Dworgian Mesaj tarihi: Eylül 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2014 ben fiyatları karıştırmışım ya, gtx780 ler 1.2 - 1.3k arası zaten e performans olarak da gtx970 ile aynı performans, niye 970 alıyorduk? ben sanki gtx970 ler 1.2k da hani 970 hem yüksek performans hem aynı fiyat fln sandıydım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BalisticGel Mesaj tarihi: Eylül 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2014 Daha düşük güç tüketimi değil miydi olayı? Karta 500wlık güç kaynağı yeter demişler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Eylül 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2014 bi de dx 12 olayı mı vardı neydi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Eylül 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2014 daha düşük güç ve directx 12 farkı. çok çok az da daha iyi performansı var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Eylül 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2014 Dworgian said: ben fiyatları karıştırmışım ya, gtx780 ler 1.2 - 1.3k arası zaten e performans olarak da gtx970 ile aynı performans, niye 970 alıyorduk? ben sanki gtx970 ler 1.2k da hani 970 hem yüksek performans hem aynı fiyat fln sandıydım 780lerden daha iyi. biraz oc ile 780ti'ları geçiyor.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Eylül 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2014 bunların 770 e denk geleni yok dimi şu an? =/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DA2019 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2014 Ben Asus 960TI lar çıkana kadar beklicem sanırım, o zaman da yapıştırırım X2, SLI yaparım 560TIlarım gibi. Ohh miss. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Eylül 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2014 sli kullanmanın dezavantajları neler? Daha yüksek işlemci ram falan gerekiyor mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Eylül 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2014 daha yüksek güç kaynağı gerekiyor en basitinden. elektrik parası giriyor paso :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BalisticGel Mesaj tarihi: Eylül 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2014 Yüksek güç tüketimi, kasa içi daha sıcak oluyor kasanın kendi havalandırması iyi olması lazım vs. vs. Performans uygulamanın ne kadar iyi optimize edildiğiyle alakalı. Bazı oyunlar SLIda çok kötü performans verebiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Eylül 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2014 Eski oyunlarda fark olmuyo hatta daha kotu oluyo topl lel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Eylül 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2014 sli gereksiz risk mmoların çoğu ilk 6 ay tek kart ile aynı veya daha düşük performans veriyor indieler aynı şekilde tek kart al kafan rahat olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DA2019 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2014 Valla üç senedir kullanıyorum, hiçbir oyunda bir FPS sıkıntısı yaşamadım. O sizin dediğiniz ilk çıktığı yıllarda profilleri olmamasındandı. Halen bir çok oyunu high qualityde oynuyorum. Performans olarak 580den fazla, fiyat olarak daha hesaplı idi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BalisticGel Mesaj tarihi: Eylül 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2014 http://www.youtube.com/watch?v=LUdP8_NQmgk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Eylül 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2014 ne iğrenç bi mont giymiş ya, sanki çok sıcak içerisi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Eylül 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2014 Perf/Watt 2 katina cikmis, bitcoin ciler yasadi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Eylül 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2014 Degeri duser bitcoinin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WoodsOfYpres Mesaj tarihi: Eylül 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2014 EVGA kalitesine güvenip gtx 970 sipariş ettim 3 güne gelir amazondan. Gtx 980 siparişi vericektim ama tek monitör kullanıyorum ve 4k değil,fazla gelir diye düşündüm umarım doğru düşünmüşümdür. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
df Mesaj tarihi: Eylül 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2014 sadece gümrük vergisi yetiyor mu yoksa para ile alınacak belge vs de istiyolar mı en kötü durumda? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WoodsOfYpres Mesaj tarihi: Eylül 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2014 Amazona ödeme yaparken gümrük vergisi ve masraflar adı altında depozito alıyor, eğer ürün gümrüğe takılırsa masraflar bu depozitodan karşılanıyor. Örneğin 50$ alındı fakat ürünün vergisi değeri üzerinden %20 olarak (değiştiyse bilemem) 30 dolar çıktı, ürün eline geçtikten sonra amazon ile iletişime geçiyorsun aradaki 20 dolarlık farkı iade ediyorlar, aynı şekilde gümrük vergisi çıkmazsa full refund alıyorsun. Kısaca uğraşmıyorsun hiç, güzel sistem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Eylül 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2014 senin ne güzel nickin varmış öyle ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WoodsOfYpres Mesaj tarihi: Eylül 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2014 Teşekkürler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Elan_Morin Mesaj tarihi: Eylül 30, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2014 evga acx versiyonlarının heatpipelarının tasarımı eleştirilmiş, tasarım sorunu nedeniyle 1/3 performans kaybı olur denilmiş: http://www.guru3d.com/news-story/evga-geforce-gtx-970-acx-has-misaligned-gpu-vs-heatpipes.html asus mu evga mı diye düşünüyodum da, asus review ında gönderme yapmış buna. asus u kontrol ettik, bu sıkıntı yok denmiş yine guru3d de Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BalisticGel Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 "The way the EVGA GTX 970 ACX heat sink was designed is based on the GTX 970 wattage plus an additional 40% cooling headroom on top of it. There are 3 heat pipes on the heatsink 2 x 8mm major heat pipes to distribute the majority of the heat from the GPU to the heatsink, and a 3rd 6mm heatpipe is used as a supplement to the design to reduce another 2-3 degrees Celsius. Also we would like to mention that the cooler passed NVIDIA Greenlight specifications. Due to the GPU small die size, we intended for the GPU to contact two major heat pipes with direct touch to make the best heat dissipation without any other material in between. We all know the Maxwell GPU is an extremely power efficient GPU, our SC cooler was overbuilt for it and allowed us to provide cards with boost clocks at over 1300MHz. EVGA also has an FTW version for those users who want even higher clocks. Regarding fan noise, we understand that some have expressed concerns over the fan noise on the EVGA GTX 970 cards, this is not a fan noise issue but it is more of an aggressive fan curve set by the default BIOS. The fan curve can be easily adjusted in EVGA PrecisionX or any other overclocking software. Regardless, we have heard the concerns and will provide a BIOS update to reduce the fan noise during idle. Thanks, EVGA" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessaftw Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 Elan_Morin said: guru3dlol Guru3d'nin sıkıntısı başka. Msi ile olan yakınlıklarından dolayı Evga 780 ti serisini peynir ekmek gibi satarken Msi ne lightning serisini çıkarabildi ne de rakamlar umduğu gibi olmadı. Yakınlıkları sebebiyle 3 aydır ufacık şeyler için anlamsız tepkiler veriyorlar. O yüzden objektifliklerine inanmak mümkün değil. Diğer konuda Evga tasarımıyla ilgili yorum yapmıştım buraya cp yapayım. http://www.evga.com/images/forum/precision_gtx970sc.png Evga açıkladı durumu birkaç gün önce. Eğer dizayn olarak berbat olsaydı yükte 62 derece değil 90ları görürdük. Ortada bir fail yok. Ha dizaynı mükemmel mi ? Değil lakin kart güç tüketimi ve ortaya çıkardığı ısı hesaba alındığında Gtx 760 için hali hazırda olan soğutucular üzerinde ufak iyileştirmeler yapıp premium fiyatlandırmadan uzak durarak en uygun fiyatla bu seriyi piyasaya sürmek daha mantıklı gelmiş olmalı. Daha über bir soğutucu overkill olurdu. Evga Gtx 970 ACX Soğutucusu http://images.bit-tech.net/content_images/2014/09/nvidia-geforce-gtx-970-review/evga970-10b.jpg 970 Acx soğutucusu Gtx 970 ısı üretimi + %40 overclock potansiyeli göz önüne alınarak hazırlandı. Soğutucuda toplamda 3 adet ısı borusu mevcut. Dizayn gereği genel ısıyı dağıtan iki ısı borusu yer almakta ve bunlar kalın olan 8mmlikler. 3. ısı borusuysa 6mmlik ve temel amacı extra ısı dağılımı konusunda ana heatpipelara yardımcı olup 2-3 derecelik daha iyileştirme yapmak. Buradaki az temas 6mmlik heatpipe ile yaşandığı için soğutmaya kötü bir etkisi yok çünkü ısı dağılımını merkezdeki borular rahatlıkla yapabilmekte. Öte yandan soğutucu Nvidia Greenlight programından geçerlilik almış durumda diğer türlü zaten piyasaya sürülemezdi. Maxwell enerji verimliliği noktasında en üstte yer aldığı için sc soğutucusu gereksinimleri karşılamakla kalmıyor fazlasını da sunuyor bu da boost hızlarının bu kartlarda 1300 üzerine çekilmesinin önünü açmakta. Aynı şekilde daha da yüksek hızlara ihtiyaç duyan kullanıcılar için üretilen FTW versiyonu da mevcut ve bunun soğutucusu aradaki fiyat farkını hakedecek şekilde dizayn edilmiş durumda. Son olarak fan sesi konusundaki kaygıları anladıklarını ifade edip bunun bir tasarım hatası ya da kronik sorundan çok daha agresif bir fan profiline sahip olmalarından kaynaklandığını ekleyip bunun bios update ile aşağı çekilmesinin sağlanacağını belirtti Evga. Diğer versiyonlarda farklı soğutucular gelecektir. Misal 780 için kullandıkları soğutucu buydu, 980 için daha da iyileştirilmiş modeli sunulacaktır. http://www.legitreviews.com/images/reviews/2206/evga-gtx780-acx-cooler.jpg Evga, hava soğutma ile kullanılmayacak kart için bile özel soğutucu dizayn eden firma. Eğer yeterli olmayacağını düşünseydi elindeki daha kuvvetli soğutucuları bu karta adapte ederdi. Misal Classified Kingpin serisi ile gelen soğutucu ve özel fanlar. http://www.hardwareasylum.com/images/evga_gtx780ti_classified-kp/card_cooler_pile.jpg http://www.hardwareasylum.com/images/evga_gtx780ti_classified-kp/acx_cooler.jpg http://www.hardwareasylum.com/images/evga_gtx780ti_classified-kp/card_front.jpg 970 serisinin tepe modeli olan Evga Gtx 970 FTW ise çok az bir fiyat farkıyla hem yüksek frekanslara sahip şekilde geliyor hem de daha başarılı bir soğutucuya sahip. Evga Gtx 970 FTW soğutucusu http://images.anandtech.com/doci/8568/HSF.jpg İşin özeti soğutucu yeterlilik konusunda bir soruna sahip değil. Kartın mevcut potansiyeli ve ısı üretimi ölçeğinde her model için farklı soğutucular sunulmakta. Acx 2.0 ile ilgili tek sorun kart boştayken fan deviri yüksek bu da yeni serilerde ortadan kaldırılır, gönderimi yapılanlar kartlarda da bios update ile çözülür ya da Evga Precision X / Afterburner programıyla fan profili ayarlarsınız isterseniz fanı en düşük hızda isterseniz en yüksek devirde çalıştırırsınız. Durum bundan ibaret :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar