Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kaza yaptım.Aracım Perte Çıkar mı? (Alfa Romeo Giulietta)

Asriel

Öne çıkan mesajlar

NolaxThensbane said:

geçmiş olsun öncelikle sana yada yanındakilere birşey olmaması sevindirici. Bir dahakine dikkat edersin artık yola =)

o araç kesinlikle pert o konuda için rahat olsun şaşi zaten dağılmış o araba hurdadan yedek parçadan başla birşey olmaz bu saatten sonra.

Catze said:

50-60 km ile nası o hale geldi o araba ya, pert gibi görünüyor, geçmiş olsun

bu baya saçma bir argüman euro ncap testleri 64km/h hızla yapılır ve sonuclarıda ortadadır genelde motor blogu adamın götüne kacacak gibi olur. O yüzden araçlarınızı tank zannetmeyin. Yaptıgınız kazalarda fren koydugunuzdan genelde hızını bu civarlara düşer ama arkadaş dalgınlıktan direkt o hızla girmiş. Haliyle çarpışma testlerini aratmıyacak hasar olmuş =)

http://www.youtube.com/watch?v=HIPMMbf4SyA

en tatlısı 190km hız ile çarpmak bence, sanat gibi.

http://www.youtube.com/watch?v=LmRkPyuet_o
Sosyal ağlarda paylaş

Abi bu HGS ve OGS gişelerinin yolda olması tam gerizekalılık bu arada. Oraya çarpan tek kişi değilsin yılda onlarca kaza oluyor o gişelerde. Teknolojik olarak o gişelerin kaldırılmasının ve okuyucuların yukarı alınmasının HİÇ BİR sakıncası yok. En kötü ihtimal yüksek çözünürlüklü kameralar + görüntü işleme ile plaka üzerinden yazılır. Gişeler neden hala orada anlamıyorum ki bir de trafik yaratıyor üstüne.
Sosyal ağlarda paylaş

Katibim said:

abi ben karayolundan giderken bu HGS lerden ortalama 100 90 km hızla geçiyordum demekki yapmamak gerekmiş...

aman diyeyim sakın! gişelerde hız limiti kontrolü de başladı; ceza da yiyebilirsin. zaten daracık yol ve muhtemelen bozuk satıh, en ufak bir dalgınlık vs çok kötü sonuçlar doğurur.
Sosyal ağlarda paylaş

Asriel said:

Catze said:

Zaten kafamı bozan olay da o.Yani nazik arabalardır Alfalar ama böyle dağılmasını aklım almıyor.ALlahtan diyorum ya sürücü tarafından vurmadım.Ya da yolda olmadı yoksa allah korusun başka araçlarda olayın içine girebilir çok daha büyük bir kaza olabilirdi...

60km 'yi ne zannediyorsunuz gayet yüksek bir hız. Ayrıca yolcu kısmında hiçbirşey yok, araç üstüne düşeni yapıp korumuş, sürücü tarafında da olsa sana birşey olmazdı.

60la nasıl o hale geldi diyen arkadaşlar, 160la kaza yapıp sağ çıkacaklarını zannedecek kadar cahil değillerdir umarım. Alman, Japon, Amerikan hanigisyle kaza yapsan olacak sonuç buydu. Alın toplumsal mesaj, hız sınırları çok düşük görünse de bi sebebi var, uyun.

Tekrar geçmiş olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

I ıh anlatamazsın derdini. O çelik kafes mucizevi bir madde ne olursa olsun koruyacağını zannediyorlar.

Birde artık araçlar kazada kendini parçalıyacak şekilde üretiliyor. Yolcuları koruyabilsin diye. Yoksa bakınız 60yıllarda amerikan araçlarının durumuna. Arabada çizik yok içindeki yolcuların hepsi patates.

http://www.youtube.com/watch?v=3G_dt-lQVS8&index=1&list=PLB2DJBVKji0V4tJOeKA8ziUmC2zQTILnw
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Yahu ben dün akşam mesaj yazmıştım...

Neyse;
Araçtaki hasar gayet normal. Sonuçta darbenin alındığı kesit oldukça küçük, haliyle deformasyon yüksek. Alfa'ya bok atmaya lüzum yok.

Motorun hafif sola kaymış olması muhtemel. Aks ve davlumbaz kısmı nanay. Hatta A sütunu bile bükülmüş olabilir, camdaki hasar bunu düşündürüyor. Ayrıca konsol gidik durumda airbag sebebiyle ve airbagler de değişecek. Haliyle Alfa'da yetkili servise çektiğinde sana güzel bir fiyat çıkacaktır. Masraf >= (kasko değeri/2) olur mu bilemem. İşçilik katılınca olur sanki.

Bu araç toparlanmaz diye birşey yok. Toparlanırken bütçeye bağlı olarak sen şaseyi düzeltmek yerine mesela arkadan hasarlı bir aracın şase parçasını alıp organ nakli şeklinde de onarabilirsin. Kaynak sağlam olacak ama kaynağın hemen yan tarafı zayıf olacak. Düzgün bir boya olmayacak asla. Tüm olumsuzluklar toplanınca görsel simetri bozukluğu falan da hesaba katıldığında asla uğraşılmamalı. Bu işlemleri uyguna halletmek için de elbette ufak bir kaportacıda işi hallettireceksin.

Tekrar büyük geçmiş olsun.
Benim de en büyük tırstığım şey, tam geçerken lastiğin patlaması kontrolü yitirmek. Çünkü ne hikmetse bu OGS/HGS gişelerinin asfaltı kötü oluyor!

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Çok geçmiş olsun. Benim de OGS gişelerinden 80-90 ile geçtiğim çok oluyordu, hatta milleti tersliyordum yavaşlıyorlar diye. :(

2009 yılında ben de Mini ile kaza yapmıştım. Tüm airbagler açılmıştı, 36bin TL sadece parça tutmuştu o zamanın parasıyla, işçilik ve boya hariç.

Asıl sıkıntı kaskodan değeri karşılığını almakta.
Sosyal ağlarda paylaş

"roket adam" said:

Abi bu HGS ve OGS gişelerinin yolda olması tam gerizekalılık bu arada. Oraya çarpan tek kişi değilsin yılda onlarca kaza oluyor o gişelerde. Teknolojik olarak o gişelerin kaldırılmasının ve okuyucuların yukarı alınmasının HİÇ BİR sakıncası yok. En kötü ihtimal yüksek çözünürlüklü kameralar + görüntü işleme ile plaka üzerinden yazılır. Gişeler neden hala orada anlamıyorum ki bir de trafik yaratıyor üstüne.

bu dediğinin çalışmaları başlamadı mı 2. köprüde ?
Sosyal ağlarda paylaş

Asriel said:

Catze said:

Zaten kafamı bozan olay da o.Yani nazik arabalardır Alfalar ama böyle dağılmasını aklım almıyor.ALlahtan diyorum ya sürücü tarafından vurmadım.Ya da yolda olmadı yoksa allah korusun başka araçlarda olayın içine girebilir çok daha büyük bir kaza olabilirdi...

Bu yukarda yorumu yazan arkadaşda bariz sıkıntılar var.
Bunun alfa ile ya da a-b aracı ile ne ilgisi var?
Zaten olay aracın bütün darbeyi emip, sürücüyü sağ çıkarması.
Saçma sapan yorumlar yapmayın hayatınızda kullanmadığınız arabalar hakkında.
Sosyal ağlarda paylaş

Rotweiler said:

Asriel said:

Catze said:

adamin kendi arabasi. Kendi vurmus. Icinden kendi cikmis.
Kim daha iyi yorum yapacak?
Sosyal ağlarda paylaş

WoodsOfYpres said:

KHaRoN said:

Rotweiler said:

Asriel said:

Catze said:

adamin kendi arabasi. Kendi vurmus. Icinden kendi cikmis.
Kim daha iyi yorum yapacak?

Critical hit.

yoo değil.

kullandığı arabanın nasıl çalıştığını bilmeyen çok.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...