Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yabancı Kuralı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Rewendor said:

O değil de yıllar sonra Football Manager'i keyif alarak oynatacak heralde bu kural. Acaip FM oynayasım geldi.

Abi yeni yama şubatta mı geliyor :D

Bunun dışında çok sevindim.Yıllardır 3 büyükleri sömüren sikindirik anadolu kulüplerine kapak olsun.Tırmalayıp dururlar artık.

1 eden adamı 10'a satma devri geçti :) Cavcav, eskişehirspor filan ağlıyordur büyük ihtimalle :)
Mesaj tarihi:
ben direk kaldırıyorum kuralı.5-6 yıl sonra ligin boku çıkıyor türk oyuncu kalmıyor ligde :D gs ve fb altyapıya bile yabancı alıyor.
Mesaj tarihi:
Eskişehir Antep falan patlar da Cavcav yolunu bulur. Adam 90'ları bilinmedik oyuncu getirip parlatıp satarak geçirdi. Şimdi yaşlandı falan gerçi ama eline bir de sınırsız yabancı hakkını verince yine toplar toplar getirir parlatır.

sostizm said:

Rewendor said:

O değil de yıllar sonra Football Manager'i keyif alarak oynatacak heralde bu kural. Acaip FM oynayasım geldi.

Editörden yapaydın kardeşim :)

Ben mesela ilk iş 4 yıl oynayan Türk vatandaşı olur kuralı ekliyordum.

Editör kurcalamayı sevmiyorum, hile yapmak gibi geliyor.
Mesaj tarihi:
TFF başındaki adam böyle olunca 180 derece dönüşleri bekliyorsunuz haliyle. Herif yabancı sayısını azaltacağım diye yırtınıp duruyordu, yok zamanında hata etmişiz vs vs diyende kendi.

Böyle bir uygulama yapacaksan geçiş süreci olur abi bir anda çat diye 14 yabancı ne alaka yani.
Mesaj tarihi:
Abi zaten doğal bir süreç değil ama gelinmesi gereken yer burasıydı...

Abi sportif başarı olmayınca, kulüpler ekonomik olarak boka sarınca mecbur yapmak zorunda kaldılar.

Çok da iyi oldu.
Mesaj tarihi:
Öyle mi dedi? Onu duymadım abi.

Yuh arkadaş ya insan hiç mi bilmez kendini. Sırf menajerlere akıtılan paradan battı be beşiktaş.Bir kişi de çıkıp kral çıplak diyemiyor bu adama yazıklar olsun!
Mesaj tarihi:
Ben beşiktaşın başındayken yabancı sayısının artmasını istediğimde hata etmişimde demişti zamanında :) Ama tükürdüğünü yalayıp yutan adamdan bahsediyoruz.
Mesaj tarihi:
bu adam 3 senede 3 büyük değişiklik yapmış, her sene ayrı terhane
beşiktaş 10 sene toparlanamıcak bunun yüzünden. bu federasyondan gitti mi artık türk futbolu ne kadar da toparlanamaz merak konusu
Mesaj tarihi:
Adam bjk nin başından ayrılıp TFF ye geçtiğinde yaşasın diğerleride bizim seviyemize inecek demiştim ahah. Yanlız herif tff den bıkarsa tekrar bjk nin başına geçer söylemedi demeyin, o kadar paralı adamı var.
Mesaj tarihi:
Cavcav da her yerde çok abartılıyor da adamın yabancı scouting de 15 yıldır falan satış başarısı yok. Hani ya kullanıp, az kârla işte eh işte kıvamında satıyor ya da bedava kaçırıyor. Son yıllarda bir çok potansiyelli ismi de heba ettiğini unutmamak gerek.

Elde adam da tutamıyorlar. Dahlin'i yeni verdiler 750k euroya, yanılmıyorsam 1 milyon euro civarında para vermişlerdi. Vermeseler bile takımın en önemli parçalarından biriydi ve herif büyük takımda oynamak istiyorum diye kaçtı.

Lekic'ten falan zarar edildi ki iki katına satarlar yine diyorduk. Zec'ten ağır zarar edildi. 2.5 milyona aldılar 2 sene de serbest bıraktılar falan, o da ne potansiyelli adamdı da eridi gitti ülkesine geri döndü.

Son yıllarda yabancı scouting olayından sadece Jimmy Durmaz'dan kâr elde ettiler. 4 katına sattılar verdiklerinin, o da 2 milyon euro işte asdf

Başka hiçbir kâr yok.

Cavcav falan eski devrin adamı, artık işler öyle yürümüyor.
Mesaj tarihi:
Sanki oyuncu satıp borçsuz kalıyorlar asfasd

Akıllı davranıyor yerlide en azından oradan kurtarıyorlar. Yüksek maaşta vermiyor adamlara ne olursa olsun. Zaten maaş olayını dengeleyince lig geliri bile yeter Anadolu kulüplerine, hatta büyüklere bile.

Bir de ne zaman sıkışsalar ve borç yapsalar bir de dört büyüklere bir tane yerli oyuncu satıyorlardı. Soner'i TS'ye 3 milyona falan satmaları, artık o da kalmadı asdfads
Mesaj tarihi:
bu kuralın en tehlikeli yanı zaten, küçük klüplerin kontrolsüz transfer yapma ihtimali. sonra patır patır lig takımları iflas edip 18 tane takım bulamaz hale gelmeyelim diye koymuşlar o borç yasağı kuralını.

o olmasaydı şu anda çap olarak akhisar seviyesinde takımlar patır patır doldurur yabancı zencileri.

ki bu kural, alt liglere de etkileyecek şekildeyse, eminönünde saat satan zenciyi de yabancı diye iteleyen sahte menejerler de çıkar 1-2 ay'a
Mesaj tarihi:
DarKRideR said:

Cavcav da her yerde çok abartılıyor da adamın yabancı scouting de 15 yıldır falan satış başarısı yok. Hani ya kullanıp, az kârla işte eh işte kıvamında satıyor ya da bedava kaçırıyor. Son yıllarda bir çok potansiyelli ismi de heba ettiğini unutmamak gerek.

Elde adam da tutamıyorlar. Dahlin'i yeni verdiler 750k euroya, yanılmıyorsam 1 milyon euro civarında para vermişlerdi. Vermeseler bile takımın en önemli parçalarından biriydi ve herif büyük takımda oynamak istiyorum diye kaçtı.

Lekic'ten falan zarar edildi ki iki katına satarlar yine diyorduk. Zec'ten ağır zarar edildi. 2.5 milyona aldılar 2 sene de serbest bıraktılar falan, o da ne potansiyelli adamdı da eridi gitti ülkesine geri döndü.

Son yıllarda yabancı scouting olayından sadece Jimmy Durmaz'dan kâr elde ettiler. 4 katına sattılar verdiklerinin, o da 2 milyon euro işte asdf

Başka hiçbir kâr yok.

Cavcav falan eski devrin adamı, artık işler öyle yürümüyor.

Artık yaşlandı da o yüzden.

90'larda bu karar çıksaydı Gençler'in 3-5 senede erişeceği zenginliğe Aziz'le Aysal'ı toplasan çıkamazdı :D
Mesaj tarihi:
Cavcav falan değilde Bursa şahlanabilir bu olaydan sonra, Bursa scoutingde GS'nin başarılı diye kovduğu Tarkan Batgün'ün ekibiyle çalışıyor. Mantıklı gördüğü her yerli veya yabancı adamı Bursa direkt kapıyor. Şimdi sınır olmayınca çok rahat adam toplarlar.

Hani son 2 senedir aldıkları her yabancıdan fazlasıyla verim aldılar. Yerlileri resmen tamamladılar, yerli kalitesini de kademe kademe arttırdılar. Altyapı desen zaten şuan açık ara Türkiye'nin en iyi alt yapısına sahipler, bana kalırsa.

Bu sezon sonuna kadar gerçi sıkıntı var. Borç ödenene kadar transfer olmayacak ve hatta satacaklar bir kaç tanesini de rahata erdiklerinde yine başlarlar.
Mesaj tarihi:
İyi olmuş sonunda bunuda deneyeceğiz ülkenin öyle inanılmaz yabancı ile dolacagını dusunmuyor illa artacaktır ama silme dolmaz bir kaç takım batar ama ayarlayamazlar dengeleri
Mesaj tarihi:
Bizim gazetede her hafta 2 sayfa amatör küme maçları yayınlanıyor. Gazetede bu sayfaları yapan arkadaş aynı zamanda menajerlikte yapıyor. Yabancı kuralı açıklandıktan sonra adam "3 kuruş para kazanıyordum. Pis tüpçü ona da göz dikti" diye resmen karalar bağladı. Güya Türk futbolunu tamamen öldürecekmişmişmiş. Babayı öldürecek.

"3 kuruşluk futbol oynayan Türklere milyon dolarlar veriliyodu" diyorum adam "Verilsin milyon dolar olmasa da 3-5 lira o paradan bize de düşüyordu" diye cevap veriyor. Nası mutluyum anlatamam :D
Mesaj tarihi:
yattığı yerden para kazanan topçunun menejer versiyonuymuş o da, onlarında sonu gelecek bu sayede iyi oluyor.

Para kazanan yine kazanıyor. Çalışıyor, çabalıyor, pazarlıyor vs... Mendes'i örnek alsınlar. Sıfırdan mahalle arasında başlayıp şimdi menejerlik işini nerelere getirdi...
  • Yeni Oluştur...