Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Siradisi Bir Konu ve Patiye Elveda

Laurelin

Öne çıkan mesajlar

incik cincik yorumlar yapılmış, hepsine katılıyorum, çok tebrik ediyorum.

politik bir yorum da yapacağım. türkiye'de son yıllarda subaltern kimlikleri sayesinde politik-aktivizm alanında veya yazın dünyasında bir yerlere gelen çok insan var. lgbt aktivistleri de böyle. hiçbir birikimleri olmamasına rağmen, foucault'dan, post-feministlerden falan apardıkları birkaç sığ fikirle hemen "marjinal-popüler" alanda bir kanaat önderliği statüsü kapıyorlar. ve çok da nobran, burunlarından kıl aldırmayan bir tavırla yapıyorlar bunu. eşcinselsen, transsan, kürtsen, alevisen; mevcut fikirsel konumuna nasıl ulaştığını açıklaman gerekmiyor sanki. ezilmişlik üzerinden kurulan agresif-sorgulanamaz bir tavır var.

demek istediğim şu ki viktor, buradaki tartışmalarımızı hatırladığım kadarıyla, aynı nobranlık, peşin hükümlülük sende de var olabilir. pozitif ayrımcılık yapmam aynı sertlikle cevap veririm baştan söyleyeyim :P tekrar tebrikler başarılar yeni hayatında
Sosyal ağlarda paylaş

µh said:

Gizli said:

kedi, köpek, karga vb. canlıların düşünemediğini söylemeyin lütfen. sinir sistemi geliştirmiş tüm canlılar düşünebilir diyelim o zaman.

Ben aksini iddia etmedim zaten. Üreme amacı olmayan homoseksüel hayvanları her türde görebilirsin, en ünlü örneği dişi penguenle ilişkiye girmeyi kesinlikle reddeden, erkek erkeğe takılan gay penguenler. Hayvanlar içinde bile olayı sadece üreme olmayanlar var yani.

İkinci bir mesele de insan nasıl mutlu oluyorsa öyle yaşar. Yaşamın amacı, üremek falan bunlar hiçbir somut anlamı olmayan felsefi sorular.

abi bir durumun diğer canlılarda da görülmesi bunun anormal bir hata olmadığını göstermez. saçma bir örnek olacak ancak diğer hayvanların da grip olabiliyor olması gribi bir rahatsızlık olarak görmemizi engellemez. o gay penguenlerin genomu çoğalamadıkları için yok olup gidecektir. diğerleri ise yaşamaya devam edecektir.

elbette insan nasıl mutluysa öyle yaşar ben hiçbir şekilde bu konuyla ilgili bir şey yazmadım. daha önce de belirttiğim gibi viktor'a bunu hastalık olarak adlandırmanın doğru olup olmadığını sormam tamamen neyin doğru olduğuna olan merakımdan dolayıdır.
Sosyal ağlarda paylaş

kermit said:

arkadaşlar yıkama yağlama bittiyse viktor için diğer bir döneme geçiyoruz
kusura bakma viktor ama bu yaptığının dinimizce uygun olmadığını düşünüp, gerekli mercilere adresini adını ve ne kadar bilgi varsa hepsini paylaştık. Alperenler ve Akparti gençlik kollarıyla mücadelende başarılar.

LET THEM COME!

http://dailyanimeart.files.wordpress.com/2012/05/erza_scarlet_by_ioshik.jpg

Cuce said:

http://i.imgur.com/hRXdGaq.jpg

oha abi gercek broymus bu. eleman manitasına manita olmus.

bide acıkcası kırıldım ben biraz. yok laf edermişisiz dalga gecermişsiz falan..

carmen carrera olaganustu biri gercekten, victorias secret melegi olsun diye kampanya filan duzenlediler bi ara.

http://www.youtube.com/watch?v=zNq5EBnA8ho

surda oyun oynadilar bir adam kasten satasti ona trans oldugu icin, musterilerin adama karsi awesome tepkilerini cektiler <3

carmen

http://images.sodahead.com/profiles/0/0/3/7/8/4/7/6/9/Carmen-Carrera-123607170584.jpeg

ShadowFury said:

Ama gerçekten, hayatta karşına çıkabilecek zorluklar burada yaşayabileceklerinden kat kat fazla olacaktır, üzerine bir de bu zorlukların üstünde kapatacak bir tuş, bloklayacak bir ModeZ, en geç birkaç saat içerisinde tepesine inecek bir banhammer olmayacak. Burada bile tepkilerden kaçmayı düşünüyorken dışarıdaki tepkilerle nasıl karşılaşmayı düşünüyordun?

