Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Android Optimizasyonu


AscAnsio

Öne çıkan mesajlar

Samsung Note 4 aldım, fakat 4 yıldır iPhone 4 kullandığım için Android ile ilk tanışmam bu. Aleti mümkün mertebe maksimum hıza/performansa ulaştırmam için hangi adımları izlemeliyim ve nelere ekstra dikkat etmeliyim, bloatwaredan kurtulmanın en ideal yolları, iOS'un aksine antivirus programı gerekli mi, buna dair iyi bir rehberi olan var mıdır?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Antivirüs ne yaptığını biliyorsan gereksiz.

Masaüstündeki widget'lara ve arka tarafta çalışan uygulamalara dikkat et. Özellikle başarısız dizayn edilmiş bazı uygulamalar gereksiz pil ve performans kullanıyor.

Bloatware'dan kurtulmak için uygulama sayfasından disable edebilirsin. İlerde gerekli görürsen tekrar geri getirebiliyorsun böylece.

Rom yükleyebilirsin ama bence gerek yok. Çok merak ediyorsan bilinenlerden ve problemsizlerden tercih et.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Google edition'lar haric Maalesef hicbir android cihaz su an yeterince optimize degil. Ama note 4 teknik ozellikleri ve pili bakimindan su an en iyi cihazlardan biri.

S-pen nedeniyle custom rom onermem ayrica garantisi riske atilmis olur.

Kirk yilda bir kullanacagin uygulamalari kurma. Google play disinda uygulama (apk) indirip kurman risklidir.
Fazla widget da ram kasar... anasayfaya bir dashclock bir cok is icin yeter ornegin.

Clean master optimizasyon acisindan is gorur bir uygulama. Cihaz isindiginda, bellek sistiginde bilgi verir, mudahele etmen kolaylasir.
1-2 gunde bir cihazi restart et, ram naparsan yap sisiyor kismen performansi arttirmis olursun.

Bu arada o guzelim ekrana bence ucuz naylon koruma takma, kalite bir temperli cam koruyucu taktir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tavsiyelere eyvallah, Settings'e dalış o dalış, 3-4 saattir her sekmedeki ayrıntıları bir bir inceleyerek gereksiz pek çok özelliği kapattım, cihazla birlikte gelen abidik gubidik tüm appleri de kaldırdım. İlk izlenimlerim, iOS'a göre çok ama çok daha ayrıntılı bir ayar arayüzü var, kişiselleştirme devasa. Bununla beraber sunduğu özellikler de kocaman. Her iki işletim sisteminin de settings bölümünde yeterince vakit geçirenler ne demek istediğimi anlamıştır.

iOS'a çok da bok atmak istemem aslında, hala iPad Air da kullanıyorum, kardeş kardeş geçindireceğim. :)

Ekran koruyucuya gelirsek, Teknosa'da kasanın yanındaki monitörde bir tanesinin reklamı oynuyordu, ona gözüm takıldı. Adam çekiçle falan 3-4 defa vuruyor ekrana, sağladığı koruma epey iyi olacak ki alttaki gerçek ekranda tek çizik yoktu, kırılmayı geçtim zaten. 60 TL civarında satılıyor bunlar, bir de 110 TL civarında bir gömlek daha gelişmiş versiyonları vardı bunların. Note 4 için ise henüz gelmemişti, S5 için olanına şahit oldum sadece.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Canım çok sıkkın beyler :( Kendi indirmediğimiz, cihazla birlikte gelen appleri silemiyormuşuz yanlış anlamadıysa. Digiturk Play, Deezer gibi kesinlikle istemediğim, kendi yüklemediğim envai çeşit app'i silemiyorum, sadece disable edebiliyorum ki benim için yeterli değil. Bunun tek yolu telefona root atmak mı? Bu nasıl saçmalık yaw, iOS'un gözünü seveyim. :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Gencolar bu Samsung'la ilgili bir şey değil ki. HTC veya başka marka da alsam, ülkemize bu şekilde sokulmuş olacaktı büyük ihtimal, yani bu aptal saptal uygulamalar hazır yüklenmiş olarka. İşletim sistemi aynı değil mi, yine kaldırmayacaktık, yine saç baş yolacaktık?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

çok kasma milletin kötülediği gibi bir olayı yok en azından birşeyi pasif hale getirebiliyorsun aldığın alet sana moron muamelesi çekmiyor. default gelen mainware kaldırmak istiyorsan root at #superuser yükle hepsi bu istediğin herşeyi kaldırıp silebilirsin adb yükleyerek yada benzeri app ile birlikte gelen dandik reklamlardan kurtulabilirsin. kullandıkça android i seveceksin endişen olmasın. sana tavsiyemde şudur root at superuser yükle novalauncher ı kurup main launcher ı sil çok hoşuna gidecek.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...