Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

LotR iki kule = Viyana kuşatması


pattisliborek

Öne çıkan mesajlar

tolkein'in lotr'i aslında fantastik dünyaları anlatmakla beraber gerçek olaylardan esinlenmiştir. ırklar bile aslında gerçektekinin oynanmışı belki de biraz karikatürdür. elf'ler slavlardan, insanlar avrupalılardan, orklar da türklerden esinlenilmiştir. türk ve ork kelimeleri adındaki müzikal benzerlik bile buna örnektir. iki kuledeki kuşatma da bire bir viyana kuşatması ile aynıdır. önce orklar (türkler) kaleyi kuşatır. yavaş yavaş kaleye girmeye başlarlar. lağımcılar lağımlarla surları indirir. insanlar yeniden onarır falan. kale düşmeye yakın dağın tepesinden gandalf ve atlılar iner. viyana kuşatmasında da kale düşmeye yakın dağın tepesinden leh kralı sobieski ve atlıları inerek osmanlı askerini (ork ve uruk-hailer) kılıçtan geçirirler. miğferdibi (viyana) kuşatması böylece kırılmış olur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hacı bunu yeni mi keşfettiniz? internette yıllardır tartışılır bu konu, hatta bir dönem haberlere de konu olmuştu. bir ilginç noktayı da ben işaret edeyim, orta dünya haritasını açın bakın, mordor olarak gösterilen yer anadoluya ne kadar çok benziyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bence gerçek sauron yıllar önce ölmüş. onun yerine geçirilen sauron esasında yahudi siyonist eski tapınakçılardan yossi kohen yani bilinen kod adıyla sauronis tir. aslında güç yüzüğünü falan yapmayacaktır. onun yerine geçen yossi kohen güç yüzüğü yapıp ortalığın mınake çekmiştir. bu kadar güçlü yüzük yapacak ne vardı?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...