Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hearthstone: Heroes of Warcraft #6

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Aceace said:

Ya iyi de o kadar şans faktörünün olması normal değil mi? Zaten kart oyunlarının fıtratında var o 12 kartta execute gelmemesi.

Ayrıca şu MTG'den daha fazla şans faktörü olayı da ayrı bi konu. Evet kartlardaki random faktörü var ancak her turn 1 mana artıyor olması MTG'deki "Elime hiç land gelmedi ühühühü" zımbırtısından kurtarıyor. Resource Management deckten çekeceğin Land'e bağlı değil. MTG daha random o zaman. Her turn random resource ile takılıyosun :D

Şaka bir yana evet. Kartlardaki randomizasyon benim de hoşuma gitmiyor ama "oyun tamamen şans işi yea" demek haksızlık oluyor. En basitinden legendın tepesindeki adamların her sezon değişiyor olması lazım.

şans olucak tabi canım. bu kadar şans olmasın demiyorum ki oyunda şans faktörü %75'in üzerinde diyorum.

bonepart'ın argüman efsane. Kendi seçtiğin kartlardan oluşan bir deste ile oynadıgın oyuna şans demek ne komik lan kısmı.

Oyun esnasında "evet ben şimdi flamestrike istiyorum.." diyip desteden flamestrike mı seçiyosun veya bana şuan poly lazım diyip eline polymorph mu alıyosun. 30 kartıda kendin seçtiğin destenden.. şansına artık destede maximum 2 tane var her karttan o da ne zaman gelirse sonuncu mu gelir, 2 turn sonramı gelir bilinmez.

Demek istediğim bir progamer heartstone oyuncusu beginner bir hearthstone oyuncusuna yenilebilir. bunu starcraft'ta veya counter-strike'da söylemek mümkün degil mesela..
çünkü şans faktörü hemen hemen yok denecek kadar az.

arttıyorum abi yüzdeyi. %90 diyorum son halinde. =p
Mesaj tarihi:
Aslında en akıllıca içi bu zoo oynayanlar yapıyor abi adamların ya elime şu kart gelmedi ya gibi bir sorunları da olmuyor ne gelirse oynuyolar. Nerdeyse 1000 dust bile etmeyen decklerle legendary oluyolar :D
Mesaj tarihi:
Eternal insanlar güzelce izah etmeye çalışmış ama doubling down on ignorance ise son aldığın pozisyon, şu şekilde izah edelim:

Desteyi mana curve u düzgün şekilde kurmak = Yetenek
Desteye yeterince kart çektiren kart eklemek = Yetenek
Destenin kendi içinde tutarlılığını ve sinerjisini sağlamak = Yetenek

İstediğin kartların gelmemesi = Şans

ANCAK kart çektiren kartları yeterince koyduysan veya deste içi sinerji varsa (one-hit-wonder değilse deste, yani tek bir komboya bağlı değilse) bu asla sıkıntı yaşatmaz. Flamestrike örneği vermişsin, eğer flamestrike hariç kurtarılmayacak kadar board control ü kaybettiysen başka bir sıkıntı vardır destende ya da oyun tarzında.
Mesaj tarihi:
dreagloth said:

sen de oyna bu kadar ağlayacağına

Bu konuyla ilgili ağladığımı kim söyledi? Ben sadece bir gerçeği açığa koydum ve bu gerçek oyunun aslında o kadar da kafa yorarak oynanmaması gerektiğini gösteriyor hepsi bu.Play for fun bu oyun abi yok öyle skill gerektiriyormuş falan hikaye. Elinde gereken kart olan herkes zaten ne yapması gerektiğini biliyor o an. Oyun arkadaşın dediği gibi yüzde 80 şans şu an kimse aksini iddaa edemez.
Mesaj tarihi:
quixef said:

Eternal insanlar güzelce izah etmeye çalışmış ama doubling down on ignorance ise son aldığın pozisyon, şu şekilde izah edelim:

Desteyi mana curve u düzgün şekilde kurmak = Yetenek
Desteye yeterince kart çektiren kart eklemek = Yetenek
Destenin kendi içinde tutarlılığını ve sinerjisini sağlamak = Yetenek

İstediğin kartların gelmemesi = Şans

desteye yeterine kart çektiren kart eklemek yetenek mi ?

abi zaten desteye yeterince kart çektiren kartlar belli =)
aco pain alırsın , slam alırsın, shield block var zaten istersen warrior deckinden bahsetmek gerekirse..
Bunlar belli ki.. neyin yeteneği deste oluşturmak. zaten şu oyunda oynanan desteler belli.. başka kart çektiren kart yok desteye warrior için konuşuyorum.
gidip loot hoarder , novice engineer veya cult master alıcak halin yok yani control warrior deckine kart çekicem diye.. Seçenek belli.

Yetenek ile alakalı bi iş olsaydı deste oluşturmak, bissürü yetenekli oyuncunun onlarca farklı decki olurdu aynı zamanda hs de şuan binlerce farklı deck olurdu.
Deste yapmanın yetenekle nasıl bir alakası var anlamadım cidden atışmak için söylemiyorum..Sinerjiye bakıyorsun destendeki.. yakalamışsan sinerjiyi yürüyosun yoksa olmuyor.oynadıkça şu olmamış diyip başka kart opsiyonuna bakıyorsun.. Onun adıda yetenek olmayıp , tecrübe olmuş oluyor.. Sen oyunadıkca tecrübe ediyosun hee diyosun vs vs..

Hearthstone'da şuan deck sayısı ve tarzları belli.
warlock denince akla 3 bilemedin 5 deck gelir.
Zoo oynarsın , Handlock oynuyolar , Suicide Jaraxxus oynuyosun başka ne var 2-3 tane daha olsun hadi.Onun dışındaki deckler hemen hemen aynı 2-3 kart degişiyor biri bilmemne alıp digerini çıkarıyo falan filan. Ama temel hep aynı.
Bunun yetenekle alakası yok..çünkü oyunun konsepti belli.
Mesaj tarihi:
O 3-5 belli dediğin deckleri işte yetenekli diyebileceğimiz 3-5 oyuncu ortaya çıkarıyor zaten, Zoo çok akla gelmeyecek bir fikir mi misal, ama Reynad oynayana kadar Zoo yoktu ortada. Yetenek dediğim bu, saçma sapan bir deck de oynayabilirsin serbestlik mevcut.

Kart çektiren kartlar olduğu sürece yeterince destede ve deste mantıklıysa, tutarlıysa şans o kadar önemli değil, onu diyorum ben.
Mesaj tarihi:
abi bir insan yetenekliyse yeteneksiz olan başka bir şahıs onu konu olan oyunda veya alanda yenemez işin içinde şanş faktörü büyük değilse.Çünkü artık orda yetenek konuşur.
misal Massan denilen eleman yetenekli oldugunu kabul ettiğimiz bir oyuncu..fakat dünkü streaminde avrupa'da rank 15 den 13'e herif 1 saatte 15 dakikada bilmem kaç oyunla anca geldi.
Millet adamla geyik yapıyodu burası avrupa falan us'in legend'ı burda rank 15'e eşittir zart zurt..
Bu o adamın yeteneksiz oldugunu veya yetenekli oldugunu göstermiyor ki. Şanslı veya şanssız oldugunu gösteriyor.
Kimi zaman oyunda rank kasarken bi başlıyosun ard arda streak yaparak rank 10 dan rank 6 ya zıplamıssın, kimi zaman rank 9'da iki ileri bi geri yapmışsın.

Keza Trump denilen elemanda yetenekli oldugunu varsaydıgımız biri.. Adam yeri geliyor arena'da 3 win.. Yeri geliyor 9 win..
Yeri geliyor 12 win.. bu adamın yeteği sabitse aldığı winler aşagı yukarı hep sabit olmalı.. veya winrate sayıları sabit olmalı.. adamı 20bin kişi izliyor yeri geliyor 0-3 la bitiriyo arenayı.. Ne deckler kuruyor arena'da 10 winden aşagı kapamaz diyorsun herif 3.win zor görüyor.

falan filan neyse =P bitmez =)
Mesaj tarihi:
Hadi bakalım novice engineerlar gnomish inventorlar decklere beyler kart çektiren kart koyuyoruz. Acaba kill command mi çıkartsam meğerse sorun kart çektiren kart eksikliğiymiş iyi oldu bunu öğrendiğim.
Mesaj tarihi:
Çok komiksin kardeş, dikkat et kendine gülerken katılıp ölme. Hunter san zaten kart çektirecek komboların belli, buzzard + UTH veya tracking. Boş konuşmak çok güzel değil mi?
Mesaj tarihi:
eternal ne diyosun anlamadım ki
diyorum ki
kendi sectigin bir deckten random kart sectiğin oyunda tabiki sans faktoru olacak
kart oynunun olayı o zaten
mantığı o zaten
zar atmıyosun kart cekiyosun
obur turlu mathcraft olur zaten

her kart oynunda var sans faktoru
m:tg de cift renk deckte ikinci reng landi cekememekte sans mesela
Mesaj tarihi:
bu arada deck yapmak nasıl beceri değil lan
ole olsa deckler ilk cıkaran oyuncuların adıyla bilinir mi ya
warrior control kitkattı mesela galba
ayrıca her yğiğidin yogurt yiyişi farklı bazı kartlar değiştirilebiliyor
Mesaj tarihi:
abi neden bu kadar çok yetenekli oyuncu varken ortadaki deck sayısı belli o zaman bu oyunda. eh nerden baksak dünya çapında 5k 10k yetenekli oyuncu vardır atıyorum..
Neden 50 - 60 tane deck var oyunda. ihtiyaç mı duyulmuyo =)
Mesaj tarihi:
kart sayısı az cunku
mtg de 20000 ustu kart var su anda
hs de 500 civarı card var ki bunların bi cogu class kartı
ayrıca class limitlemeside dogal olarak deck sayısını azaltıyor

3 expansion sonra dogal olarak deck sayısı artıcak
ama sunu unutmamak lazım ki meta hangi decki tutturuyosa o deck dısındaki deckler unutuluyor
mesela su anda zoo populer zoo ve anti zoo deckleri cok gidiyor
Mesaj tarihi:
allah allah.
axedice niye 4'te 4 huffer gelme olasılığının diğer bütün kombinasyonlar gibi %1,2 şansının olduğunu ve ağlamamam gerektiğini söylemedi acaba.
axedice iyi misin? meraklandırma beni bak :(
Mesaj tarihi:
Şans faktörünün uzun vadede herkes için eşit çalıştığını ve kaybettiğiniz kadar da kazandığınızı kabul edip gereksiz yere ağlamadığınız sürece müdahele etmemi gerektiren bi durum yok. Aksi takdirde burçlara fala mala inanan pleblerden bi farkınız kalmıyor, lütfen forumu o tür basitliklerle kirletmeyelim.
Mesaj tarihi:
bizim sorunumuz good game'in türkçe karşılığı olmaması..

trump dediğin adamın efsane yenilgileri de var dediğin gibi şans faktörüyle ama adam yenilince bir sonraki oyuna bakıyor gg diyerek :)

gelip burda topic açıp ağladığını düşünsenize sdfsafs

arada sırada yenilebileceğinizi kabullenin çok daha kolay yenmeyi öğrenirsiniz..
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...