Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

tum sifrelerinizi sifirlayan ve erisimi engelleyen bir websitesi onerisi

chrome

Öne çıkan mesajlar

gecen ucakla giderken thy lounge a girdim. lan dedim mesela is icin geldim donus ertesi gun. otele para verecegine git lounge da uyu bedavaya. yatmaya musait cunku. yemek icecek de bedava. sonra dedim emre telefonu falan araklasa biri ne olacak. o anda dusundum. boyle fb dur twitter dir instagramdir telefonda ya da bilgisayarda kayitli olan butun sifrelerinizi hafizasinda tutacak ve sifirlayacak bir web sitesi ve ona senkron olmus bir app olsa. caniniz istediginde hop aninda erisimi engelleyip sifrelerinizi sifirlasa. guzel fikir degil mi sizce?
Sosyal ağlarda paylaş

Bunu yapabilmen için;
1. Facebook'un şifre değiştirme API'sini dış uygulamalara açması gerekir ki bu bile "uyurken telefonunu çaldırmayı başarmak"tan çok daha ciddi ve global bir güvenlik açığı.
2. Bahsettiğin sitenin şifreni decrypt edip kullanabilecek şekilde tutuyor olması gerekir, bu benim için "uyurken telefonum çalınırsa"dan çok daha büyük bir huzursuzluk kaynağı.

Telefonunu çaldırırsan Facebook'undan ancak ileti falan yazarlar, mevcut şifreni bilmeden şifre değişikliği yapıp elinden alamazlar. Mailin de açıksa ve forgot morgot kassalar bile bu sefer mailini alamazlar, sen de geri alırsın aynı şekilde.

Yine de çok korkuyorsan şifrelerini kaydetme, telefonuna şifre koy, "kilit n defa fail olursa reset bas" seçeneği olan bir şeyler kullan. Her şeyden önce de özel eşyalarını başıboş bırakma.

Hep filmlerden oluyor bu kafalar, "bir tuşa bassam da süper reset bassam, dünyanın en güvenli insanı olsam, sonra bir gün telefonum çalınsa da havasını atsam" falan. Tey allaam.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...