Zikko Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 din denilen şey kesin bağlılıktır, sorguladıkça uzaklaşırsın, sorgulamadıkça bağlanırsın. thats all. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 şu dont masturbate i nereden çıkartıyorsunuz 31 günleri düzenleyip, emekçilerin binbir zorlukla çektiği filmleri korsan indirip asılırsanız tabi zararlı en azından parasını ödeyin dolduysa çek geç Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 istanbulbeyfendisi said: Müslümanlıktan iğreniyorum ama Allah inancım var, allah için evde namaz kılıyorum,tövbe ediyorum ama diğer ibadetler gösteriş uğruna yapıldıgı hissi veriyor. Bir yanım ateist gibi ama diğer yanım bir umut var diye inancımı sorgulatıyor, Evrime inanıyorum ancak olasılıkları göze aldıgım zaman böyle bir gezegenin oluşması ve oluştuktan sonra yer çekiminin denge sağlaması-güneşin ve ayın dünyaya etkisinin rastgele oldugunu varsaydım ama insanın bu kadar donanımlı olup çevresinin ona uyum sağlaması, sanki bir amaç için geldiğimizi düşündürüyor. https://www.google.com.tr/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=mehmet+okuyan&tbm=vid buradan bir başla bakalım kuran'ı okuyup, anlayıp uygularsan sorun çözülür mealler %100 karşılamıyor anlamı, bazılarında da hatalı çeviriler var anlam bütünlüğünü bozan şöle örnek vereyim ingilzice biliyorsundur büyük ihtimal herhangi bir altyazılı filmi izlerken bile çevirideki yetersizliği farkedebiliyorsundur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 bu eleman threadi açıp kaçıyor. kolay gelsin :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 istanbulbeyfendisi said: Allah inancım var Bir yanım ateist gibi ??????? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 daha ne kadar bariz olabilir ki? yapmayın etmeyin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 yapın, edin. çok gülüyorum ben. forgiver hele ahah devam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
scorch Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 forgiver ya. 45'inden sonra mesihim ben diye gezebilecek karı kızın parasını iç edecek potansiyeli var. siz halinize yanın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grego Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 hadi adam arada bir yerde kalmış, ama siz neyin tatavasındasınız. sonra forum çok bozdu abi yee. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonfire Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 Forum ayrımcı o konuda, aynı başlığı eskilerden biri açsa yada sevilen üyelerden biri o zaman yine lagaluga eden olur ama düzgün cevap sayısı fazla olur (din'de ne kadar düzgün cevap olabilirse artık). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 daha yeni forum bozdu konuşmalarından sonra ibretlik bir konu daha tebrik ediyorum emeği geçenleri Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wishmaster Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 Forum eskiden de bozuktu. Siz daha alçakgönüllüydünüz, şimdi hepiniz şımardınız. Fark bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 alakası yok, adamların başka eğlencesi yok belli ki, buradan tatmin oluyorlar yazık be size de belli bir kesim "forum" olarak kullanmak istiyor diğer bir kesim ki, forum yapılırken üstlerine yapılan kitle, eski alışkanlıkları ile sözlük anlamı dışında "kahvehane" olarak kullanmak istiyor olan bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 Dragonfire said: Forum ayrımcı o konuda, aynı başlığı eskilerden biri açsa yada sevilen üyelerden biri o zaman yine lagaluga eden olur ama düzgün cevap sayısı fazla olur (din'de ne kadar düzgün cevap olabilirse artık). eskilerden olmakla alakasi yok. konuyu acan adam, ciddi sekilde cevap bekleyip, bir sey tartisma amacinda olsa konu da farkli ilerler. gerci dedigin gibi konu din olunca ilerlenecek cok biryer de yok. 2 cevap geliyor biri git kuranoku, digeri de dinlol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zikko Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 forum, günümüz teknolojisiyle kahvehane'nin sanal ortama taşınması değil mi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jaegerjaquez Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 nekuranmışarkadaş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KidLazer Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 ben almanyada kaldığım son 1.5 sene boyunca ateizme geçtim. aşamalı oldu. ilk önce dinden kurtuldum sonra allah inancından. kafam ne denli rahat anlatamam. eskiden bişe olsun diye içim içimi kemirirken allahım yardım et allahım şöyle böyle diye yalvarıyodum simdi kafa rahat bakıyorum mantıklıysa olur mantıksızsa olmaz.ayrıca uzayla ilgili bilimsel araştırmalara da son zamanlarda merak sardım bunun da etkisi oldu. biraz saçma olur ancak bize dayatılan hep madde yoktan var olmaz o yüzden yaratıcı bir güç mutlaka vardır. neden hep tersini düşünüp ya ilk madde sadece varolduysa diyemiyoruz? bu da bir fikir sonuçta ciddi ciddi düşünür oldum bunu son zamanlarda.. ha bu arada arka planda black sabbath - god is dead çalıyor bu da tesadüf müdür bilemedim sdfs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 benim kapı zilim "din den dön" diye çalıyor en atayist satanist benim! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 hauhauhahe ne espri be, kendin mi yaptın senko Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rasmon Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 senko said: benim kapı zilim "din den dön" diye çalıyor en atayist satanist benim! ehere Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 evet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 Maddenin yoktan varolmaması fizik yasalarıyla alakalı bir durum yahu. Herhangi bir tanrıyla bağlantısı yok(dinci zorlar uydurur bir şey ama yok yani). Yıldızlar, büyük patlama vs. dünyaları oluşturan maddeleri içeriyor diyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 scorch said: forgiver ya. 45'inden sonra mesihim ben diye gezebilecek karı kızın parasını iç edecek potansiyeli var. siz halinize yanın. http://gcube.milliyet.com.tr/Detail/2013/07/01/adnan-oktar-ile-tanismadan-once--adnan-oktar-kedicikler-1372018.jpg hiç tarzım değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 loldin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 şimdi durumunu kendimce özetleyeyim; insan egosu gereği kendinin bir raslantı sonucu dünyada olduğunu ve amaçsız bir şekilde var olmuş olabileceğini kabullenmek istemez. bu yüzden de kendi varlığını anlamlandırmak için dinler yoluyla bir amaç için geldiğine inanmak ister. sen zaten dinlerin mantıksızlığını kendince kabul etmişsin. lisedeyken ben de şuraları mantıklı şurası saçma şurda şöyle demiş ama böyle demek istemiş diyerek dini eğip büküp kendi inanç sistemimi geliştirmeye çalışmıştım. Ancak sonra farkettim ki din dogma, olduğu gibi kabullenmen gerek ve eğer sana saçma geliyorsa şekillendirmen sadece kendini tatmin etmeni sağlıyor. şimdi sokaktaki insanlara baksan yüzde 90 ı müslümanım der, ama kimi oruç tutar kimi sadece bayram namazına gider kimine göre başörtüsü takmak dini bir gerekken kimi ben iyi bir insanım ibadet etmesem de allah beni biliyor der, kimi alkol alır ama allaha inanıyorum ben der vs. aslında hepsinin tek ortak noktası yaratıcı bir güce inanıyor olmaktır ki bunun nedeni de insanın evrende yetersiz olması ve çoğu şeye gücü yetmediğinden sığınacağı, imkansız şeyleri isteyebileceği birinin olmasının verdiği rahatlıktan vazgeçmek istememesidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar