Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bedelli çıkmazsa şubata askerim.Napcam bu halde?


mytheron

Öne çıkan mesajlar

Yaklaşık 15 senedir yürümekten ve ayakta durmaktan azap çekiyorum.Yaşım 29 ve 195 boyunda 90 kg atletik biriyim.

Evliyim ve 9 aylıkta bir kızım var.Bundan 2sene önce ağrılar iyice çoğalınca gidip bir görüneyim dedim doktora.Hayatımda doktorluk olmadım hamdolsun ilk oldu.

Neyse muayeneler filmler vs.Düz taban olduğumu ve kalçamda 2 eklemdede sıkışma olduğunu ameliyat harici bir tedavi şeklinin olmadığını söylediler.Ben olmadım tabiki.Olmayıda düşünmüyorum.

Askerlik için geçen ay başvuruda bulundum yaştan ötürü hertürlü alıyorlar çünkü.Onun öncesi devlet hastanesine ve özel bir doktora gidip tekrar muayene oldum rapor aldım özelden durumumu belirten,askerlik muayenesine gittiğimde elimde bir uzman yazısı olsun diye.

Neyse askeri hastaneye sevk ettiler,orda muayene etti komutan,sağolsun gayet iyi davrandı filmler filan çekildi yeniden.Ve o da hastalığıma teşhis koydu, teşhis aynen şöyle yazıyor

''Her iki kalça femoroasetabuler sıkışma sendromu,hastanın kalça hareketleri minimal kısıtlı,hastanın durumu a581f e uyar,askerliğe elverişlidir,komando olamaz''
teşhis doğru olduğu için itiraz etmeyi düşünmedim kendisi teklif etsede.Şubat 2015 de askerim Allah tan birşey olmazsa.

Üniversite son sınıf terkim,ahşap eğitim oyuncakları üreterek geçimimi sağlıyorum.10 yıldırda ist trafiğinde arabadan inmiyorum şöförlüğümün iyi olduğunu etrafımdakiler söylerler.

Benim bilgi edinmek istediğim konu şu.Kalçalarda eklem sıkışması var işte.Gittiğimde spor yapamam,ayakta duramam,yürüyemem vs.

Ben nasıl bir yol izlemeliyim adım atar atmaz nizamiyeye.Kime nasıl derdimi anlatacağım.Zaten zorlarlarsa bile çöküp kalıyorum ağrılardan olduğum yere.
Güç kuvvet yerinde ama bacaklar taşımıyor maalesef.

Varsa bilgili tecrübeliler bişeyler ateşlerse memnun olurum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tembellik edip açıköğretimde okumadım.Velhasıl şuan tek kurtuluş çıkarsa bedelli.
Sağlığım yerinde olsaydı eğer hiç düşünmeden giderdim,sporu eğitimi severim çünkü.
Neyse.
Nöbet filanda tutamam,ayakta duramıyorum şuan 3-4dk dan sonra.50-100mt den sonra ağrılar başlıyor.İnşallah anlayışlı birilerine denk geliriz gittiğim yerde.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yukarda soylenenlere ek olarak bence usta birliginde hastaneden rapor alip kendini karargaha atmaya calis derim. Bizde saglik durumundan dolayi yuruyemeyen, aksiyona giremeyenleri karargaha aldilar hemen. Nobetten ve diger ivir zivirdan muaf, ofis isleri yaparak bitirdiler askerligi.
Zaten simdi aldigin raporu buyuk ihtimal goz onune alip ona gore bir yere (geri hizmet vb.) koyarlar.
Ayrica Allah yardimcin olsun, evli ve cocukluymussun, 12 ay cidden cok uzun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Çocuk özlemi düşündürüyor aslında.Yoksa kalacakları yerleri ailem ve ailesi.Ondan yana sıkıntı yok.
Şuan nasıl düşünsem gereksiz gitmeden bilemeyeceğim fakat işte konuyu açmamın sebebi sağlık durumum konusunda nasıl bir yol izlemem gerektiği.
Elimde hastane raporu ve askeri hastanedeki albayın yazdığı kağıtta anlatıyor rahatsızlığımı.Dediğiniz gibi göz göre görede eziyet ettirmezler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Nizamiye'ye adım attıktan sonra ilk iş zaten doktorlara gözüküyonuz, orda RDM olanları ayıklıyolar, sonra bölüğe yolluyolar falan.

Doktorlara gözükürken raporları gösterirsin, onlar direk bölük komutanına durumu raporlar, bölük komutanı falan konuşur sonra, ona göre bi ayar çekilir sana.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ÇÜRÜK oldukları için gönderiliyolar. Bizim acemilikte 2 kişi 1.5 ay içinde önce revir ordan GATA'ya gidip, heyet raporuyla çürük almışlardı, çavuşlar 103 sayarken adamlar sivilleri giyip nizamiyeden çıktı, ne koymuştu çavuşlara ha.

İlk gün çok bilen bi çavuş "Siz daha 460 sayıcaksınız, bitmez" demişti.

Çürük alan çocuklarda "Bizim bitti sen daha 103 mü saycan" diye koymuştu postayı.

Tüm bölük kahkahayı basmıştı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...