AscAnsio Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 Samsung Note 4 aldım, fakat 4 yıldır iPhone 4 kullandığım için Android ile ilk tanışmam bu. Aleti mümkün mertebe maksimum hıza/performansa ulaştırmam için hangi adımları izlemeliyim ve nelere ekstra dikkat etmeliyim, bloatwaredan kurtulmanın en ideal yolları, iOS'un aksine antivirus programı gerekli mi, buna dair iyi bir rehberi olan var mıdır? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 Antivirüs ne yaptığını biliyorsan gereksiz. Masaüstündeki widget'lara ve arka tarafta çalışan uygulamalara dikkat et. Özellikle başarısız dizayn edilmiş bazı uygulamalar gereksiz pil ve performans kullanıyor. Bloatware'dan kurtulmak için uygulama sayfasından disable edebilirsin. İlerde gerekli görürsen tekrar geri getirebiliyorsun böylece. Rom yükleyebilirsin ama bence gerek yok. Çok merak ediyorsan bilinenlerden ve problemsizlerden tercih et. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 Hayırlı olsun. Samsung bloatware dolu. Cm yükle. Galiba herkes öyle yapıyor. Anti virüs de gereksiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 Ben s4 ilk çıktığında almıştım, biraz rom kurmadan kullanıyım dedim, bloatware falan temizledim ama. şu an baya memnunum, hala rom yüklemedim, aklıma da gelmiyor yüklemek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 samsung'u satıp htc satın alabilirsin optimize android istiyorsan para verip optimize etmek yerine para verip optimize edilmişini satın alıyorsun bence 2. daha mantıklı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lazerbulbul Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 Cyanogenmod yükle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 Satip HTC ya da Xperia al. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BalisticGel Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 Lel samsung ve optimizasyon.. Keşke nexus 6yı bekleseydin. Eğer kullanmaya devam edicem diyorsan stabil bir mod çıkmasını bekle. Samsungun touchwiz arayüzü rami yiyip bitiriyor. 3gb ramin 1.5gb ı rahat gidiyor. Stock androidde böyle birşey yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
feodor Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 Google edition'lar haric Maalesef hicbir android cihaz su an yeterince optimize degil. Ama note 4 teknik ozellikleri ve pili bakimindan su an en iyi cihazlardan biri. S-pen nedeniyle custom rom onermem ayrica garantisi riske atilmis olur. Kirk yilda bir kullanacagin uygulamalari kurma. Google play disinda uygulama (apk) indirip kurman risklidir. Fazla widget da ram kasar... anasayfaya bir dashclock bir cok is icin yeter ornegin. Clean master optimizasyon acisindan is gorur bir uygulama. Cihaz isindiginda, bellek sistiginde bilgi verir, mudahele etmen kolaylasir. 1-2 gunde bir cihazi restart et, ram naparsan yap sisiyor kismen performansi arttirmis olursun. Bu arada o guzelim ekrana bence ucuz naylon koruma takma, kalite bir temperli cam koruyucu taktir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 Htc baya baya optimize. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AscAnsio Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 Tavsiyelere eyvallah, Settings'e dalış o dalış, 3-4 saattir her sekmedeki ayrıntıları bir bir inceleyerek gereksiz pek çok özelliği kapattım, cihazla birlikte gelen abidik gubidik tüm appleri de kaldırdım. İlk izlenimlerim, iOS'a göre çok ama çok daha ayrıntılı bir ayar arayüzü var, kişiselleştirme devasa. Bununla beraber sunduğu özellikler de kocaman. Her iki işletim sisteminin de settings bölümünde yeterince vakit geçirenler ne demek istediğimi anlamıştır. iOS'a çok da bok atmak istemem aslında, hala iPad Air da kullanıyorum, kardeş kardeş geçindireceğim. :) Ekran koruyucuya gelirsek, Teknosa'da kasanın yanındaki monitörde bir tanesinin reklamı oynuyordu, ona gözüm takıldı. Adam çekiçle falan 3-4 defa vuruyor ekrana, sağladığı koruma epey iyi olacak ki alttaki gerçek ekranda tek çizik yoktu, kırılmayı geçtim zaten. 