DoGMeaT Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 Kaede said: forumun genel tavrindan bir paralel cekersek evet aynen oyle olmasi gerekiyor dogmeat DoGMeaT said: her eleştrine dinsiz allahsız demek yahut öyle varsaymak,şirk koşmaktır,büyük günahtır,gerçek islam öyle der. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 BabacumMostors said: Feamer said: evet soru bu: Her hangi bir dine inanmamanızın kerametini niye Müslümanlığın kötülüğü(!) üzerinden aklamaya gayret ediyorsunuz? aklanacak bir şey yok, herhangi bir dine inanca inanmamak ve gerekliliklerini yerine getirmemek kişiyi doğrudan suçlu mu yapar? kötü bir şey mi inanmamak? inanmayanlar kendilerini suçlu mu hissetmeli sence? cezai şarta mı tabi olmalı (bazı dinlerde yer alan ahiret cezaları haricinde) sorunun kendisi zaten cevap gibi yo bence değil ama bana garip gelen kişilerin kendilerini böyle konumlandırmaları ve farkında olmamaları, savunmada kaldıkları için savunma mekanizmaları geliştirmeleri. chp muhalefeti gibi, kendi meşrutiyetini akp üzerinden sağlaması ve devamlı onun eylemlerini eleştirel söylemler yapması saldır ya, sen ortaya bir fikir koy, bırak akp tartışsın burada din filan tartışmıyorum. bu tutum bana sağlıklı gelmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 gerçek islam bu değil de geç feamer, en iyisi feamer islamı. ateistlerin "aklanması" gerektiği islam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 Ren said: abi ben gayret etmiyorum insanlar çekiyor soruyor BAK ŞİMDİ KARLAR YAĞIYOR YA NEDEN BİRBİRİNE YAPIŞMIYOR MUCİZEYE BAK DİYE. ne diyeyim. sdfs https://www.facebook.com/video.php?v=868862706467907 5 numara Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 sen tam olarak anlamamissin demek istedigimi. telefondan atiyor olmasaydim son quoteundaki isimleri degistirir tekrar yazardim. o zaman daha iyi anlardin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 Sparkcaster said: Feamer said: yani korktuğumuz için aynın inine girip, çomak ile dürtüyoruz öyle mi? Ne anlatıyon sen yine ya Dinler kendi basina kimseye zarar vermese tamam ama yok öyle bir dünya Ateistler siz bize ahlaksiz diyorsunuz diye adam oldurmuyor bu kafaya göre silahlarda kedi kendilerine insanları öldürüyor, silahları ortadan kaldırsak kimse kimseyi öldürmeyecek. tam şeker kız candy Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WaNTeD Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 örnek var mı hiç ya, bana ateist dediler dalga geçtiler diye birilerini öldürenler vs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 al işte dediğim noktaya geldik, kısa sürede 3 sayfa oldu ve bütün mesajlar, başlıkta sorduğum çerçeve içinde geldi gerçekten bunu incelemek lazım? ortada dini bir tartışma yok ama adam diyor ki, "kitaplarda ki metinler adam öldürmeye teşvik ediyor" şimdi bu önermeyi, başlık ile bağdaştırın, bakalım ne sonuç çıkacak? dediğim gibi din filan tartışmıyoruz burada, ama jargon klasik tabi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 Çünkü zeki insanlar dine inanmaz. o kadar zekiler ki kendi kendilerinin doğrularıyla yaşabilirler. 2 atomu yanyana koyamazlar gerçi, koydum diyen de tatava Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 ayrıca, 5-10 sene önce "türban yasaklansın, kuran kursları kapatılsın." diye söylediğimizde "ne mal adam bunlar ya, forum çok bozdu" çekiyordunuz, şimdi ne takiye yapıyor bazılarınız sorma... