Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Her hangi bir dine inanmamanızın kerametini niye Müslümanlığın kötülüğü(!) üzerinden aklamaya gayret ediyorsunuz?

Feamer

Öne çıkan mesajlar

Redeagle said:

[Tamam da başka bir çoğunluğa göre de senin öz pure hali dediğin şey gerçek müslümanlık değil. Gerektiğinde 1.5 milyar inanan var deniyor. Senin inandığınla o adamların inandığı aynı din olamaz. Sen onu nasıl reddediyorsan o da seni reddeder. İslamda o radikal grupları senin gibi insanlardan ayırıp radikal grubuna sokan ve reddeden otoriteler de yok.

tamamen katılıyorum. hele bold kısma özellikle. olay şu zaten.

iyi yaşayan müslümanlar bu katilleri kınıyor, gerçek islam bu değil diyor

katil olmayı seçenler, sakin yaşayan müslümanları dinden çıkmakla suçluyor ve gerçek islam bizimki diyor.

ama müslüman olmayanlar otomatik olarak "kötü müslüman" ı baz alıp "bak işte islam bu" diyor. bu da yanlı bir davranış bence.
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

soru bu beyler : Her hangi bir dine inanmamanızın kerametini niye Müslümanlığın kötülüğü(!) üzerinden aklamaya gayret ediyorsunuz?

yanıtlayamadınız hiçbiriniz
butun kitaplari okudum hepsi dragonlance legends'tan daha kotu masallar mesela. al sana cevap. bu arada ben niye cevapliyosam, ateist bile degilim.
Sosyal ağlarda paylaş

Dworgian said:

Redeagle said:

[Tamam da başka bir çoğunluğa göre de senin öz pure hali dediğin şey gerçek müslümanlık değil. Gerektiğinde 1.5 milyar inanan var deniyor. Senin inandığınla o adamların inandığı aynı din olamaz. Sen onu nasıl reddediyorsan o da seni reddeder. İslamda o radikal grupları senin gibi insanlardan ayırıp radikal grubuna sokan ve reddeden otoriteler de yok.

tamamen katılıyorum. hele bold kısma özellikle. olay şu zaten.

iyi yaşayan müslümanlar bu katilleri kınıyor, gerçek islam bu değil diyor

katil olmayı seçenler, sakin yaşayan müslümanları dinden çıkmakla suçluyor ve gerçek islam bizimki diyor.

ama müslüman olmayanlar otomatik olarak "kötü müslüman" ı baz alıp "bak işte islam bu" diyor. bu da yanlı bir davranış bence.

Evet yanlı bir davranış, çünkü bizim canımız kötü müslümanlardan yanıyor. Ortada kontrol altına alınamayan bir din var. Herkes kabile şeklinde. Her mahallenin islam uygulayışı farklı. Birinin barış dini diye alıntıladığı text'i başkası tecavüz için temel gösteriyor

Yarın insanlar din adına sokaklarda toplanıp keyfi tecavüze başlasalar, insan kesseler bunu dünya üzerinde durduracak bir islam otoritesi yok. Batıya bu kadar yakın bir ülkedeki çoğunluğun bile buna destek vermeyeceğinin bir garantisi yok. Burada insanlar ölürken ancak başka yerde feysbuktan "FİLİSTİN'DE MÜSLÜMANLAR ÖLÜRKEN HİÇ HABER OLMUYORDU AMA" diyen gerçek islam bu değilciler türer.

Ortada bir sorun var. Sorun bu dinin yapılanmasından kaynaklanıyor. Bu sorun forumda eleştirenlerin zihinlerini okuyup "ATAYİZ" olduğu sonucuna vardığın kişilerin atayizliklerini aklama çalışması değil. Ateizm aklanma çabası içinde olan bir yapı hiç değil zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

soru bu beyler : Her hangi bir dine inanmamanızın kerametini niye Müslümanlığın kötülüğü(!) üzerinden aklamaya gayret ediyorsunuz?

yanıtlayamadınız hiçbiriniz

işte, islam veya din ile alakası olmayan bir konu bile "müslümanlığın" faziletlerine geliyor

buna ne diyeceksin bingildak efendi?

ne perhiz ne lahana turşusu
Sosyal ağlarda paylaş

Redeagle said:

Evet yanlı bir davranış, çünkü bizim canımız kötü müslümanlardan yanıyor. Ortada kontrol altına alınamayan bir din var. Herkes kabile şeklinde. Her mahallenin islam uygulayışı farklı. Birinin barış dini diye alıntıladığı text'i başkası tecavüz için temel gösteriyor

Yarın insanlar din adına sokaklarda toplanıp keyfi tecavüze başlasalar, insan kesseler bunu dünya üzerinde durduracak bir islam otoritesi yok. Batıya bu kadar yakın bir ülkedeki çoğunluğun bile buna destek vermeyeceğinin bir garantisi yok. Burada insanlar ölürken ancak başka yerde feysbuktan "FİLİSTİN'DE MÜSLÜMANLAR ÖLÜRKEN HİÇ HABER OLMUYORDU AMA" diyen gerçek islam bu değilciler türer.

Ortada bir sorun var. Sorun bu dinin yapılanmasından kaynaklanıyor. Bu sorun forumda eleştirenlerin zihinlerini okuyup "ATAYİZ" olduğu sonucuna vardığın kişilerin atayizliklerini aklama çalışması değil. Ateizm aklanma çabası içinde olan bir yapı hiç değil zaten.

dediklerine katılıyorum ve ekliyorum, kimseyi ateist olarak bilmeden nitelemem ve ateizmi aklanması gerekli gören de ben değilim

sadece doğal olarak canını yakanı görüyor insan. ve evet otorite yok. biri kalkıp kendini dini lider ilan edio, hop tarikat kuruo fln. ve gerçekten "okumadan inanan" topluluk yüzünden gittikçe batıo durum. işin komiği bu dinin ilk emri "oku"

tuhaf işte
Sosyal ağlarda paylaş

kafan mı güzelll

yazdığını mı anlamıyorsunnn

müslümanlığın kötülüğü üzerinden aklamak ne demek.

inancı olmayan kişi neden kendini aklamaya çalışıyor.

eğer yapıyorsa bile, bunu müslümanlık üzerinden yapıyorsa bunun nasıl müslümanlıkla alakası olmuyor.

easy on the zem zem
Sosyal ağlarda paylaş

Çünkü sorunun temeli bu?

Boyun eğ yoksa sana sonsuza kadar işkence ederim diyen bir tanrı ve buna tapınan insanlar söz konusu. Tek başına buna inananların olması bile yeterince korkutucu. Bunun etrafında şekillenen bir din ve kültür söz konusu olunca da şiddet ve terörün buna bağlanmasından daha doğal bir şey yok. Kökünde zulüm olan bir inanış var, ve etrafında zulüm var. Hakim olduğu coğrafya, etkilediği bölgeler, hatta elini attığı her yerde aynı durum söz konusu. Bunların birbirleriyle bağlantısı yok demek mümkün mü? Sorun kökte. Söz konusu din işkence etmek, ölüm, boyun eğmek üzerine inşa edilince oluşturduğu kültürün de bunun etrafında şekillenmesi gibi bir sonuç söz konusu oluyor. Zaten şiddeti baskıyı nefreti insanların bilinçaltında normalleştirmek en büyük problem, o noktadan sonra da geriye tartışılacak pek bir şey kalmıyor maalesef.
İnananların hepsi eline silah alıp adam mı tarıyor etrafı mı bombalıyor anlamına gelmiyor tabii ki. Peki eline silah almayanların zihniyeti düzgün mü? Bunu iddia etmek bile bayağı zor. Etrafa bakıyorsun "tabi öldürmek yanlış ama onlar da efendimize bik bik bik" goygoyu çekiyorlar, açıkçası bu zihniyetin eline silah alandan farkı yok bence -en önemli noktayı vurgulayalım: everything before but is bullshit-. Hepsi ışid zihniyeti, sadece pasif versiyonu. "Ama onlar da oruç tutsaymış", "ama onlar da ezana saygı duysaymış", "ama onlar da namaz kılsaymış", "ama onlar da müslüman olsaymış" tepkilerinden tek farkı da critical mass. Bu zihniyetin içinde yer alan hiç kimse ile insan hakları çerçevesinde düzgün bir toplum kurulabileceğine pek ihtimal vermiyorum açıkçası. Ne zaman kitapla insan hakları karşı karşıya gelse konu dönüp dolaşıp 1 milyar küsür inanan noktasına gelecek çünkü. Gayet net bir şekilde görebiliyoruz bunu.

Gerçek islam bu değilci Feamer bile daha ilk cümleden Freudian slip i patlatmış mesela. Neden bir dine inanmamanın "aklanmak" gerektiren bir şey olduğunu düşünüyorsun? Neden aklanmaya ihtiyaç duyalım?
Onu geçtim, bu bir aklanma çabası filan bile değil zaten, nasıl bir zihniyetle bu algıyı oluşturdun merak ettim. Konu yaşadığımız, yaşamaktan korktuğumuz veya başka insanların yaşadığı bir problem üzerine tartışmaktan ibaret. Problemi de kökünden bağımsız bir şekilde tartışamazsın, bu yüzden dönüp dolaşıp konu dine geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...