Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dinden çok uzaklaştım

istanbulbeyfendisi

Öne çıkan mesajlar

istanbulbeyfendisi said:

Müslümanlıktan iğreniyorum ama Allah inancım var, allah için evde namaz kılıyorum,tövbe ediyorum ama diğer ibadetler gösteriş uğruna yapıldıgı hissi veriyor.

Bir yanım ateist gibi ama diğer yanım bir umut var diye inancımı sorgulatıyor, Evrime inanıyorum ancak olasılıkları göze aldıgım zaman böyle bir gezegenin oluşması ve oluştuktan sonra yer çekiminin denge sağlaması-güneşin ve ayın dünyaya etkisinin rastgele oldugunu varsaydım ama insanın bu kadar donanımlı olup çevresinin ona uyum sağlaması, sanki bir amaç için geldiğimizi düşündürüyor.

https://www.google.com.tr/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=mehmet+okuyan&tbm=vid
buradan bir başla bakalım
kuran'ı okuyup, anlayıp uygularsan sorun çözülür
mealler %100 karşılamıyor anlamı, bazılarında da hatalı çeviriler var anlam bütünlüğünü bozan

şöle örnek vereyim
ingilzice biliyorsundur büyük ihtimal
herhangi bir altyazılı filmi izlerken bile çevirideki yetersizliği farkedebiliyorsundur
Sosyal ağlarda paylaş

alakası yok,

adamların başka eğlencesi yok belli ki, buradan tatmin oluyorlar

yazık be size de

belli bir kesim "forum" olarak kullanmak istiyor

diğer bir kesim ki, forum yapılırken üstlerine yapılan kitle, eski alışkanlıkları ile sözlük anlamı dışında "kahvehane" olarak kullanmak istiyor

olan bu
Sosyal ağlarda paylaş

Dragonfire said:

Forum ayrımcı o konuda, aynı başlığı eskilerden biri açsa yada sevilen üyelerden biri o zaman yine lagaluga eden olur ama düzgün cevap sayısı fazla olur (din'de ne kadar düzgün cevap olabilirse artık).

eskilerden olmakla alakasi yok. konuyu acan adam, ciddi sekilde cevap bekleyip, bir sey tartisma amacinda olsa konu da farkli ilerler. gerci dedigin gibi konu din olunca ilerlenecek cok biryer de yok. 2 cevap geliyor biri git kuranoku, digeri de dinlol
Sosyal ağlarda paylaş

ben almanyada kaldığım son 1.5 sene boyunca ateizme geçtim. aşamalı oldu. ilk önce dinden kurtuldum sonra allah inancından. kafam ne denli rahat anlatamam. eskiden bişe olsun diye içim içimi kemirirken allahım yardım et allahım şöyle böyle diye yalvarıyodum simdi kafa rahat bakıyorum mantıklıysa olur mantıksızsa olmaz.ayrıca uzayla ilgili bilimsel araştırmalara da son zamanlarda merak sardım bunun da etkisi oldu.
biraz saçma olur ancak bize dayatılan hep madde yoktan var olmaz o yüzden yaratıcı bir güç mutlaka vardır. neden hep tersini düşünüp ya ilk madde sadece varolduysa diyemiyoruz? bu da bir fikir sonuçta ciddi ciddi düşünür oldum bunu son zamanlarda..

ha bu arada arka planda black sabbath - god is dead çalıyor bu da tesadüf müdür bilemedim sdfs
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi durumunu kendimce özetleyeyim;
insan egosu gereği kendinin bir raslantı sonucu dünyada olduğunu ve amaçsız bir şekilde var olmuş olabileceğini kabullenmek istemez.
bu yüzden de kendi varlığını anlamlandırmak için dinler yoluyla bir amaç için geldiğine inanmak ister.
sen zaten dinlerin mantıksızlığını kendince kabul etmişsin.
lisedeyken ben de şuraları mantıklı şurası saçma şurda şöyle demiş ama böyle demek istemiş diyerek dini eğip büküp kendi inanç sistemimi geliştirmeye çalışmıştım.
Ancak sonra farkettim ki din dogma, olduğu gibi kabullenmen gerek ve eğer sana saçma geliyorsa şekillendirmen sadece kendini tatmin etmeni sağlıyor.
şimdi sokaktaki insanlara baksan yüzde 90 ı müslümanım der,
ama kimi oruç tutar kimi sadece bayram namazına gider kimine göre başörtüsü takmak dini bir gerekken kimi ben iyi bir insanım ibadet etmesem de allah beni biliyor der, kimi alkol alır ama allaha inanıyorum ben der vs.
aslında hepsinin tek ortak noktası yaratıcı bir güce inanıyor olmaktır ki bunun nedeni de insanın evrende yetersiz olması ve çoğu şeye gücü yetmediğinden sığınacağı, imkansız şeyleri isteyebileceği birinin olmasının verdiği rahatlıktan vazgeçmek istememesidir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...