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WaNTeD Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 başlığa da şimdi dikkat ettim bıngıldak yazınca, dine inanmamanızın kerametini aklıyormuşsunuz müslümanları üzerek, çok ayıp ediyorsunuz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 DoGMeaT said: abi nedne böyle diye sorgulandıgında bide cevaplar hep aynı "ama gerçek islam...,ama batı!..." hiç mi yer yok öz eleştriye? hiç mi müslüman aleminin suçu yok? al işte,deli de geç diyorsun,ama o delilerden 1 değil 3 değil milyonlarca var,neeyden ötürü bu? hep batı yüzünden mi? kimin islamı doğru? bunu teolog ol anlat öğrenelim o zaman her eleştrine dinsiz allahsız demek yahut öyle varsaymak,şirk koşmaktır,büyük günahtır,gerçek islam öyle der. eee adamlar diyor, doğrusu bu diye, yapılanlar yanlış diye ama "görçök islam bödöğö" ne oluyor o zaman? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 benim anladıgım müslüman olmayanların islamı yargılarken kuranı kullanmaması lazım feamer'a göre,çünkü en basitinden müslüman değiller ayrıca , kuranı referans alıp saçma sapan şeyler yapanları eleştrirken,din konusuna hiç girmememiz lazım,çünkü gerçek islam o değil islam yahut müslümanlıgı tartışırken,sadece feamer'ın kabul ettiği çeşitteki islama göre yorum yapabilmemiz lazım arkadaşlar aski halde jargon hep aynı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ren Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 lan her din topiği açıldığında saatlerim gidiyor görüşleri okurken işte ben tam da bu yüzden inanmıyorum yapacak daha önemli işlerim ve komikliklerim var bundan sonra tartışam diyene de müslüman oldum diyeceğim çok muhteşem bir çıkış yolu buldum by Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 İŞİD'i destekleyen milyonlarca drone'a göre de gerçek islam feamer'inki değil. Ne yapalım yani? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 aynı adamlarda dünyanın düz olduğu görüşünde hemfikir ne yapalım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 Ben sana soruyorum ne yapalım diye? Her uydurulan islam düzeni için kafa sayımı mı yapalım? Adam islam adına hırsızlık yaparken, islam adına cinayet işlerken, islam adına olduğunu söyleyip milyonlarca fanatik toplarken senin islamını mı gerçek islam alalım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 evet gerçek islam bu değile bağlandığına göre kapanış yapabiliriz, aslında ön görüp ilk mesajda öyle olmadığını paylaşmıştık ama kısmet değilmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 Feamer arkadaşımızı da tebrik edelim konuya bu kadar farklı bir açıdan girip aslında söylemek istediği şey sadece "gerçek islam bu değil" iken bu kadar yazı yazmaya efor sarfettiği ve konu açtığı için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 neyse zaten, farklı bir beklenti yoktu, yine kim ne anlamak istiyorsa onu anladı :) bu da ayrı bir enteresan durum. tam oturdu bingildak son mesajına :) @bingildak gereksiz alınganlık yapıyorsun, acaba neden? ve şu konu bile "gerçek islama" nasıl bağlıyorsunuz? ya lütfen, öyle bir amacım olsa öyle yazardım, kaldı ki daha bu gün yazdım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 bir şey anlattığını zannediyorsan yanılıyorsun, bilinçaltındaki cahilliği göstermekten daha ileri gidemedin. olsun ama müslüman gönüller ferah olsun, en iyi islam feamer islam (tu)(tu)(tu)(tu)(tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WaNTeD Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 sen önce ateistliğinin kerametini akla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 Feamer said: eee adamlar diyor, doğrusu bu diye, yapılanlar yanlış diye ama "görçök islam bödöğö" ne oluyor o zaman? islamın