Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Counter-Strike: Global Offensive #6

Silphatos

Öne çıkan mesajlar

Auril said:

ölüp ölüp p90-auto noob diyenlere çok gülüyorum ya
madem öyle noob adama ne diye ölüyon

P90 tamam biraz daha aim isi de, auto sniper hic oyle degil ya. Uzundan ac cift durbun tak tak 2-3 mermiye aliyosun bi adami. Bi de kekan gibi tek tek cikiyolarsa daha zevkli oluyo.

En güzeli de kapi-kutu arkasina pusup mag-7 ile tek atmak. 900 dolares de cepte. Sdf
Sosyal ağlarda paylaş

p90,mp7 gibi silahlar yerine gore alinmalidir. short tutarken p90 alirsaniz abes olur ama b yi savunurken tunelden gelen 5 kisiye 20 mermilik cold dan 10 kat daha iyidir. karsi taraf eco ve bir yerden rushlayacaklarini dusunuyorsaniz yine p90 iyidir.

ayrica eco yapilip yapilmayacagina taba basarak karar verilir. bakarsin takim alabiliyor mu alamiyor mu.

yeni rank sisteminin de aq. yeter artik duzeltin su boku ya.
Sosyal ağlarda paylaş

nova 4 ornegin averaj oyuncu olmasi gerekmesine karsin aksine n4 mg1 hattinda cok iyi adamlar takiliyordu orada. nova trap olayi sagolsun. smurf accountumla oynadigimda dmg macinda gibi oluyorduk resmen.

sanki butun rating sistemi normal ya da logistic distribution degildi de sola dogru skewed du. simdi nova 3 adam gercekten averaj durumda. asil simdi can egrisi tutmus gibi duruyor.
Sosyal ağlarda paylaş

benim tahminim hilecilere karsi buyuk bir temizlik ve smurflere karsi bariyer koymalarindan biraz once herkesin k-coefficientlarini resetlediler ya da yukselttiler. cunku community artik logistic ya da normal distiribute etmiyordu. hatta muhtemelen coefficientlari gene kisacaklardi ancak dagilimin tekrar bozulmaya basladigini girduklerinde anti-smurf ve anti-hileci bariyer getirdiler ve bor sure daha acik tuttular. neden boyle bir sey oldugunu tahmin ediyorum? elo-hell yuzunden.

normalde istatiski olarak mukemmel bir 1vs1 da elo-hell yoktur. olamazda. iyiysen kazanirsin. kotuysen kaybedersin. nokta.. ancak 5vs5 gercek dunyada oyuncular elo-hell i kendisi artificial olarak yaratir.

soyle anlatayim.premade bir grupla isin basinda k coefficient (certainty) yuksekken hizli rutbe almadiginizi varsayalim. ayrica eski rutbelerden bahsediyorum simdikilerden degil.

3 adet elo-hell grubu vardi. silver master, nova4 ve DMG. bu gruplarin bazi oyunculari agzi ile kus tutsa bir ust gruba bir turlu cikamiyorlardi.

once silver gruptan baslayayim:

1- bu grubun sorunu barizdi. silver master adam ama aslinda nova2 ayarinda oyunu olsun.nova2 adam tek basina 5 silveri yenemez. cunku ciddi taktiksel hatlar yapar. dolayisi ile takimin bir parca katkisina ihtiyaci var.

2- ama oyunu 9 yasindaki cocuklar ile, hic bilmeyenleri ile, round basi afk olanlar ile, mikrofon kullanmayan adamlarla, aimi cok kotu adamlarla rus ruleti oynuyor. bazen iyi adam geliyor bazen kotu adam. mehter takimi gibi iki ileri bir geri hatta bazen iki geri.

3- ancak kaybettikce k-coefficienti mac sayisi arttikca dusuyordu. yani artik daha az elo puani aliyor ve daha cok kazanmasi gerekiyordu, bu da trap yaratiyor iste. bes ya da alti mac streak yapip zar zor nova 1 olup sonra iki-uc macta geri dusup ayni trape geri giriyorlardi.

bu durumda olup benim premade imle nova3 (eski sistemde) ve uzeri olan hic kimse solo que ile bile geri silvera inmedi. bu da olayin ispatidir.

nova 4 te durum daha vahimdir.

1- bu grupta 500-600 winli adamlar vardi. k coefficient o kadar dusmus ki streakle falan bile cikamiyorlar.

2- bu grubun aimi cok iyi adamlari vardi. elite master guardianlara tas cikartan aime sahip ve smurf olmayan oyuncular gordum. ama birbirlerini yene yene bir turlu cikamiyorlardi.

3- nova 4 ler nova3-mg1 arasi eslendigi icin kotu takim arkadasi etkisi az daha azdir. ancak her yeni cs satisinda smurfler ve hileciler yuzunden ciddi rating hiti yerlerdi.

ucuncu grup dmg ler:

1- bu grupta premade lerle tasinan aslinda dmg olmamasi gereken cok insan vardi. aimi kotu olan oyundan anlamayan bazen ikisi birden. bunlar yukselmesi gereken dmg leri uzun sure bu seviyede traplediler.

2- 1100 win le dmg den cikamayan adamlar gordum. bunlarin da k coefficient artik yerlerde surunuyordu.

3- ayrica smurf ve hilecilerin en fazla can yaktigi grup budur. cunku eski sistemde hepsi buraya yigilirdi. novalar yalniz ucuzluk doneminde hit yerken bu grup surekli her gun hem smurften hem hileciden rating hit yerdi.

benim tahminim valve dagilimdaki dengesizlikleri gordu ve coefficientlari acti. boylece traplerdeki adamlar birden zemberek bosalmis gibi hizla ok gibi yukari firladi. gene tahminim henuz yapmadilarsa yakinda coefficientlari kisarlar ve herkes hakettigi rutbellere duser. nova4 trapten cikamayan ama aslinda mg2 olan su andaki dmg sini koruyamaz o zaman. mg2 ye duser ama bir daha nova4 te olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...