Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

gazete önerileri


Shean

Öne çıkan mesajlar

tr'de gazete takip etmeye gerek yok. anahaber vs takip etmeye de gerek yok. niteliksiz, içi boş, reklam amaçlı, yalan veya karalama amaçlı habercilik yapılıyor. arada çıkan eliyüzü düzgün haberler de yabancı ajanslardan arak zaten. haber siteleri de tık için erotik veya spam içerikten oluşuyor. insanlar can sıkıntısından giriyor.

onun yerine köşe yazarları takip edilebilir. bir liste yapmıştım eleye eleye azaltıp kalanları takip edeyim diye ama bir türlü bitiremedim. sadece ekonomi ile güngör uras dışında adam gibi köşe yazarı yok (dünya gazetesi yazarlarını okumadım onları hariç tutuyorum) onu söyleyebilirim. ekonomi köşesi yazarları genelde ya birilerine yaranmaya çalışıyor ya da kuyruk acısından yanar döner yazıyorlar. güngör uras, ayşe teyzem mehmet amcamlı anlatıyor hem çok anlaşılır oluyor hem de objektif.

onun dışında illa haber sitesi lazımsa t24 ile diken var.

bir de tam senin aradığın gibi yabancı die zeit varmış haftalık gazete. ama işte almanca. ingilizce versiyonu falan varsa beni de bilgilendirin
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Taraf alıyodum ben bi aralar haber için, cemaat diyolar ama benim gördüğüm en tarafsıza yakın gazete idi, sol gazetelerin çoğu saçma sapan örgüt faaliyet raporu ve dezenformasyon dolu, sağ gazetelere zaten gazete demeye bin şahit ister sdf
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Aydınlık, ip yayın organı ama okunması gereken bir gazete, gündemi takip etmek için. Yayın yasaklarını umursamamaları çok kıymetli kılıyor.

Haftada bir kitap eki çıkıyor. Baya doyurucu.

Ayrıca türbanlı öğrencisi şikayet ettiği için türban karşıtı ilan edilip hapse atılan Prof. Rennan Pekünlü cezaevine girdikten sonra Aydınlıkta yazmaya başladı. Koca bir sayfa evren ve evrim hakkında yazılar yazıyor. Hoşuna gidebilir. Ki chp bile şu adamın adını bile ağzına almadı ama Aydınlık, Rennan hocaya kapıları açtı.

Renan hocanın cezaevinden yazdığı ilk köşe yazısı.

"Nuhun gemisindeki hayvanlar nereden çıktı?"

Yazgıcılığa ve kötümserliğe yer yok! Evren sürekli evrim geçirmekte; öz örgütlenme gösteren özdek basit biçimlerden daha karmaşık biçimlere doğru ilerlemekte; yaşam güzelleşmekte; insan, özgür istencinin dürtüsüyle özgürlüğünün sınırlarını daha da genişletmektedir.
amarck, kazanılmış özelliklerin (acquired characteristics) kalıtsal olduğuna ilişkin bir görüş geliştirdi: “Yeryüzü, coğrafi ve iklim bölgeleri değiştikçe bitki ve hayvanlar üzerine yeni baskılar uygulanmaktadır. Uzun erimde yaşam değişime uğrar. Bu değişim ve dönüşümler, canlıya yeni koşullara uymada yardıma hazır olan organların çabalarının ürünleridir. Zaman geçtikçe birbiriyle ırksal ilişki içinde bulunan türler birbirinden giderek ıraksar ve kazanılmış olan özellikler kalıtım yoluyla yeni nesillere geçer. Fizyolojik gereksinimler yeni organların oluşumunu veya eskilerin değişimini dayatır. Diğer yandan organların kullanılmaması onların yitirilmesine neden olur”.
Lamarck, geç 18. yüzyıl deistlerindendi. Ona göre evrim, yaradılışın mükemmelleştirilmesi amacını yerine getiren bir süreçti. Eski dönemin baskın öğretisi olan Varlıklar Zincirini “yürüyen merdivene” dönüştürdü: basit yaşam biçimleri sürekli ve kendiliğinden yaşama yükseliyor, kendi iç yetkinleşme dürtüsüyle giderek karmaşık yapılar kazanıyor ve böylece üst basamaklara doğru çıkıyordu.
http://www.aydinlikgazete.com/nuhun-gemisindeki-hayvanlar-nereden-cikti-makale,57685.html





Buda taksim metrosu çıkışındaki aydınlık satan amca
http://www.youtube.com/watch?v=C_r75hoCyJg
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Cumhuriyet,Birgün olarak tavsiye ettiklerim t24,diken,haber sol,özgür gündem,evrensel,oda tv,aydınlık,evrensel'de internette sıklıkla takip ettiklerim yeni şafak,yeni akit,sözcü,,rotahaber,vahdet,zaman da internette takip ettiklerim gerçi genelde hepsine bakıyorum arada mhp'nin yayın organı olan ortadoğu'ya da bakıyorum ama genel itibari ile habertürk,sabah,posta,takvim,star,ntv,hürriyet gibi aynı konuları aynı tonda işleyen haber sitelerine bakmıyorum bile zaten sanal basın diye güzel bir app var oradan bunların manşetlerine ve haberlerine bakıp geçiyorum,köşe yazarlarını okumaya tenezzül etmiyorum. Yeni şafak,yeni akitte hükümet yalakası ama en başından beri öyleler saçmalamanın zirvesindeler ancak eli uzun adamın iç dünyası gibi oldukları için az çok neler olacağını bu gazetelerden kestirebiliyorum.

http://www.yeniakit.com.tr/haber/omuzlarda-inceleme-yapan-mhpli-zurnaci-gorevden-alindi-44860.html

mesela şöyle bir haber yapmışlar günüm şenlendi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...