arada bir derede kalınca ne BG ne DA tadı verdi. Taktik oynanış hissi almadım o kadar. Gerçi 2 saat kadar oynadım.

Mekanlar fena değil, hikaye de merak uyandırıyor. Bitiririm ama büyük ihtimalle bir daha oynamam gibi geliyor şu anda.
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

BonePART said:
1. 300 satır konuşmalı ve sonunda combat olan olaylarda konuşma sonrası save alamamak hayattan soğutuyo beni.

Git gud lel. 2. si için grup dizilimini değiştir, misal ana karakterin magese portrelerde en önde durmasın arkaya al, tankları öne koy falan düz dikdörtgenin dizilimi ona göre belirleniyor. Her durumda grup lideri ve grup adına konuşan ana karakter zaten.

Animancerların hepsi necromancer değil, ama necromancerların hepsi animancer. Gibi gibi.

İyide yavrukuş 1 tank 5 tane paperla oynuyorum. Her halükarda mage olmasa chanter chanter olmasa druid en önde kalıyor. Hepsi çıplak adamların sayılır. en babası leather giyiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

dreagloth said:

axedice said:

dreagloth said:

Yargıladığımdan falan değil de, haddim de değil zaten ama single bir oyunda neyin rp sini ve nasıl yaptığınızı anlayamıyorum.

Dialoglarla, seçimlerle ve sonuçlarıyla. Raedrici kestin mi, animancy çalışmalarını destekliyor musun, destekliyorsan nereye kadar? İlişkilerinde acımasız ve saldırgan mısın, yoksa rasyonel ve sakin mi? Oyunda seni siyah/beyaz diye kısıtlamadan düşündürüp seçim yapmaya yönlendiren ve sonuçlarını yine oyun içinde sana sunan geniş bi sistem var, bunları kafandaki belli bir karaktere göre oynadığında otomatik roleplay yapmış oluyorsun ek bir çaba sarf etmene gerek yok. Gruptaki npcler "roleplay" yaparken senin seyretmen gibi bi durum hiç yok.

demek istediğim o değildi, oyunun bize sunduğu kadarını zaten yapıyoruz. Denmiş ki mesela " Şarkı söylemeyi sevmeyen Chanter oyna", burda wtf dedim, bu şekil rp den bahsediyorum ben.

Dün aldım ben de. Pasifist bir Barbar mı oynasam ya.

ya da önce bloodborne oynayayım. Sonra buna başlarım.
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:

İyide yavrukuş 1 tank 5 tane paperla oynuyorum. Her halükarda mage olmasa chanter chanter olmasa druid en önde kalıyor. Hepsi çıplak adamların sayılır. en babası leather giyiyor.

Bence her halükarda bir tane OT şart çünkü illa çok koordine dalamadıysan kombata bir kaç tane NPC kaçıp geliyor kağıt olan companionlara,bunun da en makul çözümü MT yi öne OT yi biraz arkasına kaçanları durdurabilecek bir yere koymak,Durance(priest) bu iş için uygun sayılır.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya ben de büyük hevesle başladım, okudum ettim o NPC'leri, kitapları, quest texti falan da, bir süreden sonra olacak iş değil o.

Bir de yepyeni bir evren, herşey yeni falan, ipin ucu kaçıyor ilerleyince.

Hikaye de çok sarmadı açıkçası.

Remastered IWD gibi oynuyorum şu anda, mis.
Sosyal ağlarda paylaş

FR oyunlarının bu ayarda olmasını istemiyor hasbro, tales of the sword coastu yaptırıyorlar o yüzden. Irkçılık, yobazlık gibi konuları işlemektense hayin necromancerı kovalayıp kesiyorsun kimse üzülmüyor. Pillarsda kötü necromancerlar aslında kötü olmayabiliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

BonePART said:

orda axedicetan sıkış gelmiş.

oyun içindeki bir animancera bunu sordugumda (hangisi ahtırlamıyorum, defiance baydeydi sanırsam) bana verdiği cevap;

kardeş ben bilim yapiyorum, necromancer dediğin büyü yapar.

yaklaşım meselesi sanırsam.
birde animancerlar hollowbornlara çare bulaıym, akıl hastalıklarının ruhsal kökeni var mı falan kafasındalar, necromancer dediğinse undead summoner işte.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya sorun bu evrenin kötü olması değil. Sorun böyle bir evrenin bir oyunda anlatılmasının çok zor olması.
Diyosun ki her yerde animancy var bi tane forge knşght yapamıcak seviyedeyse animancy neden var. Napıyolar. HAyırlı yaptıkları iş ne ben onu çözemedim neden şehrin ortasına yurt kurmuşlar. Maklube mi yiyorlar?

Onu anlatmıyo hiç mesela.

Bu arada DnD de racism yok diyene hatırlatırım. Zenci elflerin hepsi kötü içlerinden bi tanesi iyi oda Allah gibi bişi zaten. NAsı ırkçılık yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Sehirde o. Ruh ve sinir hastaliklarindaki eleman soyluyo onu

Sen de Ya necromanceri ya da onu kesiyosun sdfsd

Soimyr said:

axedice said:

BonePART said:

oyun içindeki bir animancera bunu sordugumda (hangisi ahtırlamıyorum, defiance baydeydi sanırsam) bana verdiği cevap;

birde animancerlar hollowbornlara çare bulaıym, akıl hastalıklarının ruhsal kökeni var mı falan kafasındalar, necromancer dediğinse undead summoner işte.
Sosyal ağlarda paylaş

Soimyr said:

axedice said:

Farklı bişey diyeydim gam yemezdim. Ama açalım madem anlaşılmadı. Animancerlar illa necromancyle uğraşmak zorunda değiller çook geniş bi araştırma alanı animancy, fakat necromancerların ruhları ölü bedenlere hapsedebilmesi için mutlaka animancy bilgisine sahip olmaları gerekiyor. Bkz Helig. Ki undead summonning de değil yaptıkları, soul binding.

Bide oyun D&D ile tabi ki karşılaştırılacak, biz infinity oyunlarının devamıyız diye bağırıyorlar. Steampunk olsaydı bu defa arcanumla karşılaştırılacaktı.

Berkayım şehrin içine kurdukları yurtta da animancy araştırmaları yapıyorlar işte, akıl hastalarını bi nevi kobay olarak kullanma durumu var işte. Daha ne yapsınlar?
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:

Bu arada DnD de racism yok diyene hatırlatırım. Zenci elflerin hepsi kötü içlerinden bi tanesi iyi oda Allah gibi bişi zaten. NAsı ırkçılık yok.

D&D nin ilk yılları ve AD&D (2nd edition dahil) bu olayı deri rengi farklılıklarına ek kitaplarda ve ek kitaplarin bazı gorsellerinde yüzeysel deginip, aslen hiç bir şeyden bahsetmeyerek hallediyordu. core book larda hiç bulamazsınız. setting booklarda biraz belki varyasyon vardı, o kadar. ilk üc nesil D&D kitaplarında ırkçı hiç bir şey olmaz, ama aynı zamanda ırksal farkılıkları bir zenginlik çeşitlilik bir kulturel zenginlik olarak yansıtma cabası da yoktur. suya sabuna dokunmazlar yani.

Salvatore Drizt üçlemesini yazdıgında AD&D 2nd edition hakim olan rulebook tu. Orada da Drow lar zenci elfler degildir ornegin. Gercek hayatta zencilerin albino gibi bembeyaz sacları falan olmaz. Kulturel olarak da bir afrikali ya da zenci amerikalı kultur yansıması da yoktur. Drowlar daha cok sarısın mavi gozlu beyaz tenli mukemmel bir ari ırk ın fotograf negatifi gibi yansıtılmıştır.

sonraki editionlarda sorun hiç yokmuş gibi davranmak stratejisinden, gercek dunyadaki ırksal farklılıkları rulebook lara da eklemek, setting book larla sınırlı kalmamak stratejisine gectiler. tüm ırklara iyi kotu bir varyasyon getirdiler. artık zenci bir monk, ya da asyalı bir wizard oynayabiliyordunuz.

bunu sci-fi akımı da yaptı ornegin. Star trek te african american hero coktur ornegin. taaa 1960 lardaki serilerden bu yana ırksal bariyerleri yıkmaya calısan bir yapımdır. bu konuda da ciddi takdirimi kazanmış ve destekledigim bir seridir.

ancak star trek voyager da bir adım ilerisini gorduklerınde, yani zenci vulcan lı gordugunde insanların sasırması bundandır. zira sadece insanlar degil, mükemmel peri kızı gibi dolasan ırklar da ırksal varyasyonlara sahip olabilir mesajı verir. (ki sacma bulurum. ne isi var zenci vulcan lının? politicaly correct olacagız diye sacmalamak tamamen)

D&D 3rd edition da asagı yukarı aynı yıllara denk geliyor ilk hazırlanmaya baslanması. dogal olarak cizgi romandan dizilere kitaplara derken ona da yansımış bir akım.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...