Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kendi Kendine Konuşmak

Istari

Öne çıkan mesajlar

Muhteremler, müsaadenizle bir konuda fikrinizi almak istiyorum.

Eskiden beri kendi kendime konuşurum, ama sanki bu durum son zamanlar biraz fazlalaştı ve kontrolümden çıkmaya başladı. Kendi kendine konuşmaktan kastım iç ses olarak yaptığımız konuşma değil. Onu zaten hepimiz yaparız. Benim söylediğim; iç ses olarak aklımdan geçirdiğim şeylere dış ses olarak cevap vermem. Eskiden en fazla fısıltıyla kendimle konuşurdum, şimdi bildiğin normal konuşma sesimle bile kendimle konuştuğum oluyor.

Mesela; sokakta yürürken ya da kalabalık bir ortamdayken bazen aklımdan geçirdiğim şeylerin bir iki sözcüğünü yüksek sesle söylüyorum. Ya da aklıma geçmişte olan ve pişmanlık duyduğum bir şeyler geliyor, ''Onu öyle yapmayacaktım işte!!'' diye yüksek sesle söyleniyorum. Zaman zaman bu konuşmalar, monologdan çok dialoga dönüşmeye başlıyor, bildiğin iç sesimle farklı düşündüğüm konular oluyor.

Ben aslında bu durumdan çok da şikayetçi değilim, yalnız yaşadığım için pek problem olmuyor ama üstte de anlattığım gibi bazen olur olmadık yerlerde bunu yapmaktan rahatsızlık duyuyorum.

Delirdiğimi filan düşünmüyorum, çokta önemli bir şey değil ama bu durumu da fazla abartmak istemiyorum. dışarıdan garip gözüktüğüm muhtemeldir. bir tavsiyeniz var mı?
Sosyal ağlarda paylaş

Valla son gunlerde bendede oldu bu kafamda dusundugum seyleri kendime sesli olarak soyluyorum falan acaip isler ama daha oyle disarda falan milletin ynnda olmaya baslamadi

Bnm kuzenin basina sey gelmisti bi ara yari uyku modunda kendiyle kavga ediyodu havaalaninda tabi millet direk deli gozuyle bize bakiyodu
Sosyal ağlarda paylaş

abi neden her insanı tek bir tipe indirgemeye çalışıyorsunuz? neden her farklılığa delilik gözüyle bakılmaya başlandı? hezeyanlara sahip değilsen ve bir şeylere zarar vermiyorsan deli değilsindir ki görünen o ki günlük hayatın gayet normal. "kendi kendime konuşuyom arada deli miyim ben acaba?" demek saçma baya.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...