Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Siradisi Bir Konu ve Patiye Elveda

Laurelin

Öne çıkan mesajlar

Laurelin

Geçiş sürecinin Türkiye'deki zorluklarından bahsetmişsin. İran'da olsan işin daha mı kolay olurdu? Çünkü bir ara İran'da devletin trans bireylere destek olduğunu anlatan ezber bozan bir post yazmıştın. Geçe n de bir belgesel izliyordum oradaki kadınlar ile ilgili, kadınlar futbol takımında 3 tane erkeklikten kadınlığa geçmiş oyuncu vardı.
Sosyal ağlarda paylaş

ahahahah facebookta kalanlarin sonuncusuda halloldu, cumle alem biliyor artik bitti bu iskence :D uyku ve yemek haric neredeyse durmadan yaziyorum actigimdan beri, hani kendime yilbasi hediyesi olarak nine west ten aldigim cizmelerimi almistim iki dakika cikip (yurtici kargo beni evde bulamamis lol), bu saate kadar kapagini acip denemedim bile, unuttum tamamen

YANLIZ BI DAKKA! BISI FARKETTIM!

44 cift ayakkabisi olan biri olarak senelerdir ozenip katilamadigim "geleneksel" ayakkabi tavsiyesi (a.k.a. igrenc bir ayakkabi aldim, cok iyi oldugunu zannedip paylasiyorum) threadlerindeki cirkinlige bende artik cekinmeden katkida bulunabilirim!

http://i.imgur.com/2d5zKGP.jpg

"roket adam" said:

Bu arada mesajda arada birkaç yerde isimleri redakte etmeyi unutmuşsun, sonra sıkıntı olmasın. Hepsini silmişsin birkaçı kalmış çünkü o yüzden dedim. Off topik

duzelttim tesekkur ederim :D

deadwoll said:

Ya her şey süper de >_<

Anladın sen sdjf

Oce4n said:

ama ona yapacak bişiy yok >_<

ya emotelar rahatsiz ediyorsa ozur dilerim, baya kontrolsuz yaziyorum 3 gundur. normalde bir yaziyi postlamadan once suzgecten gecirirdim ben, feminen gorunebilicek veya beni riske atabilicek cumle ifadelerle beraber smiley leri ve emotelari hep yoketmeye calisir anca gerektikleri yerde kullanirdim.

korkunc duygu yuklu oldugum icin resmen spamliyorum emotelari dikkat etmeden, farkindayim bende ama bu kadar sene duygusuz bir insan rolunu oynadiktan sonra heleki renkleri gorebilme yetimi geri kazanmisken kendimi tutmam cok zor su anda. Ozellikle en sonunda ozgur bir sekilde yazabiliyorken. Uyesi oldugum yabanci forumlarda zaten hep boyle yazardim ben saklanma derdim olmadigi icin. bazen 4chan dada emote kacirdigim oluyor, parca pincik ediyorlar direk ahah

emotelarimi filtrelerim gene goz rahatsizligi veriyor, yaziyi okunamaz yapiyor, formati bozuyor veya sadece sinir bozucu geliyorsa. Su anda bos bir kanvas gibiyim cunki, temizledim komple herseyi ve sifirdan basladim yani.Ornek yakin arkadaslarima ozellikle giyim kusam konusunda hep yalvardim "olmamissa, becerememissem ne olur olmadi diyin! elestirin!" diye.

SeaGle said:

Lauren bisi sorucam belki arada konusulmustur ama denk gelmedim.

Ses olayi nasil hallediliyor. Yani feminen bi sese sahip olabiliyo musun? Hormon tedavisi sonrasi kendiliginden degisiyor mu yoksa ses tellerine operasyon yapilmasi mi gerekiyor?

Fiziki mudahalelerle degisebiliyo mu yani? Yoksa bi surec icerisinde sen sesini yonlendirerek mi degistiriyosun?

cok iyi oldu burada sordugun cunki baya soru geldi ozelden hep tek tek yazdim, ses en buyuk problem bizim icin. catladiktan sonra sesi geri dondurmenin HICBIR yolu yok su anda. ses egitimleri sart ama korkunc kendini adamak gerekiyor bunlara aylarca. gunde 1-2 saat filan ses telleri yorulana kadar egzersiz yapiliyor.

biraz kendini bu ise adamak ve yetenek ile azicik muzik bilgisi gerekiyor. soyle lanet bisi var bu egzersizler kisiye ozel olmak zorunda, birisi icin ise yariyan digeri icin ise yaramiyor kesinlikle, herkesin sesini kazanmasi kendi ozel yolu ile mumkun anca. ben 80 kusur euro verip bir egitim paketi satin almistim baslangic icin, 2 ay cabaladim hicbir gelisme olmadi misal. beni su anda en cok rahatsiz eden sey sesim, bana yabanci gelmesini ve utanmami vs gectim cogu zaman agzimi acana kadar "hanfendi" o noktadan sonra "beyfendi" oluyorum insanlar icin.

sesi cozunce bile oturmasi uzun sure aliyor, baslarda yeni ses gunde 1 saat konusmaya bile dayanamiyor korkunc agri yapiyorken zamanla insanlar eski seslerini kaybediyorlar tamamen eger arada bir kullanmazlarsa :)

sarki soyleyebilmek EN zoru, bide soyle asmis insanlar var

http://www.youtube.com/watch?v=BZAiz86XQHg

"kiz ayni sarkida hem soprano hem tenor soyliyor beaaa" yorumlari ile bi ara cok meshur oldu bu

suda bir egitim videosu ornegi ki en meshuru bu

http://www.youtube.com/watch?v=qbaj4tIX1kw

Ses ameliyatlari korkunc basarisiz ve riskli oluyor, sesi komple kaybetme tehlikesi var. Basarili olsada cikan ses insan sesi olmiyor genelde.

En son bir koreli cikti seoul de yeni bir yontem buldu ses ameliyatlari ile ilgili, hem basarili hemde guvenli ama ses egitimi yapmamis kisilerde ise yaramiyor direk. Yapmis kisilerin ise sesini ucuruyor, eski sese kayma riskini azaltiyor, vocal range i yukseltiyor ve en muhimi gulme, oksurme gibi ses egitimiyle degismesi imkansiz seyleri duzeltiyor. vocal range olayi oyle mukemmelki koroda bu ameliyattan sonra mezzo soprano soyleyebilmis bir kiz var, onun ses before after i su misal:

http://www.youtube.com/watch?v=OLIar0LPVrk

hem cok basarili bir gecis sureci yasadi ve bitirdi mesela bu hemde boyle tam benim hayallerimdeki kalitede bir ses elde etti, kiskanmiyorum desem yalan soylemis olurum :) bende tutundum bi ara seoul e gidip olucam bu ameliyati diye hatta yanima 2 hafta benim yerime konusucak bir arkadasta buldum (2 ay konusmak yasak ameliyat sonrasi) ama ses egitimi yapmadan bu ameliyati olanlarin berbat seslerini gorunce vazgectim, ucuzda diil hani 10.000$

bide klasik trans sesi var iste gay lispin bir varyasyonu olan butun tv de filan gorudugunuz turk translarin kullandigi. o hem kotu ses aliskanligi yapiyor, hem cook ama cok yapmacik hemde agzini actigin zaman daha "transim ben" diye haykirmis oluyorsun. Ben misal o ses yerine kendi sesimde kalirim daha iyi hani, en azindan bariz ve fake degil ( ki korkunc itici ve tiksinc oldugu gercegi de var), direk dilsiz numarasi yapip cep telefonundan yazicam iste daha onceden dedigim gibi :)

hala "bu durum bir tercih" seklinde bir dusuncesi olan forum disindan biri varsa onun icin gelsin

http://assets.diylol.com/hfs/325/244/6b9/resized/deus-alicorn-meme-generator-i-never-asked-for-this-123f6e.jpg?1364631248.jpg

turkiyede sesini egitebilmis 2 kisi biliyorum ben sadece, bir tanesi ile tanistim sordum yardimci oluyordu ama querr mis kendisi, herkesle iletisimi kopardi, sacini kesti takim elbiseyi cekip erkek moduna geri dondu. donem donem boyle gecermis o bir oraya bir buraya. Ikinci kisinin ise annesini taniyordu annem, sorduk birkac defa nasil egitti sesini diye, bin tane biri birini tutmiyan yalan uydurdu kadin, hormondan inceldi dedi (imkansiz bu), kendi bisiler yapti valla bilmiyorum dedi ve en son yaaa onun sesi hep oyledi diye yalanin en buyugunu savurdu. Kendi kizi tek ve ozel olsun, baskasi ogrenmesin modundalar, sonra kendilerine "destek" gurubu diyorlar

Sesin en olmadik zamanda kaymasi da klise sakalardan biridir, ikea thailand da soyle korkunc transfobik bir reklam cekmis misal

http://www.youtube.com/watch?v=-He6O2k07Lw

son olarak /v/ de bir adam vardi bi ara trans falan olmadigi halde sirf FPS lerde milleti trollemek icin oturup ses calismis, kayboldu sonradan ortadan :)

xunn said:

Abi forumun en çok sevilen kız üyesi eski delikanlı.

Broteam için bir win daha.

http://i.imgur.com/oXYhx7v.jpg

ahahahaah <3 <3 <3

Nigger_of_the_sand said:

Laurelin

Geçiş sürecinin Türkiye'deki zorluklarından bahsetmişsin. İran'da olsan işin daha mı kolay olurdu? Çünkü bir ara İran'da devletin trans bireylere destek olduğunu anlatan ezber bozan bir post yazmıştın. Geçe n de bir belgesel izliyordum oradaki kadınlar ile ilgili, kadınlar futbol takımında 3 tane erkeklikten kadınlığa geçmiş oyuncu vardı.

iranda bir trans birey olarak daha rahat ederdim tabiki (kiyafetlerin altina gizlenmek zaten win ahahah) ama bir kadin olarak cok kotu aci cekerdim o yuzden gercekten ama gercekten turkiye cok daha iyi

Bilmiyenler icin humeyni nin fetwa si var konu ile ilgili. tabi iran develtinin niyeti iyi degil, escinsellik ile bunu ayiramadiklarindan bu maeliyatlara destek olursak escinsel kalmaz ulkede, hepsini duzeltiriz diye dusunuyorlar. Ne yazikki erkekligi ile bir problemi olmayan suruyle gay sirf rahat bir sekilde cinselligini yasiyabilmek icin bu tuzaga dusuyor ama coook buyuk sorunlar yasiyorlar sonra. hani vucut ile beden denge icindeyken ameliyat bunu bozuyor direk, erkek vucdunda bir erkek iken direk kadin vucudunda bir erkek oluyor ve dysphoria yi yasiyor kendine yabanci bir vucutta, cidden cok trajik.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada emote kullanman rahatsızlık falan vermiyor da, 10 senenin hıncını alıyorsun resmen. O dikketimi çekti sdf.

Böyle bir şeyle ben uğraşacak olsam ona buna açıklamayı geçtim de o kadar yere git gel, evrak işleriyle uğraş falan ona üşenirdim. Sırf o yüzden +rep (1 aydır sözleşme yenileme evrağını teslim edemedim mk. İşten atacaklar.)
Sosyal ağlarda paylaş

gece gece candy nin sarkisi dilime dolandi, sizde gorup surunun!

http://www.youtube.com/watch?v=N8KTFbVynco

ya hani masaustunde duran tezimin anket taslagini iki gundur asistana maillamaya useniyorum bende misal, 10-15 mouse hariketi ile yapilicak bisi hani. tiksiniyorum evrak gotur evrak yolla islerinden ama konu bu olunca 1 ay tek bir raporun pesine git gel yapabiliyorum iste ahahah

gerci thailand vizesi icin biraz slackliyip gec kaldim, yilbasindan sonra acil halletmem lazim onu
Sosyal ağlarda paylaş

Nigger_of_the_sand said:

Laurelin

arada iranı da övdük, çaktırmayın :) şaka şaka
Sosyal ağlarda paylaş

Ahahahah iran i ovenler <3

Dun gece artik facebooktan attigim son mektuplarada bu sabah cevap geldi, en dindar ve yobaz kesin beni taslar dedigim arkadasim bile bana kalbini acmis :D hicbir kitabi kapagiyla yargilamam gerektigi artik kafaya cakildi direk. Ayni surec icind esahip oldugu herkesi kaybeden ve sifirdan hayata baslamak yetmiyormus gibi bunu yanliz yapmak zorunda olan tanidiklarima kiyasla 11/10 luk hikaye oldu direk :D 2 kisi haricinde hickimseyi kaybetmedigim gibi tonlada yeni bag kurdum ve eski baglarimi guclendirdim :D yeni kurdugum bu baglari zamana kaybetmemek icin elimden gelen herseyi yapicam! 28 sene konusmadim, var olmama bile izin verilmedi artik kimse susturamaz beni :D

Bir ruyada gibiyim gercekten donup donup mutluluktan agliyorum, insallah bir ruya degildir de bitmez hic, herkesten saklandigim bir sabaha uyanmak zorunda kalmam gene
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...