60 TL civarında satılıyor bunlar, bir de 110 TL civarında bir gömlek daha gelişmiş versiyonları vardı bunların. Note 4 için ise henüz gelmemişti, S5 için olanına şahit oldum sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AscAnsio Mesaj tarihi: Kasım 7, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2014 Canım çok sıkkın beyler :( Kendi indirmediğimiz, cihazla birlikte gelen appleri silemiyormuşuz yanlış anlamadıysa. Digiturk Play, Deezer gibi kesinlikle istemediğim, kendi yüklemediğim envai çeşit app'i silemiyorum, sadece disable edebiliyorum ki benim için yeterli değil. Bunun tek yolu telefona root atmak mı? Bu nasıl saçmalık yaw, iOS'un gözünü seveyim. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Kasım 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2014 root atmayacaksan onları disable edip tek bir klasorde topluyorsun auto update i de kaldırıp son updatelerini de uninstall ediyorsun çalışmıyor hiçbiri :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BalisticGel Mesaj tarihi: Kasım 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2014 Samsung pişmalıktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Kasım 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2014 balistic gerekeni söylemiş htc veya nexus 6 paranla sürünme, sat geç Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BalisticGel Mesaj tarihi: Kasım 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2014 Samsung kullanıcılarının telefonda sürekli ram boşaltma ve telefonu kapatıp açma ritüellerine çok gülüyorum. En son 4.4.4 güncellemesini aldığında telefonu kapatıp açtım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AscAnsio Mesaj tarihi: Kasım 7, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2014 Gencolar bu Samsung'la ilgili bir şey değil ki. HTC veya başka marka da alsam, ülkemize bu şekilde sokulmuş olacaktı büyük ihtimal, yani bu aptal saptal uygulamalar hazır yüklenmiş olarka. İşletim sistemi aynı değil mi, yine kaldırmayacaktık, yine saç baş yolacaktık? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Kasım 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2014 htc kullanıyorum dediğin şeylerin hiçbiri yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BalisticGel Mesaj tarihi: Kasım 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2014 Hiç alakası yok. Nexus serisinde Googleın kendi uygulamaları dışında hiç bir uygulama olmadan geliyor. Zira son çıkan Motolarda da öyle. Ve kaldırabiliyorsun bunları. Yani anlayacağın sorun Samsung'un Touchwiz'inde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Kasım 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2014 google uygulamaları var evet, onu atlamışım. google play, google mail vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 7, 2014 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2014 SOny ve HTC cok temiz Samsung yainda. Insanlar bosuna surekli Samsung yazilimina laf edip durmuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black_Lupin Mesaj tarihi: Kasım 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2014 çok kasma milletin kötülediği gibi bir olayı yok en azından birşeyi pasif hale getirebiliyorsun aldığın alet sana moron muamelesi çekmiyor. default gelen mainware kaldırmak istiyorsan root at #superuser yükle hepsi bu istediğin herşeyi kaldırıp silebilirsin adb yükleyerek yada benzeri app ile birlikte gelen dandik reklamlardan kurtulabilirsin. kullandıkça android i seveceksin endişen olmasın. sana tavsiyemde şudur root at superuser yükle novalauncher ı kurup main launcher ı sil çok hoşuna gidecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Kasım 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2014 yeni alet di mi bu şimdi, ram kullanımı ne kadar? (home tuşuna basılı tutunca gelen menuden solda pie chart) temizlik de yapılabiliyor bu menuden. bende 1.5gb/2.66gb şu an. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AscAnsio Mesaj tarihi: Kasım 7, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2014 Home'a basılı tuttuğumda (ortadaki tuş) hiçbir şey olmuyor. Bunu görmenin başka yolu var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Kasım 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2014 mhm onda değişk o zaman, o an aktif olan appları gösteren preview menusunu ney açıyorsa ordan oluyordur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar