Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şebeke Suyu ve Saç

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Saç derisi bayağı hassas olan birisiyim; kıldan, tüyden nem kapıyor ve hemen kepekleniyor, kaşınıyor, yağlanıyor vb. Sonuç olarak da saçlarım dökülüyor.

Öte yandan yaşadığım şehirde çeşmeden su değil kireç akıyor resmen; saçımı kurutunca kepek gibi kireci görüyorum bazen, o kadar.

Suya karşı nasıl bir önlem alacağımı bilemiyorum; bir ara içme suyuyla mı yıkasam saçlarımı diye düşündüm ama saçma geldi sonra, böyle çeşmeye ek yapabileceğim kireci tutan bir mekanizma var mıdır acaba? Ya da başka bir yöntem var mı kafa derimi kireçli sudan koruyacak?
Mesaj tarihi:
Abi klor mu kireç mi bence hasas derilere klor zarar veriyor duşa klor filtresi takabilirsin.

http://www.amazon.com/Sprite-HO2-WH-M-Universal-Shower-Setting/dp/B006LQPJIU/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1415261254&sr=8-2&keywords=chlorine+filter
Mesaj tarihi:
Kireç abi, buranın kireci meşhur zaten. Banyoda kireç temizlemekten iflahım kesiliyor. Anladığım kadarıyla gözenekleri tıkıyor kireç, tüm belalar o noktada başlıyor.
Mesaj tarihi:
arkadaşlar yazmış ama sudan alakasız olarak

şampuan haftada 2 veya 3 kereden fazla kesinlikle kullanmayın. hatta saç çok göstermiyorsa 1 kere kullanın. yıllarca haftada 7-10 arası şampuan kullanıyordum, şimdi 3 e düşürdüm, saç kalitesi direkt arttı.
Mesaj tarihi:
su gerçekten çok fark ediyor, tatil de falan çok net anlıyorsun...

bunun dışında şu eczanelerde satılan bir şampuan vardı adını unutuyorum hep onu bir dene
Mesaj tarihi:
bingildak said:

arkadaşlar yazmış ama sudan alakasız olarak

şampuan haftada 2 veya 3 kereden fazla kesinlikle kullanmayın. hatta saç çok göstermiyorsa 1 kere kullanın. yıllarca haftada 7-10 arası şampuan kullanıyordum, şimdi 3 e düşürdüm, saç kalitesi direkt arttı.

şampuan kullanmayınca ne kullanıyosun ki kafayı suya sokup çıkıyo musun
Mesaj tarihi:
ilk zamanlar oluyor, sonra olmuyor

bugün mesela bir şey sürmedim gayet cıvıl cıvıl sağlıklı

saç uzunsa ama gösteriyor şampuan sürmediği kullanmadığını matlaşıyor fln

ondan dedim göstermiyorsa çok azaltın, gösteriyorsa haftada 3 gün idare ediyor
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Haftada 10 kere sampuan takinti seviyesine cikar zaten. Oyle cok kirli degilsem bir dus alip, koku yapan bolgelerde sabun kullanip cikiyorum ben de sadece. En azindan, en soguk kis haftasinda filan 3 gunde bir filan sampuan lazim ama vucud ve sac icin. Gunde 2 kere sacma otesi gibi ama. Saci uzun olanlar icin bilmiyorum ama, her gun gerekiyordur belki.
Mesaj tarihi:
abi saçı şampuanlamayın her gün. vücuda istediğinizi yapın da saçı rahat bırakın, ahenkle dansetmesindense yağ dengesini kotuması önemli
  • Yeni Oluştur...