Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Akıllı telefon konusunda "fazla genel" yardım


Aceace

Öne çıkan mesajlar

Şinciik. Ordan oraya koşturmaca yerine ofiste oturup arada habere giden bir insana dönüştüğüm için tarihi Nokia xpress musice veda zamanımın geldiğine karar verdim. Büyük bir ihtimalle 2015 5 Ocak'ta malum damping vergisinin kesin kararı alınacağı için (içerden duyum geldi) daha da fazla beklemeyeyim diyorum. Ama akıllı telefonda tam bir noobum. Rica etsem Bilal'e anlatır gibi anlatır mısınız?

1) Kitkat, lolipop bilmem ne nedir ne değildir? Yani bunlar aynı işletim sisteminin farklı versiyonları falan mı? sallıyorum 4.4.2 kitkat ile 4.4.4kitkat, lolipop 5.0 arasında ciddi farklar oluyor mu? Bunların arasında geçiş yapabiliyor muyuz? Bu konuda ciddi anlamda mala bağlamış durumdayım. Ha bide jellybean vardı. O da mı benzer bişe? Bi de rootlamak falan ben anlamamak. Kazara bozmayayım telefonu???

2) Genel olarak tüm Android telefonlarda bir kusur var gibi görünüyor.
-Samsung malum. Olabilecek en dandik plastiği kullandığı için dandik.
-Sonyler pempe fotoğraflar çekiyor. Üstüne bi de neden bilmiyorum ama Z3 için 20.7 mplik lensine rağmen iyi fotoğraf çekemediği söyleniyor. Ayrıca donanım olarak doğru düzgün bir yorum bulamamakta canımı sıktı.
-HTC'ye herkes iyi diyor ama benim bütçemi aşıyor.
-Ofiste LG G3 alan arkadaşımla G2'si olan arkadaşım dalga geçiyor. G3 bariz bir şekilde G2'den yavaş. (Hakkatten niye öyle? İnternette falan da baktım da abuk zubuk şeylerle karşılaştım) Halbusi speci çok daha iyi gibi görünüyor.
-Lumia düşünmüyorum. Telefonda deliler gibi oyun oynamak gibi bir derdim yok. Sadece Hearthstone'u oynayabileyim. Lumia'larda henüz HS yok. Blizz hazır edip çıkartana kadar yıl geçer.

Tamam sonuçta perfect telefon olmadığının farkındayım ama telefon seçerken neye dikkat etmeliyim?

3) Bedelli de yapacağım için telefona ayrılan paranın 500-600 tl daha az olması benim için bayaaa önemli. Paralel maralel bişeyler alsam canımı çok sıkar mı? Tabii ki risk var ama bu risk nadir görünen bişeyse alabilirim belki.

4) Bir arkadaşım inatla her sene eski telefonunun üzerine 200-300 lira arası para koyarak telefonunu upgradeliyor. Ama sadece çin telefonları falan alıyor. Bi ara zopo diye bişe kullanıyodu. Şu anda Oneplus one kullanıyor. 200 lira bişey değil aslında. Sonuçta 3-4 yıl sonra sıfırdan telefon almaktansa her yıl 200 lira vererek sürekli güncel kalmak kulağa hoş geliyor. (Bi de bana sürekli oneplus one al diyip duruyo. Fakir olsa neyse dicem de adam Vodafone'da mühendis olarak ökküz gibi para kazanıyor. Altında cip var herifin.) Bu mantıklı mı? Bir de bu konuyla bağlı iki sorum olacak

5) Bu çin markaları ne derece güvenilir? Garantisi olmuyor eyvallahta tamirciler yapabiliyor mu kısmını merak ediyorum.

6) Top tier telefonlar kaç yıl idare edebiliyor? Diğer topiclerde bazı telefonların güncelleme gelmediğinden falan 2-3 sene içerisinde kağnıya dönüştüğünü yazmışsınız da...

7) Başka bilmediğim bilmem gereken bişeyler var mı? Telefon sormadım çünkü bir sürü telefon tavsiyesi başlığı var. Hepsinde de birbirinize girmişsiniz. Çıkamıyorum işin içinden. Ama tabii ki tavsiyede bulunursanız çok mutlu olurum.

(Zorlu Grubu yüzünden nelerle uğraşır oldum ya.)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bin liraya paralel lg g2ler var. paralel sans işi işte, eşek kadar bahtsız isen basın agrıyabilir de
tel ilk geldiğinde bi nadir üretim hatası cıkmazsa, başın rahat kullanırsın. dusurmedıgın sürece nasıl bozabilirsin ki zaten

g3un 2k ekranı biraz zorluk cıkartıyordur. fakat g3 ÇOK şık bi telefon ya

heartstone telefonlara da cıkıcak mı ki?

çin malları derken? huawei misal geldi trye G7 satıyo 999 liraya
ondan sorun cıkmaz. sözde yıl sonunda da lenova, mezui, xiami de gelicek fakat yıl bitti gelen yok. meizu mx4 çok güzel telefon hala bi gelemedi

noname markalar dersen, android sevdalısı değilsen pek yaklasma.

fakat oneplus bulursan da kaçırma. trde sagda solda oneplus satıyorlar ama 1500 lirayadan falan üzerine fahiş kar koyuyo hibineler verilmez 1500 lira. çünkü telefonun olayı yurtdısında acayip ucuz olması. kendini sirttirmeye gerek yok

oneplus noname değil zaten.


yeniyılın da mk. vergi gelicek diye sevinemiyoruz resmen. insanı hayattan soguttular. benimde almam gereken bi elektronik alet var böyle giderse vergi girdikten sonra anca alıcam usengeclikten heh
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kitkat lollipop vs android sürümleri işte. her major update'in kendi adı oluyor. jelly bean ile kitkat arasında inanılmaz yol katetti android stabillik olsun hız olsun. aynı fark kitkat ile lollipop arasında yok ama.

g3'ün g2'den yavaş olması diye bi şey yok abi 2gb'lık versiyonu dahi olsa. ha arkadaşın wipesız major update yapmıştır. ya da ne bileyim sorunlu bi ürün denk gelmiştir. veya kendisi bi mallık yapmıştır skldjf. benim de var çünkü g2'si olan arkadaşım ve g3 sahibiyim yani. g2 hala bence çok güzel bir telefon bu arada, fiyattan kırma derdindeysen tavsiye ederim özellikle de batarya ömrü açısından.

paralel işine gireceksen kronik sorunu olmayan modellere gireceksin iyice de araştıracaksın. mesela eline ilk serilerden g3 düşer mikrofon yerinden çatlar sen de patlarsın. o yüzden g3 pek tavsiye etmem onu düşünüyorsan. g2 legit ama her türlü.

ayrıca evet oneplus general mobile gibi değil yani adamlar baya sansasyonla geldi. kronik sorunu var mı bilmiyorum ama duymuştum öyle şeyler diye hatırlıyorum. fiyatına göre çok güzel bir telefon ama garanti vs. hak getire işte.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

su mu one plus dediginiz sey? http://www.ebay.com/itm/OnePlus-One-16GB-5-5inch-White-Unlocked-Smartphone-/371108417853?pt=Cell_Phones&hash=item5667c9113d

oyle cok da asiri ucuz degilmis. 16 gb az gibi zaten en ucuz modeli bu. hangi telefonun dengi oluyor simdi?

specleri gayet iyi gibi

edit: 64 gb olani 350 dolarmis, invite da 25 dolar civarina bulunuyor ebayde
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

büyüklük korkutuyor ilk başta ama sonra hiç şikayet ettiğini duymadım.

ilk çıktığında vatandan 800 e almıştık üstelik iyi olmuştu. bariz bir şekilde avantajlı gelmişti bana, bütçemizde fazla değildi. lg g2 alacaktık onu almasak, hatun zenfone u tercih etti. o sırada vatan da 1100 lira mıydı neydi g2 üstelik. iki telefon arasındaki özellik farkı da 300 lira edecek kadar yoktu.

bende zenfone virali oldum iki başlıkta da sdfsd

ama o fiyata çok iyi telefon bence
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ozellikleri iyi guzel de telefonun ureticisi hong kongta diye biliyorum

yarin obur gun bisey olsa telefonu alip kafasina atabilecegin bir muhatabin yok hele tr de

7-8 ab ulkesine 2 sene garanti + shipping covered diyor mesela ama onda da telefonda bi sorun ciksa 1 ay telefonsuz gezicen minimum lol
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...