Yaptığın gerçekten çok cesaret isteyen, saygı duyulacak bir şey. Kim bilir kaç kişi korkup, çekinip, mutsuz olmak pahasına istemediği bir hayatı, istemediği bir kimliği yaşamak zorunda kalıyordur.
Bu kararı almak mı daha zor, yoksa istemediğin biri olarak yaşamak mı gerçekten düşünemiyorum bile, dediğin gibi empati kurması çok zor bir durum. Umarım mutlu olursun.

tesekkur ederim :)

evet toplumda baya zorlanicam, eger ayirt edilemez hale gelmeyi basarirsam ses sorununu filan halledip hicbir sorunum olmiycak ama :) "passing" trans kadinlari kimse rahatsiz etmez cunki kimse anlayamiyor durumunu adi ustunde "pass"

ama hetero beyaz erkeklerin oynadigi mario kivamindaki hayat oyununa kiyasla benim dark souls oynadigim yalan degil >_< sokaktaki garibanlar ise direk battletoads oyniyor ne yazikki

yav said:

bol şans diliyorum
etkilendim ben dirayetinden
harika bir insana benziyorsun

lucy'de geçiyodu (dandik film ama), canlının yaşama amacı edindiği tecrübe ve bilgiyi sonrasına aktarmaktır diye. kafamı kurcalamıştır şimdilik (24) ömrünü üreyerek tamamlamak istemeyen biri olarak. yazmaya devam et bence bir şekilde. vaktinde amaç bellediğin insanlığa faydalı olma olayına herkesten çok daha yakınsın gibi. sevmiyorum böyle fikir veriyomuş gibi yazmayı da ama. kusura bakmıcan artık.

tesekkur ederim :D insallah birilerine bir katkim olur geberip gitmeden ki en buyuk dilegim o :D

BonePART said:

PrudenT said:

BonePART said:

bide şunu sormamız lazım
viktordan sonra buraktan açıklama ne zaman gelecek
tek tek female char açanlar dökülsün

ben açıyorum da
izlemesi daha zevkli geliyor ondan lan vallahi :/

viktorlarda öle diyodu
adama mı bakıcam diyodu

neyse bide pop nerde olm
askere mi aldıalr aceba bedelli öncesi

yaa ne diyim baska >_<

ama bikac defa konusmalarda snake in poposunu izlemekten zevk aldigimida soylemistim ustu kapali ahahah

http://fc01.deviantart.net/fs71/f/2010/045/4/b/Snakes_Ass_by_SnakesAssPLZ.jpg

popuda gene federaller aldi sanirim party van a yada kacislarda gene :D onun tepkisini merak etmiyor degilim ahahaha

moncici said:

incik cincik yorumlar yapılmış, hepsine katılıyorum, çok tebrik ediyorum.

politik bir yorum da yapacağım. türkiye'de son yıllarda subaltern kimlikleri sayesinde politik-aktivizm alanında veya yazın dünyasında bir yerlere gelen çok insan var. lgbt aktivistleri de böyle. hiçbir birikimleri olmamasına rağmen, foucault'dan, post-feministlerden falan apardıkları birkaç sığ fikirle hemen "marjinal-popüler" alanda bir kanaat önderliği statüsü kapıyorlar. ve çok da nobran, burunlarından kıl aldırmayan bir tavırla yapıyorlar bunu. eşcinselsen, transsan, kürtsen, alevisen; mevcut fikirsel konumuna nasıl ulaştığını açıklaman gerekmiyor sanki. ezilmişlik üzerinden kurulan agresif-sorgulanamaz bir tavır var.

demek istediğim şu ki viktor, buradaki tartışmalarımızı hatırladığım kadarıyla, aynı nobranlık, peşin hükümlülük sende de var olabilir. pozitif ayrımcılık yapmam aynı sertlikle cevap veririm baştan söyleyeyim :P tekrar tebrikler başarılar yeni hayatında

ahah ama konu tartisma olunca soyle oluyorum ben

http://cdn3.nerdapproved.com/wp-content/uploads/2012/06/the-credible-hulk-600x410.jpg?874fb4
Sosyal ağlarda paylaş

Gizli said:

abi bir durumun diğer canlılarda da görülmesi bunun anormal bir hata olmadığını göstermez.

Bak her seferinde farklı kavramlar kullanıyorsun. Ben hatadır yada değildir gibi bir yargıda bulunmadım. Canlıların amacı üremektir lafına cevap olarka düşünen canlının yaşam amacına kendi kendine karar verebileceğini söyledim. konuyu dallanıp budaklandırmaya gerek yok.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...