Feamer Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 kefirde iyidir ama onu hastalıktan önce içmen de lazım, bu tip durumlar için yoğurt yeterli, hatta anlatılana göre kanuni zamanında fransız kralı böyle cırcırmı ne olmuş, kimse iyi edememiş bizimkiler bir hekim görevledirmiş, hekimde yanında keçi ile fransaya girmiş, dayamış yoğurdu, fransız iyi olmuş, iyi olunduktan sonrada zaten meyveli yoğurdu bulmuş... Andre Clot - muhteşem Süleyman kitabında yazıyordu galiba Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tiLi Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 bir türk dünyaya bedel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 insan hastalığa özenir mi valla özeniyorum arkadaş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cabiria Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 Red said: 3 liralık tavur döner yemem engellenemez. risk budur. lisede her öğlen yerdik ya ölümüne ucuzdu bşr de. ulan yii ki bişey olmamış. hayatımda hiç zehirlenmedim umarım zehirlenmem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 lisede yediğiniz tavuklar banvitti. şimdikiler israyil tavuğu. ibranice ötüyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 hatta horozlara bakın, favorileri uzun... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valvyn Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 Simdi cok ince bi konuya deginicem bu 3liraya satilan donerle 1 liraya satilan doner aynidir dimi (tavuk doner icin) yani fiyat mekan icin degisiyo sadece Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 Feamer said: kefirde iyidir ama onu hastalıktan önce içmen de lazım, bu tip durumlar için yoğurt yeterli, hatta anlatılana göre kanuni zamanında fransız kralı böyle cırcırmı ne olmuş, kimse iyi edememiş bizimkiler bir hekim görevledirmiş, hekimde yanında keçi ile fransaya girmiş, dayamış yoğurdu, fransız iyi olmuş, iyi olunduktan sonrada zaten meyveli yoğurdu bulmuş... Andre Clot - muhteşem Süleyman kitabında yazıyordu galiba işte zehirli yoğurt verseymiş o ara karışıklıktan istifade alırdık oraları da Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 Valvyn said: Simdi cok ince bi konuya deginicem bu 3liraya satilan donerle 1 liraya satilan doner aynidir dimi (tavuk martı doner icin) yani fiyat mekan icin degisiyo sadece fixleyelim de Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 Feamer said: kefirde iyidir ama onu hastalıktan önce içmen de lazım, bu tip durumlar için yoğurt yeterli, hatta anlatılana göre kanuni zamanında fransız kralı böyle cırcırmı ne olmuş, kimse iyi edememiş bizimkiler bir hekim görevledirmiş, hekimde yanında keçi ile fransaya girmiş, dayamış yoğurdu, fransız iyi olmuş, iyi olunduktan sonrada zaten meyveli yoğurdu bulmuş... Andre Clot - muhteşem Süleyman kitabında yazıyordu galiba cırcıra süt ürünü mü iyi gelir ne sallanmış, basacan türk kahvesini avuç avuç zannedersin çimento dökmüşler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 konu mide bozulmasına ne iyi gelir ise; 1) bir tatlı kaşığı türk kahvesi üstüne 5 6 damla limon 2) lopermid Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 NolaxThensbane said: Feamer said: kefirde iyidir ama onu hastalıktan önce içmen de lazım, bu tip durumlar için yoğurt yeterli, hatta anlatılana göre kanuni zamanında fransız kralı böyle cırcırmı ne olmuş, kimse iyi edememiş bizimkiler bir hekim görevledirmiş, hekimde yanında keçi ile fransaya girmiş, dayamış yoğurdu, fransız iyi olmuş, iyi olunduktan sonrada zaten meyveli yoğurdu bulmuş... Andre Clot - muhteşem Süleyman kitabında yazıyordu galiba cırcıra süt ürünü mü iyi gelir ne sallanmış, basacan türk kahvesini avuç avuç zannedersin çimento dökmüşler. lafin gelişi öyle dedim kitapta güzel anlatıyordu, ya zaten bilinen bir hikaye olması lazım hatta: said: Yoğurdun Avrupada yayılışıyla ilgili ilk bilgiye Fransız tıp tarihinde rastlanmaktadır. 16. Asırda Fransa krallarından 1. Fransua ateşli ishal hastalığına yakalanmıştır. Kralın doktorlarının bütün gayretlerine rağmen iyi edememişler. Kralın annesi Kanuni Sultan Süleyman'dan bir doktor istemiş. İstanbul'dan Fransa'ya gemi ile gönderilen Türk doktor birlikte götürdüğü keçinin sütünü sağıp yoğurt yaparak krala ilaç olarak yedirmiş, kral kısa bir tedaviden sonra iyileşmiştir. Avrupa bihassa Amarikada yoğurda bulgar sütü adı verilmektedir. Bunun sebebi M.Grikoraff adında bir Bulgar doktorun 19. asrın sonunda İsviçre'nin Geneve şehrinde yaptığı araştırmada yoğurttaki laktobacillus bulgaricus mikrobunu keşfetmesidir. Yoğurdun Avrupada esaslı olarak yayılması Pasteur enstitüsünde çalışan nobel ödülü almış bulunan Rus bakteriyolog Metchnökoff’un ileri sürdüğü fikir sağlanmıştır. Metchnökoff yoğurdun bağırsaklardaki kokutucu bakterileri öldürdüğü ve faliyetlerine mani olduğu için hayatı uzattığını ileri sürmüş ve misal olarak Kafkasya, Balkanlar ve Türkiye'deki uzun ömürlü insanların hep yoğurtla beslendiği belirtilmiştir. Avrupada bu suretle yayılan yoğurt Amerika'ya götürülmüştür. 