kendisini anlatmakla ilgili bir problemi mi var o zaman,nedir sorun? çünkü kafa kesmeler,şiddet,vahşet,islam adına yeni ortaya çıkmış şeyler değiller,neredeyse islam tarihi kadar eski,din kısvesi altında kafa kesenler ve can alanlar biz gerçek müslümanız diye bırak kafa kesmeyi, medineyi mekkeyi yağmalayan hatta kabeyi yıkan adamlar gördü bu din,hatta o adamlar gitti islam alemine halife oldu o zaman da batının yüzünden yahut cahillik yüzünden mi kabul edildi bu "yalancı müslümanların" rüştü? sıkıntı var aga,islam değilse de müslümanda var,bi şu gerçek islamı yakalıyamıyor çoğu,ne yapacaz? bunu tartısalım kafa yürütelim diyince,"ama gerçek islam,ama batı" fln demek komik çünkü artık anla aga,KİMSE GERÇEK İSLAMI 600-700 YILDIR ANLAMIYOR,İSLAM KENDİNİ ANLATAMIYOR,gerçek islamın ne oldugunu tartısmıyorum kimseyle,haddim değil,ama oldugunu iddaa ettiğin "gerçek islamı " nasıl daha mainstream yaparız,vahabizm,selefizm vb etkisinden müslümanları nasıl cıkarırız,bunu tartısalım desem,ne yapacaz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
denalir Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 Tanrı yanılgısı diye bir kitap var, Richard Dawkins'in, Konu başlığının cevabı birebir orda, İnsanlar yaşadığı ve deneyimlediği coğrafyayı,kültürü hedef alır, misal Dawkins ateist argümanlarını desteklerken %95 Hristiyanlığını hedef alıyor, bu forumdaki forumdaşlarda yaşadığı ve deneyimlediği türkleri ve islamı konuya dahil ediyor bu da gayet doğal. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 Feamer said: BabacumMostors said: Feamer said: evet soru bu: Her hangi bir dine inanmamanızın kerametini niye Müslümanlığın kötülüğü(!) üzerinden aklamaya gayret ediyorsunuz? aklanacak bir şey yok, herhangi bir dine inanca inanmamak ve gerekliliklerini yerine getirmemek kişiyi doğrudan suçlu mu yapar? kötü bir şey mi inanmamak? inanmayanlar kendilerini suçlu mu hissetmeli sence? cezai şarta mı tabi olmalı (bazı dinlerde yer alan ahiret cezaları haricinde) sorunun kendisi zaten cevap gibi yo bence değil ama bana garip gelen kişilerin kendilerini böyle konumlandırmaları ve farkında olmamaları, savunmada kaldıkları için savunma mekanizmaları geliştirmeleri. chp muhalefeti gibi, kendi meşrutiyetini akp üzerinden sağlaması ve devamlı onun eylemlerini eleştirel söylemler yapması saldır ya, sen ortaya bir fikir koy, bırak akp tartışsın burada din filan tartışmıyorum. bu tutum bana sağlıklı gelmiyor. kendini meştrulaştırmaya çalışan bir ateistle henüz karşılaşmadım ama her "inanmıyorum" diyene "sen müslümanlığı bilmiyorsun" diye dönen çok "müslüman" gördün duydum karşılaştım ki benim başıma geldi, ateist değilim ama kitaplı dinleri de tamamen kabul etmediğim için kendimi müslüman/yahudi/hıristiyan olarak da değerlendiremem, ben kendime kadar inanıyorum işte ki bu da benim sorunum ama ben ne zaman bunu dile getirsem "sen müslümanlığı bilmiyorsun o yüzden" önermesi ve ardından gelen sözlü tacizlerle karşılaşıyorum bir de ateist olduğunu düşünsene, inanmayan birinin nasıl taciz altında kalcağı, hani dedin ya; said: yo bence değil işte sence öyle, attığın başlıkta bile bir suçlama bir hedef gösterme var, merak etme aynı şeyi bir ateist yapsaydı ona da aynı şeyi derdim kimse kimseyi inandığı veya inanmadığı için "suçlu" addedemez, karşısındakine "aklanmak" zorunda olduğunu söyleyemez. insanı suçlu yapan ve aklanmasını gerektiren şey inançları değil hareketleridir. önce kendi algını değiştir ondan sonra tatmişn edici cevap almaya çalış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar