paramecium Mesaj tarihi: Ekim 8, 2014 Mesaj tarihi: Ekim 8, 2014 Selam, Diğer bir avantaj da homojen soğutma ile kart üstündeki gerilimin azaltılması ve nem ile irtibatın kesilmesi sebebiyle yoğuşmanın önlenmesi. Saygılar.
Nessaftw Mesaj tarihi: Ekim 8, 2014 Mesaj tarihi: Ekim 8, 2014 Önce hayal ettik sonra başardık ilk biz yaptık kafasına hayranım bilmesek bizi de kekleyecek kekolar ya :D
Black-ice Mesaj tarihi: Ekim 8, 2014 Mesaj tarihi: Ekim 8, 2014 bunun yağa konanını 10 yıl önce falan tomshardwarede görmüştüm lan adamlar neden kendileri bulmuş gibi konuşuyor lan asdf
paramecium Mesaj tarihi: Ekim 8, 2014 Mesaj tarihi: Ekim 8, 2014 Selam, +1 Çok daha düzgündü hemde o donanım; plastik bir saklama kutusuydu sanırım. Hatta o uygulamada sanki komple saklama kabını tezgah altı buzdolabına falan koyuyordu. Saygılar.
RamsesII Mesaj tarihi: Ekim 8, 2014 Mesaj tarihi: Ekim 8, 2014 guden said: adamlar tez konumu çalmışlar :P şaka bir yana dielectric sıvılar (genellikle yağlar) sayesinde soğutma uzun zamandır olan bir şey. bu şekilde büyük ve gelişmiş sistemler için yeni yüksek sıcaklıklara dayanıklı (ilk kullanılanların yanma riski çok yüksekti) "nano dielectric fluid" lerle çalışıyorum, hava soğutmadan çok daha efektif ve uzun ömürlü. maalesef daha sesli şu aşamada ama yurtdışında çok değişik sistemler gördüm işlemci O/C kapasitesini 5e katlayan. yakında yaygınlaşır, zira ısı iletkenliği yüksek sıvılar ve iyi bir devir daim sistemi sayesinde çok verimli sistemler elde ediliyor. Yağı nası soğutuyosun peki Hava soğutmalı sistem mi kullanıyon
guden Mesaj tarihi: Ekim 8, 2014 Mesaj tarihi: Ekim 8, 2014 thermoelectric soğutma (peltier cooler diye geçer) kullanıyorum ben, ama çok farklı soğutma kullananlar var. nasıl yaptıklarını tam anlamadığım bir iki sistem gördüm, thermoelectric ya da gazlı soğutma kullanmadıklarını iddia ettikleri makaleler okudum. üretim maliyetleri düşük olsa, çoktan piyasayı sarmış olurdu thermoelectric ve dielectric soğutma.
Daemir Mesaj tarihi: Ekim 8, 2014 Mesaj tarihi: Ekim 8, 2014 su kabının havayla temas yüzeyini artırırlarsa kaynama olmaz. boyunu olabildiğince kısaltıp uzunluğunu arttıracaksın, havayla temas eden su yüzeyi artacak. seagle ın dediği gibi su, ısıyı havaya ısındığından daha hızlı verecek.
guden Mesaj tarihi: Ekim 8, 2014 Mesaj tarihi: Ekim 8, 2014 suyla ancak çok kısa süreler için geçerli olur maalesef, pcb olsun entegre sistemler olsun suyla temas ettikçe suyun saflığı azalacaktır, her türlü kısa devreye ya da oksitlenmeye gider o sistemler.
paramecium Mesaj tarihi: Ekim 8, 2014 Mesaj tarihi: Ekim 8, 2014 Selam, En verimlisi büyük ihtimalle ısı pompası olur. Tabi sistemin büyük olması gerek ki kurulum maliyetini kurtarsın. Dış ortam sıcaklığı yüksek olan yerlerde istersen toprak altının potansiyelini de kullanabilirsin. Attığın taş vs ürken kurbağa sayısı noktasına geliyoruz işin sonunda :) Saygılar.
RamsesII Mesaj tarihi: Ekim 8, 2014 Mesaj tarihi: Ekim 8, 2014 Paramecium aklımı okumuş resmen... HElal
Warhero Mesaj tarihi: Ekim 11, 2014 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2014 SeaGle said: Belli olmaz. PC'den gelen ısı suyun yüzeyinden havaya transfer edilen ısıdan küçükse bişey olmaz. Mühendislik zor iş.
Akhlaur Mesaj tarihi: Ekim 11, 2014 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2014 Lan olm adam çok basit bişey yazmış işte sagfasdfa.
Vulcan_Lionheart Mesaj tarihi: Ekim 20, 2014 Mesaj tarihi: Ekim 20, 2014 sıvı nitrojen gibi bir sıvı varken bu iş için yaratılmış...suyla,yağla falan neden uğraşır insanlar? Jet motoru varken silindirli motorla gitmek gibi birşey..
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Ekim 20, 2014 Mesaj tarihi: Ekim 20, 2014 fiziki olarak datasentır inşaatı yapıyolarmış haha
sardalya Mesaj tarihi: Ekim 24, 2014 Mesaj tarihi: Ekim 24, 2014 neyse bi minik muhammedin, muhtemelen iron man izledikten sonra, superotesi asker zirhi cizmesi kadar kotu degil ilerleme var ulkemizde. http://www.haber7.com/teknoloji/haber/951928-lise-ogrencisi-askere-ozel-zirh-tasarladi
hunty Mesaj tarihi: Ekim 24, 2014 Mesaj tarihi: Ekim 24, 2014 Su degil yag ise bisey diyemem ama, obur turlu zamanla bazi parcalara zarar verir gibime geliyor. Sanki icine akvaryum filtresi konsa bi de. Hem akinti olur hem temizler :)Hava pompasi da takilir kabarciklar verir goruntu olur :P Sistem isininca da atarsin iki tane su deep freeze ice paketlerinden sogutur. http://ecx.images-amazon.com/images/I/81fYG4DiBrL._SL1500_.jpg
Öne çıkan mesajlar