1932 yılında Dr. J.M. Rosell kendi adı ile kurduğu enstitüde yoğurt kültürü yapmaya başlamıştır. Holywood sinema yıldızlarına beslenme uzmanı Dr. Gaylod Houser sağlık, gençlik ve güzelliğin muhafazası için yoğurt yenmesini tavsiye etmiş ve bu suretle yeni dünyada yoğut üretimi birden bire artmıştır. Eski dünyadan Asya ve Afrika’da yoğurdun yayılışı Türklerin görüşleriyle birlikte olmuştur. Hindistan, İran, Mısır, Lapant, İzlanda, İskandinavya ve Moğalistan bu arada anılabilir. Çin'de yoğurt yendiğini Marco Polo yazmaktadır. said: Yoğurdun ilk defa nasıl yapıldığına dair yeterli miktarda bilgi mevcut olmamakla beraber HZ. İbrahim'e melekler tarafından öğretildiğine bundan sonra babadan oğula sır haline intikal ettiğine dair rivayetlerde vardır. Eski Türkçe de yoğurt kelimesi bazen yoğurt bazen de yogrut şeklinde ancak 8. yüzyıldan sonraki metinlerde görülmektedir.Yoğurt kelimesinin geçtiği uygurca kelimeler taklamakan çölünün kuzey doğusuna düşen bu günkü tufan karahoca (eski adı Hoçu) civarında bulunmuştur. Gezegenlere sunulması gereken kurbanlara yemek olarak gelince güneşe; süt ve lapa, aya; yoğurtlu yemek, saturüne; yeşil, kırmızı fasulye sunulmaktadır. Kaşgârlı Mahmut tarafından 10 asırda yazılmış bulunan Divanı Lügatıt Türk ve balas gumlu Yusuf hacip tarafından Kutagu bilig adlı eserlerinde yoğurt kelimesine bugünkü anlamda rastlanmaktadır. birde böyle yazmışlar ama bilmiyorum: said: Yoğurt, midede kendi kendini sindirebilen tek gıda olarak bilinmekte ve verem ile şarbon dışında tifo, paratifo, difteri, dizanteri, kolera, tüberküloz, gibi 22 hastalığa ait mikrobu imha edebilmektedir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 kaşığa kahve ve limon favorim benim de. anında durduruyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 Sen beni dinle marketden git eker kefir al. Sarımsakları çiğ olarak ayır. 1 tane at kefiri dik kafana 1 tane at kefiri dik kafana. Daha fazla içemiyor ve yiyemediğin vakit taze nane ile bu işlemi sonlandır. Çünkü hava sıcak sarımsak baya sıkıntı çıkarır o yüzden nane de yemen gerek yanında. Ama antibiyotikten iyidir sarımsak bu durumlarda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 illa ilaçsız takılacaksa, yoğurt ve antibiyotik bitki çayları falan yeter, ki yemiş zaten yoğurt Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 Kendini vursun kurtulsun oldu olacak. Acile gidince 20 lira vizite ücreti alıyorlar, serum falan bedava. 1 saat yatarsın koşarak eve dönersin. Geçmiş olsun. Ben de bu aralar evin dibindeki Donas'tan abanıyorum. Sonumu düşünmüyorum ki kahraman olayım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 GERGE said: Daha iyi gibiyim iste, bu seftali de durmazsa gibiyorum ama hemen. Bir de Ankara'nin en pahali ve luks AVM'sinin en pahali ve luks lokantasina gittim yani Guardians of the Galaxy'yi tekrar izlemeden once. Hic bir yerde yenmez bu tavuk. Avm lokantası fazla da abartmamak lazım Ama kırkpınar iyi yani kağıtta yazdıkları gibi yapıyorsalar Tavuk zaten haşlama yemek lazım zayen o dokunmuştur da tabuk şişi 3 dk pişirip getiriyor kebapçılar o da sakat bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SenariouS Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 abi trde tavuktan rahat bi 10 kere zehirlenmisimdir. napiyorlar merak ediyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 bırak aksın olm kilon düşer Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 İyi de abi adam İstanbul'dan Fransa'ya gemiyle kaç günde gitmiş.. Yani o mektup gelecekte, adam görevlendirilecekte.. offtopic. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 15'de haslanan patates yenir mi hala? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 dene bakam nolcek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tiLi Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 Red said: kaşığa kahve ve limon favorim benim de. anında durduruyor. beni burdan bi kardeşimiz bu yöntemle kurtarmıştı hala duacısıyım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laraken Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 SenariouS said: abi trde tavuktan rahat bi 10 kere zehirlenmisimdir. napiyorlar merak ediyorum abi asıl sen napıyorsun, yeme şu mereti. dokunuyor sana belli ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 kahve limon bagimlilik yapiyo yalniz ya, bak simdi canim cekti, sole bol turk kahvesine basican limonu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar